Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Halva priset

Denon AH-D1001

Den som vill ha AH-D2000:s ljudkvalitet, men tycker att de är för dyra, kommer långt med de här som kostar hälften så mycket.
Ljud & Bild tycker
Öppen ljudbild. Fyllig klang. Bra pris.
Saknar finess.
Specifikationer
Sluten hörlur 32 ohm, 103 dB 180 gram Prs: 1 538 kr

Här är ett ypperligt alternativ för en billig peng. Denons mindre AH-D1001 har kanske inte en lika raffinerad och upplöst klangkaraktär som sin dyrare storebror, men de låter strålande med tanke på priset. De har en ytterst öppen och sammanhängande ljudbild som är rik på detaljer och nästan helt befriad från betoningar och färgningar. Man kan skönja lite sch-tendenser i s-ljud och basen är inte lika fysisk som hos den större modellen. Men AH-D1001 passar den mesta musiken och är minst två snäpp bättre på allt än hörlurar för under tusenlappen. Komforten är inte heller av samma klass som hos AH-D2000, trots att de bara väger hälften så mycket, och plastdetaljer och kabeln är tämligen spartansk för att tillhöra en hörlur i den här prisklassen. Trots detta är AH-D1001 absolut värd varenda krona, och ett bra val för alla som egentligen skulle vilja ha ett par AH-D2000, men som inte är villiga att hosta upp så mycket pengar.
 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.