Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Äntligen vändbara USB-kontakter

En tunnare kontakt som är lättare att plugga in är under utveckling

Av / 2013-12-06 - 18:02
Äntligen vändbara USB-kontakter

Knappt har vi fått en standard för riktigt snabb USB med strömförsörjning förrän USB-forum är på gång med ännu en förbättring.

USB 3.0 Promoter Group berättar nu att de har börjat jobba på en anslutning kallad Type-C. För det första vill man ha en tunnare kontakt så att man göra ännu mindre handhållna apparater. För det andra vill man få ett slut på meckandet med att tvingas stoppa in kontakten åt rätt håll. Detta gör tyvärr att den inte kommer att bli bakåtkompatibel.

CO_of_Lightning_and_Mini-USB_plugs

Apple tog ju motsvarande steg när de övergav sin gamla breda kontakt och gick över till den lilla, och vändbara, Lightning-kontakten. Vi får hoppas att Type-C slår igenom så att det blir lika smidigt att plugga in mobiler och kameror i framtiden.

Samsung Galaxy Note 3_usb

USB 3-kontakten på Samsung Galaxy Note 3 var ju ett steg framåt när det gäller hastighet, men ännu krångligare att plugga in något i.

www.usb.org

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen