TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Sennheiser CX 980

Sennheiser CX 980

forfatter
Publicerad 2010-10-06 - 09:49
Ljud & Bild tycker
Klar ljudbild. Bekväma. Praktisk volymkontroll. Pluggen kan vinklas.
Tunt mellanregister.
Specifikationer
Sennheiser CX 980 Öronsnäckor Impedans: 32 ohm Känslighet: 115 dB Pris: 2 000 kr

De här små och diskreta öronsnäckorna syns nästan inte när man har stoppat in dem i öronen. Vikten är också låg, och med hjälp av alla silikonproppar som ingår hittar man lätt de som är mest komfortabla att ha i öronen. Sladden är nästan helt befriad från mikrofoni, vilket gör att man kan gå omkring med snäckorna utan att sladdarna plockar upp oväsen som fortplantar sig till öronen. På sladden sitter praktiskt nog en volymkontroll som gör att du kan sänka ljudet steglöst nästan helt till noll. Sennheiser har tänkt till ännu en gång och gjort en minijack-kontakt som kan vridas så att den nästan vinklas 90 grader, så att den inte sticker ut så långt från MP3-spelaren.
 
Ljudkvalitet
Ljudet är välbalanserat och har potent bas och bra dynamik. Det når inte riktigt upp till samma klass som Monsters Miles Davis Tribute, och mellanregistret är tunnare så att instrumenten inte har samma klangbotten. Men musikens små detaljer markeras fint, väl understödda av en stram och bestämd bas som engagerar med den mesta musiken. Räkna med att CX980 måste spelas in en hel del timmar för att ljudbilden ska öppna sig, eftersom membranen verkar lite styva till en början. I takt med att de mjukar upp sig får man fler detaljer och basen blir mer potent.

Marius


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend