TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Samsung PS63C7705

Gigantplasma

En sak är säker: har du väl tittat på film på Samsungs 63-tummare är det svårt att gå tillbaka till en liten pluttig 46-tummare!

forfatter
Publicerad 2010-11-13 - 19:50
L&B tycker
Stor, skarp och kontrastrik bild. Oerhört bra svärta.
Hög strömförbrukning.
Specifikationer
63-tums 3D-plasma, 1920 x 1080 4 HDMI MPEG4-mottagare Internet@TV Pris: 33 000 kr

Den här TV:n kan du bara glömma att gömma undan – den är helt enkelt enorm! Ändå är inte Samsungs plasmaskärm särskilt klumpig för att vara en storskärm. Tjockleken på bara 3 cm i kombination med Samsungs speciella väggfäste (tillbehör) innebär att den stora skärmen sticker ut förvånansvärt lite från väggen. Att kontakterna pekar åt sidan och nedåt, som på Samsungs LED-skärmar, är inte heller någon nackdel.
Bland de viktigaste finesserna finns digitala TV-mottagare för marknätet, kabel och satellit, Samsungs internetportal (Internet@TV) och inte minst 3D. Samsung har dessutom utrustat den här TV:n med USB-inspelning så att du kan pausa och spela in TV-program.
 
Bildkvalitet
Inte mycket kan förbereda dig på hur stor en 63-tummare är egentligen. Med en skärmdiagonal på 160 centimeter har PS63C7705 mer än 50 % större bildyta än en 50-tummare, och ungefär dubbelt så stor bild som en 46-tummare. Ställ en 46-tummare på högkant så förstår du kanske bättre vilken skärmstorlek det handlar om.
Lillebror PS50C7705, som vi utsåg till Bästa köp i förra numret, imponerade med synnerligen fin färgåtergivning, skärpa och framför allt en fin 3D-bild till ett lågt pris. Ändå finns det mycket som tyder på att storebror kan vara ett ännu bättre köp för dig som verkligen uppskattar fängslande filmupplevelser. Så länge bildkvaliteten är hög ger en större skärm större upplevelser, i synnerhet när HD-sändningar, Blu-ray och 3D ska beskådas.
PS63C7705:s bildkvalitet känns faktiskt som ett strå vassare än 50-tummarens. 63-tummaren har inte fler bildpunkter, upplösningen är densamma (1920 x 1080 pixlar), men den har däremot en bildpanel med större fosforceller som gör att den kan skicka ut bilden med lite mer ”krut” och högre kontrast än lillebror. Det bidrar till en högre ljusstyrka och en större känsla av kontrast, även för att bilden är väsentligt större.
När den högupplösta bilden blåses upp i stort format kan vi se detaljer som helt enkelt försvinner i mängden på mindre TV-apparater. Samsung-skärmen är som gjord för dig som älskar film och sållar verkligen agnarna från vetet när det gäller Blu-ray-bildkvalitet. Referensfilmer och bra produktioner som Avatar, Die Hard 4 och Dark Knight återges med en förbluffande skärpa och massor av detaljer. Men skärmen är också skoningslös mot mindre bra produktioner. Många äldre titlar som återlanseras på Blu-ray har varierande kvalitet. Det understryker bara det faktum att det är skillnad på olika Blu-ray-filmer och inte alla förtjänar att bytas ut om du redan har dem på DVD. I detta sammanhang är det värt att nämna att PS63C7705 gör ett ytterst bra jobb med att skala upp DVD-filmer, och sitter du längre bort än fyra meter är det inte säkert att du märker skillnad på DVD och Blu-ray. Samsung gör också ett bra jobb med vanliga (digitala) TV-signaler, men en stor skärm som denna har naturligtvis en viss förkärlek för HD-kanaler.
För att vara en så stor skärm har PS63C7705 anmärkningsvärt få problem med eftersläpningar och hackningar i bilden. Även om man stänger av bildutjämningsfunktionen ”Motion Judder Canceller” helt och hållet är rörelserna ytterst mjuka och behagliga. Med funktionen aktiverad blir bilden ännu mer ”smooth”, även om rörelser kan bli lite onaturliga när man tittar på spelfilmer.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Samsung PS50C7705

3D-fyndet

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Mycket bra kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Saknar den sista svärtan. Crosstalk i 3D.

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.

Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Philips 46PFL9705H

Back in black

Philips har finputsat sin toppmodell ytterligare och presenterar ett bra alternativ för dig som vill ha en allround-TV som tillhör toppklassen.

Enorm svärta, bländande ljusstyrka. Hög bildkvalitet.
Crosstalk i 3D. Högt pris.

Samsung UE46C9005Z

Visuell njutning?

Samsung tillhör de bästa när det gäller TV-design. Men hur står det till med bildkvaliteten i vad som mycket väl kan vara världens vackraste TV?

Trådsmal och knivskarp. Välutrustad och användarvänlig.
Ojämn svärta. Dålig synvinkel.

Philips 46PFL5605H

Stor skärm till litet pris

LED-bakbelysning har varit förbehållet Philips dyrare modeller, men nu släpper holländarna LED-skärmar till mer överkomliga priser.

Mycket bra svärta. Bra färger i bioläge.
Överdriven bildbehandling. Inget nätverk.

Panasonic TX-P42GT20E

Billig och potent 3D-plasma

Här är en god nyhet för dig som dreglat över Panasonics 3D-skärmar men inte haft råd: nya GT20-serien kommer väldigt nära toppmodellen VT20, men kostar mindre!

Utsökt 2D- och 3D-bild. Fantastiska färger.
3D-glasögon är tillbehör.

Samsung UE46C5105

Trådsmal prispressare

Samsung är marknadsledande på LED-skärmar och de tänker de nog fortsätta med. 5105-serien har de billigaste modellerna hittills.

Mycket bra svärta. Bra färger i bioläge.
Överdriven bildbehandling. Inget nätverk.

Grundig Vision 8 40

Topptrimmad LED

Grundigs nya LED-skärm har slopat alla gimmick-funktioner, i stället fokuserar den på vad du faktisk behöver.

Användarvänlig. Bra kontrast och svärta.
Ingen nätverksanslutning.

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend