Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips SHB9001

Lättanvända rocklurar

Bekväma lurar med bra tryck i basen och stora knappar man lätt hittar.

Publicerad 2011-08-11 - 00:01
Philips SHB9001
Jonas Ekelund

Philips lurar är visserligen lite plastiga på sina ställen men känns ändå rejält byggda. Man kan vinkla kåporna så att lurarna blir helt platta men tyvärr kan man inte fälla ihop dem för transport. Det beror på den tunna metallbågen som gör dem lagom fjädrande för att kåporna ska ligga an mot öronen utan att trycka alltför mycket. Både kåpornas och bågens stoppning är tillräcklig för att kännas bekväma. Trots att det är en sluten konstruktion får man en del ljudläckage.

Den högra kåpans sida är en enda stor knapp som används för att starta och stoppa uppspelning av musik, samt för att hantera samtal. Det tar lite övning att lära sig kombinationerna men det är inte alltför svårt. Den vänstra kåpan används för att byta låt så knapparna är minst sagt väl separerade och lättfunna. Däremot är volymkontrollen betydligt mindre och pilligare. En enkel förvaringspåse medföljer men snålt nog ingen laddare, utan man är hänvisad till USB-laddning. En ljudsladd medföljer också för musikkällor utan Bluetooth.

Samtalskvaliteten är godkänd men det märks att mikrofonen sitter långt från munnen i högljudda omgivningar. Som musiklurar är Philips dock utmärkta. Man får definitivt inget neutralt ljud utan som vanligt används ”ljudförbättring” som ger en överdriven bas. Även med den funktionen avslagen är basen kraftig vilket många säkert gillar. Diskanten är lite vass men i det här sammanhanget kan vi överse med det och på det hela taget låter de riktigt bra.

Slutsats
Philips lurar är relativt stora och sitter bekvämt på huvudet. Man kan platta till dem men inte fälla ihop dem för transport. Transportpåse medföljer men tråkigt nog ingen riktig laddare. Hanteringen är enkel tack vare att hela kåpornas sidor agerar lättfunna knappar. Som headset är SHB9001 okej men funkar bäst i tystare omgivningar. För tyngre musik är de imponerande även om de inte har ett perfekt ljud. Gillar man tung bas så blir man säkert nöjd med ljudet.

Ljud & Bild tycker

Bra ljud Batteritiden Bekväma Bara USB-laddning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen