TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Jensen Soundcheck Stadium

Dunderljud för liten peng

Jensen har kanske de bästa hörlurarna för strax under tusenlappen.

forfatter
Publicerad 2016-11-24 - 16:58
L&B tycker
Stor och fyllig klang med potent bas utan missljud någonstans.
Saknar lite finess och luftighet i diskanten.
Specifikationer

Typ: Slutna hörlurar
Känslighet: 112 dB
Impedans. 16 ohm
Etui, löstagbar kabel med fjärrkontroll och mikrofon
Pris: 1 000 kr
Webb: jensenofscandinavia.com

Riktpris: 1000Pr. 2016-11-24 Produktsida

Detta kan mycket väl vara de bästa hörlurarna du aldrig hört talas om. De kommer från router-tillverkaren Jensen, kostar en tusenlapp och ger ett oförskämt bra ljud för pengarna.
Enligt tillverkaren har Stadium genomgått många lyssningstester hos andra än de själva innan de hittade en ljudkaraktär som de gillade. Sådant är i sig inget uppseendeväckande, de flesta märken lyssnar på olika prototyper innan de lanserar en produkt, men Jensen har prickat bättre än de flesta.
Åtminstone om man tar med priset i beräkningen.
Jag kan nämligen inte komma på någon hörlur för under 1 000 kronor som spelar vad som helst lika bra som Jensen Soundcheck.
Plockar man bort loggan från de slutna kåporna är det omöjligt att gissa vilket märke som ligger bakom. Designen är så minimalistisk och färglös att ingen skulle tro att det är Beats eller Sennheiser som har byggt Soundcheck. Lurarna finns två versioner: Stadium är störst och omsluter örat och Street är lite mindre och ligger utanpå örat.

Stadium finns i två storlekar, och i vitt. Här är Street-modellen. Foto: Lasse Svendsen
Stadium finns i två storlekar, och i vitt. Här är Street-modellen. Foto: Lasse Svendsen

Invändigt är de likadana, trots att Streets öronkåpor är mer kompakta. Båda modellerna finns i svart och vitt och kostar lika mycket. Man väljer helt enkelt storlek och färg efter den personliga smaken. Men det är bara de stora Stadium som säljs med spiralkabel och 6,3 mm jack-kontakt av full storlek.

Välbalanserad och fyllig
Öronkuddarna går att ta loss och lurarna kan fällas ihop för att ta mindre plats, och de fungerar med allt från mobilen till stereon.
Den största modellen är skönast att ha på sig länge. Den dämpar ljud utifrån bättre också, och även och Jensen hävdar att Stadium och Street låtar likadant så är det Stadium som är bäst balanserad. Basen är fyllig och precis, utan att vara trög eller påträngande. I den mindre Street är basen också precis, fast inte lika fyllig. Ljudbilden är inte tunn, snarare varm och klangrik. Märkligt nog passar båda lika bra till hip-hop som till klassiskt. För det är ovanligt att hörlurar är så här mycket allround.
Röster är väl definierade och mellanregistret tillräckligt öppet för att man ska få med alla detaljer.
Soundcheck är inte lika raffinerade som ett par Audio-Technica ATH-M40 eller M50, men skillnaden i ljud är inte så stor som skillnaden i pris. Jensen får fram stämningen i Lambchops senaste platta ”Flotus” lika bra som i Alicia Keys ”Here” eller Tove Los ”Lady Wood”.
Jensen Soundcheck Stadium är ovanligt välljudande för att kosta 1 000 kronor. Du får betala åtminstone 500 kronor mer för at få ett lika bra eller bättre ljud i motsvarande lurar från andra håll. Med andra ord är de uppseendeväckande bra – de kommer ju trots allt från en router-tillverkare, inget etablerat hörlursmärke. De är väl värda varenda krona, för jag tvivlar på att du kan hitta ett bättre ljud för pengarna.

Den större Stadium-versionen säljs med två kablar, den ena med 6,3 mm-kontakt för hemmabruk. Foto: Lasse Svendsen
Den större Stadium-versionen säljs med två kablar, den ena med 6,3 mm-kontakt för hemmabruk. Foto: Lasse Svendsen

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Finns det ljus finns det ljud Oändlig speltid tack vare solcellsteknologi
Fantastiskt ljud från B&W Px7 S2 är helt enkelt ett par fantastiskt välljudande hörlurar, som dessutom har brusreducering.
Sinnesro till fyndpris Creative Zen Hybrid ser mycket dyrare ut än de faktiskt är. Och låter så också.
Gnistrande från Sennheiser Efter tre år har Sennheiser äntligen uppdaterat sina trådlösa Momentum-hörlurar. Och Momentum 4 Wireless är minsann ingen besvikelse!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend