Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

: Navv 10.2

Allt du behöver

Vill man komma billigt undan får man mer än man kunnat hoppas på med Navv.

Publicerad 2011-03-21 - 12:49
Navv 10.2
Jonas Ekelund

I Norge är det Navv som säljer bäst och det kan man förstå när man kan få en skandinavienkarta så här billigt. Deras slogan ”allt du behöver och inget du inte behöver” stämmer ganska bra men äventyrsläge med geokoordinater kanske är lite överkurs. Vad som däremot är viktigt, och som de har prickat helt rätt med, är lokala skyltar samt menyer och röstvägledning på de skandinaviska språken. Rösten är till och med helt okej.

Destinationen kan man välja med adress, favoriter, intressepunkter eller onlinesökning men tyvärr inte från adressboken. Sökningen och ruttberäkningen är faktiskt riktigt snabb. Med tanke på priset blev vi positivt överraskade över körupplevelsen. Den har tydliga symboler för nästa körinstruktion och den hängde faktiskt med under tunnelkörning. Kartbilden är okej men kan bli lite plottrig om man inte sållar bort alla onödiga intressepunkter. Man kunde gott ha hoppat över 3D-byggnader också. Det kanske är kul när man går runt som turist i en främmande stad men när man kör är de bara i vägen. Ska man klaga på något så var det att den en gång valde en tokig väg och sedan vägrade ge oss instruktioner för vägen vi körde istället. Den försökte istället envist leda oss tillbaka till sin rutt. Men enstaka misstag kan vi förlåta till det här priset.

Slutsats
För en gångs skull verkar en reklamslogan stämma. Navv har alla basfunktioner man behöver men knappt något onödigt fluff. Den har bra kartor och om man bara rensar bort onödiga intressepunkter så går det att få kartan tillräckligt tydlig. Man får visserligen ingen trafikinformation men det offrar vi gärna för det här priset. Ska man bara ta sig från punkt A till punkt B så behöver det inte vara krångligare och tydligen inte dyrare än så här.

Home tycker

Priset! Helt okej navigering Något plottrig karta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Redan prenumerant? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen