TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Örongodis

Sennheiser MM 50 IP

Alla som letar efter ett billigt alternativ till öronpropparna som ingår till mobiltelefonen bör hänga med här.

forfatter
Publicerad 2009-08-21 - 11:57
Ljud & Bild tycker
Öppen ljudbild. Fyllig klang. Bra komfort. Handsfree-knapp och mikrofon.
Saknar djupbas. Avslappnad diskant.
Specifikationer
Hörlurar Handsfree-mikrofon 16 ohm, 106 dB Pris: 750 kr

Oavsett om man har en iPhone eller någon annan mobiltelefon med inbyggd MP3-spelare så är det enkelt att hitta hörlurar som låter bättre än de som ingår. Och inte måste man betala en förmögenhet heller, vilket de här öronsnäckorna med handsfree-mikrofon är tydligt bevis på. Sennheiser MM50 iP är mitt i prick för alla som vill få bra ljudkvalitet för en billig peng. De små snäckorna har handsfree-knapp och mikrofon, så att man kan svara på inkommande samtal, och det ingår silikonkuddar i tre olika storlekar som passar de flestas öron. Det ingår ingen adapter till olika kontakter, här finns bara 3,5-millimeters minijack-kontakt.

Ljudkvalitet
Och de är riktigt prisvärda. Eftersom de sitter i hörselgången dämpas mycket av allt oväsen utifrån och man hör musiken mycket tydligare än med exempelvis Apples vanliga vita standardöronsnäckor. Här får man nämligen riktigt fylligt bas, öppnare mellanregister och hör mycket mer av musikens klangfärger – rakt in i skallen, bokstavligt talat. Sennheiser-lurarna är inte fullt lika bra som våra referenser från Ultimate Ears, men det är förvånansvärt lite som skiljer. Ljudbilden har bra sammanhållning och är rik på klanger, detaljer hörs tydligt och det finns inte en endaste aggressiv bit ljud, vilket gör dem både komfortabla att bära och att lyssna på.

Sammanfattning
Snäckornas öppning är större än hos många andra, vilket säkert bidrar till ljudbildens fina homogenitet. För de här pengarna är Sennheiser MM50 iP ett solklart alternativ till alla öronproppar som ligger i kartongen när man köper mobiltelefon nu för tiden. Och detta är något av det bästa som finns för pengarna.
 
BL209 Sennheiser �repropper.indd

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend