Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

ASUS lanserar en helt ny produktkategori

Transformer Book Trio är tre saker på en gång: en Android-surfplatta, en Android-platta med tangentbord OCH en bärbar PC med Windows 8!

Av / 2013-06-03 - 22:41
ASUS lanserar en helt ny produktkategori

På Computex-mässan som går av stapeln i Taipei i dagarna har ASUS just lanserat en hybrid som inte bara kombinerar känslan av en surfplatta och en laptop i en och samma maskin, utan som faktiskt har två helt olika operativsystem!

Transformer Book Trio är en surfplatta med tillhörande tangentbordsdocka. På egen hand kör den Android Jelly Bean och det kan den göra även när den dockas med tangentbordet. Men den kan också – som genom ett trollslag – förvandlas till en Windows 8-dator. Skärmen och tangentbordet sätts ihop och sedan trycker man på en ”hotkey” för att växla mellan operativsystemen.

Surfplattan/datorn har två olika processorer. Windows 8 körs på en Intel Core i7-4500-processor (som sitter i tangentbordsdockan) medan Android-systemet körs på en 2 GHz Intel Atom Z2580. Dockan har för övrigt hela 1 TB lagringsplats, medan surfplattan har 64 GB flashminne.

Skärmen är 11,6 tum stor och har 1080p-upplösning. Något pris känner vi inte till ännu men Transformer Book Trio ska släppas på marknaden under tredje kvartalet i år.

Källa: Engadget

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen