Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Jaybird Freedom F5

Väntade oss mer

Tveksam passform och platt ljud gör oss besvikna på Jaybird.

Publicerad 2017-01-26 - 21:29
Jaybird Freedom F5
Mikael Hansen

Jaybird har tidigare fått mycket beröm för sin Jaybird X2, som både hade bra ljud och var bekväm att ha på sig. Nya Freedom bygger vidare på egenskaperna från den modellen, fast gör det i ett mindre paket, vilket många säkert uppskattar. De små propparna innebär dock att en del av mekaniken har fått flytta ner i fjärrkontrollen, som därför vuxit i storlek.
Batteritiden uppskattas bara till fyra mesiga timmar, men kan pumpas upp till åtta om du knäpper på ett litet batteripaket på fjärrkontrollen. Jag gillar idén i teorin, men inte i praktiken. Fjärrkontrollen blir helt enkelt för stor och klumpig, och orsakar att ena proppen mycket lätt trillar ur örat.

Trist ljud
När det gäller ljudet måste jag erkänna att jag tyckte att det var lite platt och tråkigt. Dessutom måste det sägas att Jaybird Freedom är ett par hörlurar som måste in långt i hörselgången och sitta tätt för att ge ifrån sig bästa möjliga ljud. Man måste därför prova sig fram bland de medföljande propparna och vingarna tills man får ut optimalt ur dem. Personligen är jag inte så förtjust i proppar som sitter så tätt, så jag blev aldrig riktigt förälskad i dem. Vingarna satt inte heller riktigt bra i mina öron, de var antingen lite för stora eller lite för små. Ljudet kan förbättras ytterligare med equalizern i den medföljande appen, men det blev aldrig fullt så djupt som jag föredrar.

Slutsats
Jaybird Freedom ser ut och känns som en kvalitetsprodukt. Det är dock inte alla som kommer att gilla vingarna i örat, och så är det löstagbara batteriet en dålig lösning. Tas det bort så finns det bara ström till fyra timmar – och sätts det fast så blir fjärrkontrollen en tung kloss på sladden. Med tanke på priset hade jag ärligt talat förväntat mig mer.

Ljud & Bild tycker

Designen är snygg och appen som ingår är bra. När man hittar rätt proppar sitter de utmärkt. Ljudet kan kännas en aning platt. Lösningen med löstagbart batteri fungerar uselt och gör fjärrkontrollen för tung.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen