Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips 46PFL5605H

Stor skärm till litet pris

LED-bakbelysning har varit förbehållet Philips dyrare modeller, men nu släpper holländarna LED-skärmar till mer överkomliga priser.
Ljud & Bild tycker
Mycket bra svärta. Bra färger i bioläge.
Överdriven bildbehandling. Inget nätverk.
Specifikationer

46-tums LED-LCD, 1920 x 1080
3 HDMI, 1 USB
MPEG4-mottagare
Pris: 15 000 kr

Nya 5000-serien är en nedbantad modell utan välkända Philips-finesser som Ambilight-belysning och Net TV-internetportal. På baksidan får du nöja dig med tre HDMI-ingångar och en USB-port bland de viktigaste anslutningarna. Här finns med andra ord inte så mycket extra, men Philips har åtminstone sett till att TV:n är MPEG4-kompatibel. Skärmen har kontakterna riktade nedåt och är alltså relativt enkel att väggmontera. Värd att nämna är också den minimalistiska fjärrkontrollen som är liten och inte har fler knappar än nödvändigt.
 
Bildkvalitet
Philips TV är utrustad med en LED-LCD-panel där lysdioderna sitter alldeles bakom panelen, så kallad LED-bakbelysning. Denna konstruktion gör skärmen tjockare men är att föredra på många sätt eftersom den ger en jämnare ljusfördelning än de kantmonterade varianterna. Philips använder sig av en liknande teknik i toppserien 9705, fast då med fler lysdioder som dessutom kan styras individuellt (local dimming).
I övrigt kan vi med glädje konstatera att Philips har valt en matt skärmyta till den här modellen, som alltså inte har några större problem med reflektioner.
TV:ns fabriksinställningar präglas av starka färger, vilket enligt Philips är ett resultat av omfattande kundundersökningar. Men det är inte utan att vi tycker att holländarna brer på i mesta laget ibland, med en överdriven färgpalett som kan få Rapport att påminna om ett extra solbränt avsnitt av CSI Miami. Fast när råvarorna är bra går det oftast fort att få bilden optimal med lite fintrimning i menyerna.
Som vanligt med Philips fick vi bäst (läs: mest naturlig) bild när vi satte skärmen i bioläge. Då stängs merparten av bildbehandlingen av helt och hållet och det som återstår är en ren och opåverkad bild med ypperliga färger. Färgbalansen är faktiskt påfallande lik den vi ser på Panasonics 3D-plasma, även om den naturligtvis inte riktigt når upp till plasmans nyansering. Men gång på gång imponerades vi av vad Philips har lyckats få till på den här skärmen med relativt enkla medel. Svärtan är också mycket bra, och tack vare LED-skärmens fina ljusstyrka är bildkvaliteten gott och väl bra nog till all slags användning och olika miljöer.
 
Ljudkvalitet
Ljudet från Philips TV är också klart godkänt. Det aningen större kabinettet ger bättre andrum för högtalarna och dialogen får fin fyllighet. Rent allmänt förtjänar den här skärmen, precis som alla andra, att paras ihop med en separat ljudanläggning eller en ljudlimpa. En av HDMI-utgångarna på baksidan har ljudreturkanal (ARC) så att ljudlimpan eller anläggningen kan kopplas direkt till TV:n.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Samsung PS50C7705

3D-fyndet

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Mycket bra kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Saknar den sista svärtan. Crosstalk i 3D.

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.

Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Philips 46PFL9705H

Back in black

Philips har finputsat sin toppmodell ytterligare och presenterar ett bra alternativ för dig som vill ha en allround-TV som tillhör toppklassen.

Enorm svärta, bländande ljusstyrka. Hög bildkvalitet.
Crosstalk i 3D. Högt pris.

Samsung PS63C7705

Gigantplasma

En sak är säker: har du väl tittat på film på Samsungs 63-tummare är det svårt att gå tillbaka till en liten pluttig 46-tummare!

Stor, skarp och kontrastrik bild. Oerhört bra svärta.
Hög strömförbrukning.

Samsung UE46C9005Z

Visuell njutning?

Samsung tillhör de bästa när det gäller TV-design. Men hur står det till med bildkvaliteten i vad som mycket väl kan vara världens vackraste TV?

Trådsmal och knivskarp. Välutrustad och användarvänlig.
Ojämn svärta. Dålig synvinkel.

Panasonic TX-P42GT20E

Billig och potent 3D-plasma

Här är en god nyhet för dig som dreglat över Panasonics 3D-skärmar men inte haft råd: nya GT20-serien kommer väldigt nära toppmodellen VT20, men kostar mindre!

Utsökt 2D- och 3D-bild. Fantastiska färger.
3D-glasögon är tillbehör.

Samsung UE46C5105

Trådsmal prispressare

Samsung är marknadsledande på LED-skärmar och de tänker de nog fortsätta med. 5105-serien har de billigaste modellerna hittills.

Mycket bra svärta. Bra färger i bioläge.
Överdriven bildbehandling. Inget nätverk.

Grundig Vision 8 40

Topptrimmad LED

Grundigs nya LED-skärm har slopat alla gimmick-funktioner, i stället fokuserar den på vad du faktisk behöver.

Användarvänlig. Bra kontrast och svärta.
Ingen nätverksanslutning.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.