annons
annons

ASUS lanserar en helt ny produktkategori

Transformer Book Trio är tre saker på en gång: en Android-surfplatta, en Android-platta med tangentbord OCH en bärbar PC med Windows 8!

På Computex-mässan som går av stapeln i Taipei i dagarna har ASUS just lanserat en hybrid som inte bara kombinerar känslan av en surfplatta och en laptop i en och samma maskin, utan som faktiskt har två helt olika operativsystem!

Transformer Book Trio är en surfplatta med tillhörande tangentbordsdocka. På egen hand kör den Android Jelly Bean och det kan den göra även när den dockas med tangentbordet. Men den kan också – som genom ett trollslag – förvandlas till en Windows 8-dator. Skärmen och tangentbordet sätts ihop och sedan trycker man på en ”hotkey” för att växla mellan operativsystemen.

Surfplattan/datorn har två olika processorer. Windows 8 körs på en Intel Core i7-4500-processor (som sitter i tangentbordsdockan) medan Android-systemet körs på en 2 GHz Intel Atom Z2580. Dockan har för övrigt hela 1 TB lagringsplats, medan surfplattan har 64 GB flashminne.

Skärmen är 11,6 tum stor och har 1080p-upplösning. Något pris känner vi inte till ännu men Transformer Book Trio ska släppas på marknaden under tredje kvartalet i år.

Källa: Engadget

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-