TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sennheiser RS180

Sennheiser RS180

forfatter
Publicerad 2010-03-16 - 07:00
Ljud & Bild tycker
Fyllig och behaglig ljudbild. Lång batteritid. Lång räckvidd.
Begränsat ljudtryck.
Specifikationer
Sennheiser RS180 Trådlös överföring (2,4 GHz) Känslighet: 110 dB Impedans: 32 ohm Pris: 2 300 kr

När tre meter kabel inte räcker, eller om man alltid snubblar på sladden, kan trådlösa hörlurar vara lösningen. Nackdelen är begränsad batteritid, ofta för kort räckvidd samt ett sämre ljud än vanliga hörlurar. Dessutom kostar trådlösa lurar mer. Man måste nämligen betala för en sändare också, som kopplas till en strömförsörjning och hörlurarna. De allra billigaste trådlösa hörlurarna använder vanliga batterier som måste bytas med jämna mellanrum, och ljudsignalen överförs med infrarött ljus (IR) på samma sätt som en fjärrkontroll.
Sennheisers RS-serie löser i stort sett alla problem. Toppmodellen RS180 kostar drygt tvåtusen kronor och har uppladdningsbara batterier som räcker i ett dygn, och radiosändaren – som använder 2,4 GHz-bandet för att förse lurarna med ljudsignal – fungerar också som laddningsstation. Sändarens räckvidd är upp till l00 meter i fri luft, men man kan inte gå ut i trädgården och klippa gräset eller skotta snö. Inomhus kan man däremot röra sig långt utan att tappa signalen.
 
Ljudkvalitet
Om man tappar signalen kommer den automatiskt tillbaka när man kommer i kontakt med sändaren igen. Även om det nog finns bättre ljudkvalitet för pengarna om man väljer en vanlig modell med kabel, är RS 180 solklart det bästa vi har testat i klassen trådlösa hörlurar. Bortsett från begränsat ljudtryck är det inte mycket som saknas här. Klangbilden är stor, fyllig och tjusig. Tack vare en potent bas och en öppen ljudbild passar Sennheisers hörlurar till den mesta musiken. Detaljer framträder fint och de är både behagliga för huvudet och öronen. Ska man ha trådlösa hörlurar bör RS 180 vara förstahandsvalet om man är villig att betala lite extra för ljudkvalitet.
 

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend