Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Apple Watch har stött på problem

I stället för 3 miljoner Apple Watch hinner Apples leverantörer bara tillverka 1,5 miljoner per månad.

Av / 2015-03-24 - 10:13
Apple Watch har stött på problem

Enligt den taiwanesiska affärstidningen Economic Daily News har Apple varit tvungna att ändra antalet Apple Watch-enheter som kan skickas till butikerna 24:e april när försäljningen startar officiellt i större länder som USA, Tyskland och England.

Den förväntade leveransen har minskats från 3 miljoner enheter till 1,5 miljoner per månad under de kommande månaderna, skriver Macrumors och citerar den taiwanesiska tidningen.

Problemet är inte brist på intresse för Apples smartklocka utan att det sydkoreanska företag som tillverkar AMOLED-skärmarna inte klarar av den planerade produktionstakten, eftersom processen är mer komplicerad än förväntat. Dessutom sägs Quanta, som sätter ihop klockorna för Apple, ha stött på problem eftersom de ha större erfarenheter av bärbara datorer och andra större produkter än små, kompakta enheter som Apple Watch.

Economic Daily News hävdar att Apple funderar på att be tillverkaren Foxconn om hjälp med produktionen för att kunna klara efterfrågan.

Om ryktena är sanna – vilket inte alls är säkert – kan det innebära leveransproblem redan från början när Apple börjar försäljningen om en månad. Om det i slutändan påverkar lanseringen i Sverige kan vi bara spekulera om, men det kan inte uteslutas.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen