Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sennheiser RS180

Sennheiser RS180

Ljud & Bild tycker
Fyllig och behaglig ljudbild. Lång batteritid. Lång räckvidd.
Begränsat ljudtryck.
Specifikationer
Sennheiser RS180 Trådlös överföring (2,4 GHz) Känslighet: 110 dB Impedans: 32 ohm Pris: 2 300 kr

När tre meter kabel inte räcker, eller om man alltid snubblar på sladden, kan trådlösa hörlurar vara lösningen. Nackdelen är begränsad batteritid, ofta för kort räckvidd samt ett sämre ljud än vanliga hörlurar. Dessutom kostar trådlösa lurar mer. Man måste nämligen betala för en sändare också, som kopplas till en strömförsörjning och hörlurarna. De allra billigaste trådlösa hörlurarna använder vanliga batterier som måste bytas med jämna mellanrum, och ljudsignalen överförs med infrarött ljus (IR) på samma sätt som en fjärrkontroll.
Sennheisers RS-serie löser i stort sett alla problem. Toppmodellen RS180 kostar drygt tvåtusen kronor och har uppladdningsbara batterier som räcker i ett dygn, och radiosändaren – som använder 2,4 GHz-bandet för att förse lurarna med ljudsignal – fungerar också som laddningsstation. Sändarens räckvidd är upp till l00 meter i fri luft, men man kan inte gå ut i trädgården och klippa gräset eller skotta snö. Inomhus kan man däremot röra sig långt utan att tappa signalen.
 
Ljudkvalitet
Om man tappar signalen kommer den automatiskt tillbaka när man kommer i kontakt med sändaren igen. Även om det nog finns bättre ljudkvalitet för pengarna om man väljer en vanlig modell med kabel, är RS 180 solklart det bästa vi har testat i klassen trådlösa hörlurar. Bortsett från begränsat ljudtryck är det inte mycket som saknas här. Klangbilden är stor, fyllig och tjusig. Tack vare en potent bas och en öppen ljudbild passar Sennheisers hörlurar till den mesta musiken. Detaljer framträder fint och de är både behagliga för huvudet och öronen. Ska man ha trådlösa hörlurar bör RS 180 vara förstahandsvalet om man är villig att betala lite extra för ljudkvalitet.
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.