TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Sennheiser RS160

Sennheiser RS160

forfatter
Publicerad 2010-05-05 - 06:00
L&B tycker
Välbalanserat ljud. Bra räckvidd. Bärbara.
Oinspirerande klang. Sitter lite för bra på huvudet. Begränsat ljudtryck.
Specifikationer
Sennheiser RS160 Känslighet: 106 dB Impedans: 32 ohm Vikt: 226 g Pris: 1 700 kr

Sladdar är inte alltid lika praktiska. Dessutom begränsar de räckvidden. Med trådlösa hörlurar kan man röra sig fritt. Men trådlösa hörlurars ljudkvalitet är sällan av samma kaliber som lurar man kopplar till förstärkaren med kabel. Sennheisers RS160 löser i mångt och mycket problemet för dem som vill lyssna på musik utan att störa andra, men som behöver mer än tre meters räckvidd. Hörlurarna räcker upp till 20 meter i fri sikt. I praktiken betyder det att man kan vandra runt i huset och lyssna på musik utan att störa någon.
RS160 består av en trådlös sändare som kopplas till ljudkällan, som till exempel kan vara en iPod. Den drivs av en liten strömadapter, men kan också köras på AA-batterier (ingår ej) så att man kan ta den med sig i fickan om man är på resande fot. Hörlurarna, som är tillräckligt stora för att täcka hela örat, använder två uppladdningsbara AAA-batterier och har volym- och balanskontroll på den ena kåpan.
 
Ljudkvalitet
Hörlurarna är slutna. Vilket innebär att de inte släpper ut mycket ljud och inte släpper in mycket bakgrundsljud. De sitter – väl – fint på huvudet och klangen är både fyllig och behaglig. Basen är relativt potent. RS160 spelar inte särskilt högt, pressar man volymen så bryter ljudet upp och man tappar dynamik. Särskilt i basregistret. De släpper inte igenom särskilt mycket detaljer, ljudbilden är en aning grå och inte särskilt transparent. Nästan oengagerande. Kräsna lyssnare bör hellre välja RS180-modellen som låter mycket fräschare och som släpper igenom oerhört mycket mer av musikens många klangfärger.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Äntligen CD-kvalitet via Bluetooth! NuraTrue Pro är de första trådlösa öronsnäckorna med aptX Lossless.
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend