Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Duell: Samsung Galaxy S23 vs. Xiaomi 13

Xiaomi 13 utmanar Samsung Galaxy S23

Två helt nya Android-mobiler som kostar lika mycket och som båda har Snapdragon 8 Gen 2 under huven slåss om användarnas gunst. Vi utser den bästa.

Av / 2023-03-24 - 08:00
Samsung Galaxy S23 vs. Xiaomi 13
Peter Gotschalk

Produkter i detta test

Det är kamp om kunderna på mobilmarknaden. Inte minst för att allt fler av oss behåller våra telefoner längre än vad som var normen för bara ett par år sedan. Men då är det också viktigt att välja en mobil som inte känns för långsam om några år.

Qualcomms senaste Snapdragon 8 Gen 2-processor introducerades för ett par månader sedan och bör vara en garanti för att en mobil du köper i dag kommer att kunna köra de senaste apparna, de tyngsta spelen och den senaste uppdaterade versionen av operativsystemet om två eller tre år.

Samsung Galaxy S23Xiaomi 13
Både Xiaomi 13 (längst fram) och Samsung Galaxy S23 (längst bak) har Qualcomms senaste Snapdragon 8 Gen 2-processor. (Foto: Peter Gotschalk)

Om du har en sedelpress stående i garaget kan du investera i monstermobiler som Samsung Galaxy S23 Ultra eller Xiaomi 13 Pro, men det finns även lite mer budgetvänliga mobiltelefoner i premiumklassen som har Snapdragon 8 Gen 2.

En av dem är OnePlus 11, som vi redan har testat, förutom den är Samsung Galaxy S23 och Xiaomi 13 de mest lovande kandidaterna.

Samsung Galaxy S23Xiaomi 13
Det är stor skillnad på kalibreringen av skärmarna på Xiaomi 13 (överst) och Samsung Galaxy S23 (underst). Vi tvivlar inte på vilken vi gillar bäst. (Foto: Peter Gotschalk)

Därför har vi anordnat en duell mellan dessa två nykomlingar och låtit dem mäta sina krafter med bland annat design, skärmkvalitet, kamera, funktioner och prestanda för att ta reda på vilken som är bäst.

Man måste läsa de två testerna för att få reda på vinnaren, men redan här kan vi avslöja några av de viktigaste skillnaderna:

Xiaomi 13 är mobilen du ska välja om snabbladdning och lång batteritid har hög prioritet. Den kinesiska mobilen har även en lite större skärm och en kamera med Leica-teknik.

Samsung Galaxy S23 har utan tvekan den snyggaste skärmbilden och är dessutom helt platt och mer robust, trots att den är både mindre och lättare.

SamsungGalaxyS23_nat Xiaomi13_nat
<
>
Det råder inga tvivel om vilken mobilkamera som tar de bästa bilderna på natten. Här är en bild tagen med Samsung Galaxy S23.

Har du provat någon av mobilerna, eller båda två? Och håller du med om vad vi kommit fram till? Eller kanske håller du inte med oss alls? Berätta för oss i kommentarsfältet under artikeln.

Produkter i detta test

Samsung Galaxy S23

Äkta vara är också mest prisvärt

Samsung Galaxy S23 är det bästa man kan köpa nu om man vill ha en fulländad Android-mobil.

Liten och lätt men ändå robust med matt baksida och platt skärm som skyddas av Gorilla Glass Victus 2. Knivskarp och ljusstark skärm och även ljudet levererar varorna. Fantastisk kamera som alla kan använda. Skyhöga prestanda.
Skärmen får nöja sig med FHD+-upplösning och mobilen stöder max 25 W-snabbladdning. Det är synd, för batteritiden hade kunnat vara bättre.
Läs hela testet

Xiaomi 13

För kinesisk för de flesta

Xiaomi 13 utnyttjar den kinesiska mobiltillverkarens nya samarbete med det tyska kameramärket Leica.

Skärmens maximala ljusstyrka är skyhög och mobilen är dessutom IP68-certifierad. Leica-samarbetet gör kameran bättre än vad vi är vana vid från Xiaomi. Men den största fördelen är mobilens snabba prestanda, även när det gäller batteritid och snabbladdning.
Designen är plastig, den spegelblanka baksidan suger åt sig fingeravtryck och är för hal. Skärmkalibreringen är inte helt perfekt och mobiltelefonen har en tendens att överhettas. Användargränssnittet kryllar av ”bloatware” och känns väldigt kinesiskt.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Budget-supermobil

Snygg comeback, OnePlus!

Liten men kraftfull

Inte riktigt hela vägen, men potentialen för AI är enorm.

Inte helt såld

Oneplus konkurrerar med sig själva

Gaming-mobilen som är ett hastighetsmonster

Är det verkligen en ny modell?

OnePlus 12 går ett steg längre

Smartklockan för män (och andra med stora handleder)

Lika stark som sin storebror

Xiaomi har lyssnat på kritiken

Ljud & Bild
Rulla till toppen