Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Örongodis

Sennheiser MM 50 IP

Alla som letar efter ett billigt alternativ till öronpropparna som ingår till mobiltelefonen bör hänga med här.
Ljud & Bild tycker
Öppen ljudbild. Fyllig klang. Bra komfort. Handsfree-knapp och mikrofon.
Saknar djupbas. Avslappnad diskant.
Specifikationer
Hörlurar Handsfree-mikrofon 16 ohm, 106 dB Pris: 750 kr

Oavsett om man har en iPhone eller någon annan mobiltelefon med inbyggd MP3-spelare så är det enkelt att hitta hörlurar som låter bättre än de som ingår. Och inte måste man betala en förmögenhet heller, vilket de här öronsnäckorna med handsfree-mikrofon är tydligt bevis på. Sennheiser MM50 iP är mitt i prick för alla som vill få bra ljudkvalitet för en billig peng. De små snäckorna har handsfree-knapp och mikrofon, så att man kan svara på inkommande samtal, och det ingår silikonkuddar i tre olika storlekar som passar de flestas öron. Det ingår ingen adapter till olika kontakter, här finns bara 3,5-millimeters minijack-kontakt.

Ljudkvalitet
Och de är riktigt prisvärda. Eftersom de sitter i hörselgången dämpas mycket av allt oväsen utifrån och man hör musiken mycket tydligare än med exempelvis Apples vanliga vita standardöronsnäckor. Här får man nämligen riktigt fylligt bas, öppnare mellanregister och hör mycket mer av musikens klangfärger – rakt in i skallen, bokstavligt talat. Sennheiser-lurarna är inte fullt lika bra som våra referenser från Ultimate Ears, men det är förvånansvärt lite som skiljer. Ljudbilden har bra sammanhållning och är rik på klanger, detaljer hörs tydligt och det finns inte en endaste aggressiv bit ljud, vilket gör dem både komfortabla att bära och att lyssna på.

Sammanfattning
Snäckornas öppning är större än hos många andra, vilket säkert bidrar till ljudbildens fina homogenitet. För de här pengarna är Sennheiser MM50 iP ett solklart alternativ till alla öronproppar som ligger i kartongen när man köper mobiltelefon nu för tiden. Och detta är något av det bästa som finns för pengarna.
 
BL209 Sennheiser �repropper.indd

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.