Philips 46PFL9705H

Back in black

Philips har finputsat sin toppmodell ytterligare och presenterar ett bra alternativ för dig som vill ha en allround-TV som tillhör toppklassen.

Philips låter sig inte påverkas av bantningshysterin som råder bland de koreanska märkena, och satsar dessutom alltjämt på äkta LED-bakbelysning på sina toppmodeller. Det innebär att skärmen blir lite tjockare, men ger optimal styrning av ljuset. Med ett stort antal lysdioder kan skärmen i princip vara kolsvart i ett område och bländande vit i ett annat. Som sig bör för en toppmodell är 46PFL9705H fullproppad med utrustning, en drös HDMI-ingångar, MPEG-digitalmottagare samt naturligtvis Philips egen nätportal Net TV. Fjärrkontrollen är en kompakt och rund historia som påminner mycket om den som ingår till 5605-serien, fast är av metall i stället för plast.
 
Användning
Philips har lagt stor vikt vid att göra menyerna så enkla och lättförklarliga som möjligt. Det finns en rad ”smarta” inställningar som gör det enkelt att göra ändringar utan att behöva knappa sig djupt in i menysystemet. Du kan också lagra de olika enheterna som är anslutna till TV:n i huvudmenyn. Men även om tanken är god så tycker vi att det är onödigt mycket knappande för att hitta vad vi letar efter. På detta område tycker vi att Samsung och Panasonic är bättre, där nås alla inställningar efter en knapptryckning eller två.
 
Bildkvalitet
Philips-skärmen har en halvmatt yta som är mindre utsatt för reflektioner än såväl plasma- som LED-skärmar med spegelblankt glas. I kombination med den synnerligen fina ljusstyrkan innebär detta att 46PFL9705H är en TV som passar alla slags ljusförhållanden.
Philips-skärmen har en helt extrem svärta. I mörka scener är svarta områden i praktiken helt kolsvarta och vi ser ingen antydan till ljusläckage, vilket många skärmar med sidomonterade lysdioder kan plågas av. Ett annat område som är bättre är hur TV:n klarar halvmörka scener som innehåller mycket grått. Där återger 46PFL9705H fler detaljer än sin föregångare, som hade en tendens att gro igen i de mörkaste partierna.
Philips har som vanligt en förkärlek till alltför starka färger, men filmläget fungerar fint – vilket främst beror på att mycket onödig bildbehandling kopplas ur.
Clear Motion 200 Hz-funktionen ger ytterst mjuka rörelser, nästan för mjuka i vissa fall. Här spelar både personlig smak och bildmaterialet roll för vad som känns bäst.
Philips pratar inte lika mycket om 3D som en del andra märken, men 46PFL9705H stöder det också. Själva 3D-kitet består av två par glasögon och en sändare och säljs bara separat för 3 000 kronor. I 3D kommer den fina ljusstyrkan väl till pass, men dessvärre är inte heller Philips immun mot crosstalk. Vi märker av en del skuggiga effekter när vi tittar på 3D-film, vilket ger en sämre djupkänsla.
 
Ljudkvalitet
Ljudet förtjänar att nämnas. Philips har monterat på ordentliga högtalare på baksidan av TV:n och tack vare en större kabinettvolym är det klara och fylliga ljudet absolut över genomsnittet, vilket hörs särskilt på röster som är tydligare och starkare än med de tunnaste LED- och plasmaskärmarna.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Samsung PS50C7705

3D-fyndet

Samsung flåsar sig själva i nacken med sin nya plasmaskärm, som utöver snygg design och bild är utrustad med 3D-bild!

Mycket bra kontrast och svärta. Bra synvinkel.
Saknar den sista svärtan. Crosstalk i 3D.

Panasonic TX-P50V20

Alternativet till 3D

Om du vill ha förstklassig bildkvalitet, men kan klara dig utan 3D, är Panasonics ”näst bästa” plasma TX-P50V20 ett bra alternativ.

Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Panasonic TX-P50VT20

Referensen

Panasonic är vår referens när det gäller 3D-material, men även 2D-bilden är av referensklass.

Superskarp 3D-känsla. Mjuka rörelser. Naturliga färger.
Begränsad ljusstyrka.

Samsung PS63C7705

Gigantplasma

En sak är säker: har du väl tittat på film på Samsungs 63-tummare är det svårt att gå tillbaka till en liten pluttig 46-tummare!

Stor, skarp och kontrastrik bild. Oerhört bra svärta.
Hög strömförbrukning.

Samsung UE46C9005Z

Visuell njutning?

Samsung tillhör de bästa när det gäller TV-design. Men hur står det till med bildkvaliteten i vad som mycket väl kan vara världens vackraste TV?

Trådsmal och knivskarp. Välutrustad och användarvänlig.
Ojämn svärta. Dålig synvinkel.

Philips 46PFL5605H

Stor skärm till litet pris

LED-bakbelysning har varit förbehållet Philips dyrare modeller, men nu släpper holländarna LED-skärmar till mer överkomliga priser.

Mycket bra svärta. Bra färger i bioläge.
Överdriven bildbehandling. Inget nätverk.

Panasonic TX-P42GT20E

Billig och potent 3D-plasma

Här är en god nyhet för dig som dreglat över Panasonics 3D-skärmar men inte haft råd: nya GT20-serien kommer väldigt nära toppmodellen VT20, men kostar mindre!

Utsökt 2D- och 3D-bild. Fantastiska färger.
3D-glasögon är tillbehör.

Samsung UE46C5105

Trådsmal prispressare

Samsung är marknadsledande på LED-skärmar och de tänker de nog fortsätta med. 5105-serien har de billigaste modellerna hittills.

Mycket bra svärta. Bra färger i bioläge.
Överdriven bildbehandling. Inget nätverk.

Grundig Vision 8 40

Topptrimmad LED

Grundigs nya LED-skärm har slopat alla gimmick-funktioner, i stället fokuserar den på vad du faktisk behöver.

Användarvänlig. Bra kontrast och svärta.
Ingen nätverksanslutning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Marius


Senaste artiklar: