TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

TEST: Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk surfplatta för underhållning och produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7 + 5G har den bästa skärmen vi har sett på en surfplatta.

Karakter
Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
forfatter
Publicerad 2020-11-18 - 11:28
Ljud & Bild tycker
Fantastisk dynamisk skärm och övertygande ljud. Elegant och slimmad design, höga prestanda och stöd för både 5G och Wi-Fi 6. Samsung DeX ger enastående produktivitetsmöjligheter.
Vissa Android-appar finns inte som bra versioner för surfplatta.
Specifikationer
  • Operativsystem: Android 10
  • Skärm: 12,4-tums Super AMOLED, WQXGA+ (2800 x 1752)
  • Processor: Snapdragon 865+ octacore
  • Minne: 6 GB RAM / 128 GB lagring (+ microSD upp till 1 TB)
  • Kamera: 13 Mp + 5 Mp / 8 Mp (front)
  • Trådlöst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, Galileo, BEIDOU
  • Mått/vikt: 285 x 185 x 5,7 mm/575 g
  • Batteri: 10090 mAh, 45 W Fast Charging
  • Webb: samsung.com/se
Prestanda

Riktpris: 13 500 Produktsida

Med en skärm på hela 12,4 tum är Samsung Galaxy Tab S7 + 5G den största Android-baserade surfplattan vi har provat hittills. Och det är inte bara så att skärmen har fått en omgång med cykelpumpen. Upplösningen är hög också, man får 2800 x 1752 pixlar att vältra sig i, vilket motsvarar 266 ppi (pixlar per tum). Lägg därtill en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en ljusstyrka på 563 nits, som tillsammans ger en av de ljusaste, skarpaste och blixtsnabba skärmarna vi någonsin har sett på en surfplatta.

OLED-skärmen stöder dessutom HDR10+ vilket resulterar i en helt fantastisk svärta, överlägsen kontrast och dynamisk färgåtergivning. Det gillar man bland annat när man tittar på videoinnehåll från exempelvis Netflix, som har många titlar i HDR10+-format.

Samsung har gett Galaxy Tab S7+ en så smal kant runt skärmytan – och den är dessutom så tunn – att det nästan känns som om man sitter med skärmbilden i handen. (Foto: Samsung)

När det gäller design har Samsung lyckats bygga Galaxy Tab S7+ med en så smal kant runt skärmen – och den är dessutom så tunn – att man får en känsla av att sitta med bara en skärmbild i handen och ingenting annat. Imponerande.

Detsamma gäller lyckligtvis för ljudet, som är helt i toppklass. Det levereras av fyra Dolby Atmos-högtalarelement som är arrangerade så att det sitter en högtalare i vart och ett av surfplattans fyra hörn. Alltså får man stereoljud hur man än vrider och vänder sin Galaxy Tab S7+ och resultatet är en ljudbild som nästan suger in användaren i skärmen. En 3,5 mm-kontakt får man å andra sidan klara sig utan, så om man vill lyssna på musik, podcaster eller videor utan att störa andra måste man skaffa ett par trådlösa hörlurar för att koppla upp sig till sin surfplatta.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G stöder S Pen, som kan fästas på baksidan av surfplattan där den samtidigt laddas på en svart glasremsa under kameran. (Foto: Samsung)

Som namnet mer än antyder har Samsung-surfplattan 5G, plus att Wi-Fi 6 ingår i paketet. Den stöder också S Pen, som kan fästas på baksidan där den även laddas på en svart glasremsa under kameran när den inte används. Qualcomms senaste Snapdragon 865+-processor levererar höga prestanda, vilket våra benchmark-tester bekräftar och dessutom är användarupplevelsen helt suverän, oavsett vilka tunga appar vi kör. Speciellt grafiska prestanda är skyhöga.

Egentligen är den enda nackdelen att det fortfarande saknas bra surfplatteversioner av appar i Android-ekosystemet. Å andra sidan stöder Galaxy Tab S7+ Samsung DeX, som förvandlar gränssnittet till ett klassiskt Skrivbord. Sedan kan man använda surfplattan som en riktig dator, som manövreras med mus och tangentbord under tiden som appar körs i separata fönster, precis som i Windows eller MacOS.

Samsung DeX förvandlar surfplattans gränssnitt till ett klassiskt Skrivbord. Sedan kan man använda surfplattan som en riktig dator som styrs med mus och tangentbord. (Foto: Samsung)

Det innebär att Samsung Galaxy Tab S7+ 5G är mer än perfekt för produktivitet och det finns redan ett stort antal appar från företag som Adobe, Microsoft och Google som stöder systemet, och ännu fler är på gång.

Kort sagt är Samsung Galaxy Tab S7+ 5G är den bästa surfplattan som Samsung någonsin har konstruerat utan tvekan den bästa Android-surfplattan på marknaden – och för många användare som inte är gifta med Apples ekosystem är den kanske den till och med den bästa surfplattan som i skrivande stund över huvud taget går att köpa för pengar.

Också i detta test:

Apple iPad Air (2020)

Bäst iPad Air hittills

Apple senaste iPad Air kombinerar lätt och elegant design med monsterstarka prestanda.

Har Wi-Fi 6 och A14 Bionic, som är den snabbaste mobilprocessorn på marknaden. Nästan ramlös skärm med True Tone och ikonisk Apple-design av hög kvalitet. De flesta appar finns i surfplatteform till iPadOS.
Även om skärmen är bra så är den en IPS-skärm som inte kommer upp i OLED-klass. Bara stereohögtalare. Stöder inte 5G.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Bäst iPad Air hittills Apples senaste iPad Air gör nästan att iPad Pro får svårt att hävda sig som bästa surfplattan på marknaden. Tyvärr bygger skärmen fortfarande på gammal teknik.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Sony lanserar ny toppmobil för entusiaster Den nya Android-mobilen satsar extra mycket på video och foto.
Bli en bättre golfspelare Garmin vill hjälpa dig toppa formen på golfbanan.
Så här testar du Nothings nya gränssnitt Nothing phone (1) kommer först i sommar, men intresserade kan prova det nya användargränssnittet för Android redan nu. Läs hur här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend