BLACK FRIDAY ERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 50% BARA I DAG! SE ERBJUDANDET HÄR!

TEST : Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Fantastisk surfplatta för underhållning och produktivitet

Samsung Galaxy Tab S7 + 5G har den bästa skärmen vi har sett på en surfplatta.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

Ljud & Bild tycker

Fantastisk dynamisk skärm och övertygande ljud. Elegant och slimmad design, höga prestanda och stöd för både 5G och Wi-Fi 6. Samsung DeX ger enastående produktivitetsmöjligheter.
Vissa Android-appar finns inte som bra versioner för surfplatta.
 • Operativsystem: Android 10
 • Skärm: 12,4-tums Super AMOLED, WQXGA+ (2800 x 1752)
 • Processor: Snapdragon 865+ octacore
 • Minne: 6 GB RAM / 128 GB lagring (+ microSD upp till 1 TB)
 • Kamera: 13 Mp + 5 Mp / 8 Mp (front)
 • Trådlöst: 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, GPS, GLONASS, Galileo, BEIDOU
 • Mått/vikt: 285 x 185 x 5,7 mm/575 g
 • Batteri: 10090 mAh, 45 W Fast Charging
 • Webb: samsung.com/se
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 13500 kr

 • Geekbench 5: 968 singlecore, 3 208 multicore
 • AnTuTu 8: 573 885
 • GFXBench 5.0 T-Rex: 5934 frames
 • 3DMark Sling Shot Extreme: 7 200
 • Basemark Web 3.0: 537,83

Med en skärm på hela 12,4 tum är Samsung Galaxy Tab S7 + 5G den största Android-baserade surfplattan vi har provat hittills. Och det är inte bara så att skärmen har fått en omgång med cykelpumpen. Upplösningen är hög också, man får 2800 x 1752 pixlar att vältra sig i, vilket motsvarar 266 ppi (pixlar per tum). Lägg därtill en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och en ljusstyrka på 563 nits, som tillsammans ger en av de ljusaste, skarpaste och blixtsnabba skärmarna vi någonsin har sett på en surfplatta.

OLED-skärmen stöder dessutom HDR10+ vilket resulterar i en helt fantastisk svärta, överlägsen kontrast och dynamisk färgåtergivning. Det gillar man bland annat när man tittar på videoinnehåll från exempelvis Netflix, som har många titlar i HDR10+-format.

Samsung har gett Galaxy Tab S7+ en så smal kant runt skärmytan – och den är dessutom så tunn – att det nästan känns som om man sitter med skärmbilden i handen. (Foto: Samsung)

När det gäller design har Samsung lyckats bygga Galaxy Tab S7+ med en så smal kant runt skärmen – och den är dessutom så tunn – att man får en känsla av att sitta med bara en skärmbild i handen och ingenting annat. Imponerande.

Detsamma gäller lyckligtvis för ljudet, som är helt i toppklass. Det levereras av fyra Dolby Atmos-högtalarelement som är arrangerade så att det sitter en högtalare i vart och ett av surfplattans fyra hörn. Alltså får man stereoljud hur man än vrider och vänder sin Galaxy Tab S7+ och resultatet är en ljudbild som nästan suger in användaren i skärmen. En 3,5 mm-kontakt får man å andra sidan klara sig utan, så om man vill lyssna på musik, podcaster eller videor utan att störa andra måste man skaffa ett par trådlösa hörlurar för att koppla upp sig till sin surfplatta.

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G stöder S Pen, som kan fästas på baksidan av surfplattan där den samtidigt laddas på en svart glasremsa under kameran. (Foto: Samsung)

Som namnet mer än antyder har Samsung-surfplattan 5G, plus att Wi-Fi 6 ingår i paketet. Den stöder också S Pen, som kan fästas på baksidan där den även laddas på en svart glasremsa under kameran när den inte används. Qualcomms senaste Snapdragon 865+-processor levererar höga prestanda, vilket våra benchmark-tester bekräftar och dessutom är användarupplevelsen helt suverän, oavsett vilka tunga appar vi kör. Speciellt grafiska prestanda är skyhöga.

Egentligen är den enda nackdelen att det fortfarande saknas bra surfplatteversioner av appar i Android-ekosystemet. Å andra sidan stöder Galaxy Tab S7+ Samsung DeX, som förvandlar gränssnittet till ett klassiskt Skrivbord. Sedan kan man använda surfplattan som en riktig dator, som manövreras med mus och tangentbord under tiden som appar körs i separata fönster, precis som i Windows eller MacOS.

Samsung DeX förvandlar surfplattans gränssnitt till ett klassiskt Skrivbord. Sedan kan man använda surfplattan som en riktig dator som styrs med mus och tangentbord. (Foto: Samsung)

Det innebär att Samsung Galaxy Tab S7+ 5G är mer än perfekt för produktivitet och det finns redan ett stort antal appar från företag som Adobe, Microsoft och Google som stöder systemet, och ännu fler är på gång.

Kort sagt är Samsung Galaxy Tab S7+ 5G är den bästa surfplattan som Samsung någonsin har konstruerat utan tvekan den bästa Android-surfplattan på marknaden – och för många användare som inte är gifta med Apples ekosystem är den kanske den till och med den bästa surfplattan som i skrivande stund över huvud taget går att köpa för pengar.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Apple iPad Air (2020) - Bäst iPad Air hittills
  Apple senaste iPad Air kombinerar lätt och elegant design med monsterstarka prestanda.

  Läs också

  Integrerade Linn Majik DSM låter som en dröm tack vare rumskorrektion och har allt man behöver inbyggt.
  iPhone 12 Pro Max sopar mattan med konkurrenterna och har den bästa kameran vi någonsin har skådat.
  Kompakta JBL L82 Classic ger så mycket kul för pengarna att vi utropar dem till bäst i klassen.
  Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.
  Apple iPad Air och Samsung Galaxy Tab S7+ 5G i tuff tvekamp.
  Denon har aldrig gjort en bättre surroundförstärkare än jubileumsmodellen AVC-A110.
  Byter du ut den gamla nätdelen mot en ny så kan det hända att du blir lika överraskad som vi blev.
  En digital anteckningsbok är en mycket bättre idé än det låter. Speciellt när den är lika bra som Remarkable 2.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma

  Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: 13500 kr Fantastisk surfplatta för underhållning och produktivitet

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.