Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk surfplatta för underhållning och produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7 + 5G har den bästa skärmen vi har sett på en surfplatta.

Av / 2020-11-18 - 11:28
Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
Peter Gotschalk

Med en skärm på hela 12,4 tum är Samsung Galaxy Tab S7 + 5G den största Android-baserade surfplattan vi har provat hittills. Och det är inte bara så att skärmen har fått en omgång med cykelpumpen. Upplösningen är hög också, man får 2800 x 1752 pixlar att vältra sig i, vilket motsvarar 266 ppi (pixlar per tum). Lägg därtill en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en ljusstyrka på 563 nits, som tillsammans ger en av de ljusaste, skarpaste och blixtsnabba skärmarna vi någonsin har sett på en surfplatta.

OLED-skärmen stöder dessutom HDR10+ vilket resulterar i en helt fantastisk svärta, överlägsen kontrast och dynamisk färgåtergivning. Det gillar man bland annat när man tittar på videoinnehåll från exempelvis Netflix, som har många titlar i HDR10+-format.

Samsung har gett Galaxy Tab S7+ en så smal kant runt skärmytan – och den är dessutom så tunn – att det nästan känns som om man sitter med skärmbilden i handen. (Foto: Samsung)

När det gäller design har Samsung lyckats bygga Galaxy Tab S7+ med en så smal kant runt skärmen – och den är dessutom så tunn – att man får en känsla av att sitta med bara en skärmbild i handen och ingenting annat. Imponerande.

Detsamma gäller lyckligtvis för ljudet, som är helt i toppklass. Det levereras av fyra Dolby Atmos-högtalarelement som är arrangerade så att det sitter en högtalare i vart och ett av surfplattans fyra hörn. Alltså får man stereoljud hur man än vrider och vänder sin Galaxy Tab S7+ och resultatet är en ljudbild som nästan suger in användaren i skärmen. En 3,5 mm-kontakt får man å andra sidan klara sig utan, så om man vill lyssna på musik, podcaster eller videor utan att störa andra måste man skaffa ett par trådlösa hörlurar för att koppla upp sig till sin surfplatta.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G stöder S Pen, som kan fästas på baksidan av surfplattan där den samtidigt laddas på en svart glasremsa under kameran. (Foto: Samsung)

Som namnet mer än antyder har Samsung-surfplattan 5G, plus att Wi-Fi 6 ingår i paketet. Den stöder också S Pen, som kan fästas på baksidan där den även laddas på en svart glasremsa under kameran när den inte används. Qualcomms senaste Snapdragon 865+-processor levererar höga prestanda, vilket våra benchmark-tester bekräftar och dessutom är användarupplevelsen helt suverän, oavsett vilka tunga appar vi kör. Speciellt grafiska prestanda är skyhöga.

Egentligen är den enda nackdelen att det fortfarande saknas bra surfplatteversioner av appar i Android-ekosystemet. Å andra sidan stöder Galaxy Tab S7+ Samsung DeX, som förvandlar gränssnittet till ett klassiskt Skrivbord. Sedan kan man använda surfplattan som en riktig dator, som manövreras med mus och tangentbord under tiden som appar körs i separata fönster, precis som i Windows eller MacOS.

Samsung DeX förvandlar surfplattans gränssnitt till ett klassiskt Skrivbord. Sedan kan man använda surfplattan som en riktig dator som styrs med mus och tangentbord. (Foto: Samsung)

Det innebär att Samsung Galaxy Tab S7+ 5G är mer än perfekt för produktivitet och det finns redan ett stort antal appar från företag som Adobe, Microsoft och Google som stöder systemet, och ännu fler är på gång.

Kort sagt är Samsung Galaxy Tab S7+ 5G är den bästa surfplattan som Samsung någonsin har konstruerat utan tvekan den bästa Android-surfplattan på marknaden – och för många användare som inte är gifta med Apples ekosystem är den kanske den till och med den bästa surfplattan som i skrivande stund över huvud taget går att köpa för pengar.

Karakter
Samsung Galaxy Tab S7+ 5G
High End

Home tycker

Fantastisk dynamisk skärm och övertygande ljud. Elegant och slimmad design, höga prestanda och stöd för både 5G och Wi-Fi 6. Samsung DeX ger enastående produktivitetsmöjligheter. Vissa Android-appar finns inte som bra versioner för surfplatta.

Också i detta test:

Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Apple iPad Air (2020)

Bäst iPad Air hittills

Apple senaste iPad Air kombinerar lätt och elegant design med monsterstarka prestanda.

Har Wi-Fi 6 och A14 Bionic, som är den snabbaste mobilprocessorn på marknaden. Nästan ramlös skärm med True Tone och ikonisk Apple-design av hög kvalitet. De flesta appar finns i surfplatteform till iPadOS.
Även om skärmen är bra så är den en IPS-skärm som inte kommer upp i OLED-klass. Bara stereohögtalare. Stöder inte 5G.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Hela rasket för halva priset

Nya Sony Xperia 1 VI är inte lika unik som föregångarna

Det bästa kinesiska alternativet till Samsung Galaxy S24 Ultra, men ...

Vad hände med Edge?

En kapabel träningsklocka

Hur mycket mer Nothing är det i Nothing Phone (2a)?

Budget-supermobil

Snygg comeback, OnePlus!

Liten men kraftfull

Inte riktigt hela vägen, men potentialen för AI är enorm.

Inte helt såld

Oneplus konkurrerar med sig själva

Rulla till toppen