: Jensen Soundcheck Stadium

Dunderljud för liten peng

Jensen har kanske de bästa hörlurarna för strax under tusenlappen.

November 2016Jensen Soundcheck Stadium

Ljud & Bild tycker

Stor och fyllig klang med potent bas utan missljud någonstans.
Saknar lite finess och luftighet i diskanten.
Typ: Slutna hörlurar
Känslighet: 112 dB
Impedans. 16 ohm
Etui, löstagbar kabel med fjärrkontroll och mikrofon
Pris: 1 000 kr
Webb: jensenofscandinavia.com

Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1000 kr

Detta kan mycket väl vara de bästa hörlurarna du aldrig hört talas om. De kommer från router-tillverkaren Jensen, kostar en tusenlapp och ger ett oförskämt bra ljud för pengarna.
Enligt tillverkaren har Stadium genomgått många lyssningstester hos andra än de själva innan de hittade en ljudkaraktär som de gillade. Sådant är i sig inget uppseendeväckande, de flesta märken lyssnar på olika prototyper innan de lanserar en produkt, men Jensen har prickat bättre än de flesta.
Åtminstone om man tar med priset i beräkningen.
Jag kan nämligen inte komma på någon hörlur för under 1 000 kronor som spelar vad som helst lika bra som Jensen Soundcheck.
Plockar man bort loggan från de slutna kåporna är det omöjligt att gissa vilket märke som ligger bakom. Designen är så minimalistisk och färglös att ingen skulle tro att det är Beats eller Sennheiser som har byggt Soundcheck. Lurarna finns två versioner: Stadium är störst och omsluter örat och Street är lite mindre och ligger utanpå örat.

Stadium finns i två storlekar, och i vitt. Här är Street-modellen. Foto: Lasse Svendsen
Stadium finns i två storlekar, och i vitt. Här är Street-modellen. Foto: Lasse Svendsen

Invändigt är de likadana, trots att Streets öronkåpor är mer kompakta. Båda modellerna finns i svart och vitt och kostar lika mycket. Man väljer helt enkelt storlek och färg efter den personliga smaken. Men det är bara de stora Stadium som säljs med spiralkabel och 6,3 mm jack-kontakt av full storlek.

Välbalanserad och fyllig
Öronkuddarna går att ta loss och lurarna kan fällas ihop för att ta mindre plats, och de fungerar med allt från mobilen till stereon.
Den största modellen är skönast att ha på sig länge. Den dämpar ljud utifrån bättre också, och även och Jensen hävdar att Stadium och Street låtar likadant så är det Stadium som är bäst balanserad. Basen är fyllig och precis, utan att vara trög eller påträngande. I den mindre Street är basen också precis, fast inte lika fyllig. Ljudbilden är inte tunn, snarare varm och klangrik. Märkligt nog passar båda lika bra till hip-hop som till klassiskt. För det är ovanligt att hörlurar är så här mycket allround.
Röster är väl definierade och mellanregistret tillräckligt öppet för att man ska få med alla detaljer.
Soundcheck är inte lika raffinerade som ett par Audio-Technica ATH-M40 eller M50, men skillnaden i ljud är inte så stor som skillnaden i pris. Jensen får fram stämningen i Lambchops senaste platta ”Flotus” lika bra som i Alicia Keys ”Here” eller Tove Los ”Lady Wood”.
Jensen Soundcheck Stadium är ovanligt välljudande för att kosta 1 000 kronor. Du får betala åtminstone 500 kronor mer för at få ett lika bra eller bättre ljud i motsvarande lurar från andra håll. Med andra ord är de uppseendeväckande bra – de kommer ju trots allt från en router-tillverkare, inget etablerat hörlursmärke. De är väl värda varenda krona, för jag tvivlar på att du kan hitta ett bättre ljud för pengarna.

Den större Stadium-versionen säljs med två kablar, den ena med 6,3 mm-kontakt för hemmabruk. Foto: Lasse Svendsen
Den större Stadium-versionen säljs med två kablar, den ena med 6,3 mm-kontakt för hemmabruk. Foto: Lasse Svendsen

 

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.