Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

TEST: OnePlus Buds Pro

Strålande AirPods-kopia

Det är helt uppenbart att OnePlus har använt AirPods Pro som mall, men Buds Pro är ändå så lyckade att de förtjänar att betraktas som något eget.

Av / 2021-09-13 - 07:00
OnePlus Buds Pro
Geir Gråbein Nordby

Apple-användare nickar igenkännande, kanske hånfullt, när de ser vad som ligger i det här fodralet. OnePlus Buds Pro är en av de mer skamlösa, kinesiska AirPods Pro-kopiorna där ute. Även om de inte är vita, utan svarta med spegelblanka mikrofonbommar. Och det måste medges att de inger en bra känsla av kvalitet, med mjuka former och fin ergonomi.

Precis som originalen har Buds Pro både aktiv brusreducering och omgivningsljud, och kan aktiveras genom att hålla i och klämma på en av mikrofonbommarna.

Högupplöst ljud stöds med LHDC-kodeken, som har cirka 900 kbit/s bandbredd och stöder uppemot 24 bit/96 kHz-ljud.

OnePlus Buds Pro
OnePlus Buds Pro. Foto: OnePlus

App

OnePlus har gjort en app som heter HeyMelody, som du faktiskt inte hittar i app-butiken genom att söka på OnePlus. Så du måste veta exakt vad den heter för att hitta den. Med appen kan du uppdatera öronpropparna och bestämma hur du vill styra dem med pekfunktionerna. Du kan också aktivera och inaktivera brusreducering och omgivningsljud i appen. Det finns ett par olika grader av brusreducering och du kan välja Smart-läget så att propparna själva ställer in nivån beroende på omgivningen.

Någon EQ-funktion finns inte, däremot har appen ett inbyggt hörseltest så att ljudet justeras utifrån din hörsel. Till sist kan du välja olika Zen-lägen när du vill koppla av, till exempel meditationsmusik, ljud från skogen, svallande vågor, knastrande lägereldar och så vidare. En gimmick som somliga säkert kommer att uppskatta.

OnePlus Buds Pro laddas via USB C eller trådlöst genom att lägga fodralet på en Qi-laddare.

 

OnePlus Buds Pro Case
Fodralet till Buds Pro kan laddas trådlöst eller med USB C. Foto: OnePlus

OnePlus Buds Pro i praktiken

Jag är alltid lite skeptisk till AirPods-kopior. Men i det här fallet är det obefogat. För OnePlus Buds Pro låter riktigt bra. Bättre än originalet, vill jag påstå.

Även från iPhone, som bara stöder AAC och inte LHDC-kodeken som har högre upplösning, är ljudet oerhört klart och neutralt. Billie Eilishs röst låter klar och naturlig, och även om basen inte slår lika hårt och fylligt som med Supra Nero-XT Pro och till viss del JBL Tour Pro+ så låter OnePlus mer korrekt.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled
Foto: OnePlus

I Lordes Solar Power har gitarren ett mer naturligt ljud än med någon av de andra i testet. Och fylligare bas och högre ljud än Sennheiser CX True Wireless.

Klassisk musik låter vackert, tonerna från tangenterna dansar över flygeln på samma gång som fiolerna sprider sig luftigt och fyller i ljudbilden. Kontrabasarna hade kunnat vara mer monstruösa, men den här naturtrogna ljudbilden är verkligen godis för öronen.

Jag har inte haft tillgång till en tillräckligt färsk Android-mobil för att testa med LHDC-kodeken, men av erfarenheterna med Sonys konkurrerande LDAC förväntar jag mig ännu ett snäpp mer luft och upplösning.

Brusreduceringen fungerar fint, men gör också att musiken låter lite mindre dynamisk och att den flyter ut mer. Men en snygg kompromiss i situationer där det behövs.

I mobilsamtal hör mottagaren dig lite vasst, men inte obehagligt, och rösten framträder tydligt. Det finns också en del luft i konsonanterna.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled
Foto: OnePlus

Slutsats

OnePlus Buds Pro är ett par riktigt bra öronproppar som låter neutralt och trovärdigt med den mesta musiken. Om du vill ha det starkaste bastrycket får du nog leta på någon annanstans, men om du letar efter ett par musikaliska öronproppar med rent ljud, utan att det blir hårt, så har du hittat rätt.

Appen är också funktionell, men den saknar EQ. Inte för att det spelar så stor roll med det här ljudet.

Karakter
OnePlus Buds Pro
Premium

Ljud & Bild tycker

Mycket naturtroget ljud med musik, bra snärt i piano och tjusig klang i röster. Välfungerande brusreducering och omgivningsljud. Bra kontroller direkt på propparna och fin kvalitetskänsla. Appen har ingen EQ-funktion. Ingen multipunkt-anslutning ännu.

Också i detta test:

5 helt trådlösa öronproppar

Beats Studio Buds

Skarpa Beats

Vi har sällan varit så nyfikna på ett par öronproppar för under 2 000 kronor. Och sällan blivit så besvikna.

Problemfri anslutning. Brusreducering och omgivningsljud, stöder Spatial Audio. Borttapade proppar går att hitta med mobilen.
Vasst ljud, ingen app med EQ-justering.
Läs hela testet

Sennheiser CX True Wireless

Snyggt ljud, men ...

Under förutsättning att du hittar toppar som passar dina öron ger Sennheiser CX True Wireless ett härligt ljud.

Sagolikt ljud, om du får optimal passform.
Inte aktiv brusreducering eller omgivningsljud. Maximala ljudnivån hade kunnat vara högre. Silikontopparna gled ofta ur öronen, vi fick ta till alternativa toppar.
Läs hela testet

JBL Tour Pro+

Kan låta fantastiskt

Om du är lite fingerfärdig och litar på dina egna öron kan du fintrimma fram guldljud med JBL Tour Pro+.

Den fina EQ:n gör att ljudet kan bli fantastiskt. Brusreducering och omgivningsljud är bra tillskott. Trådlös laddning.
Utan EQ är ljudet lite tunt i mellanregistret och klangen generellt lite högt och hårt. Inte den bästa samtalskvaliteten.
Läs hela testet

Supra Nero-TX Pro

Kungen av bas

Supra har tagit sina strålande billiga proppar och gett dem aktiv brusreducering – och ännu längre batteritid. Prislappen är också högre.

Häftig bas, lång sammanlagd batteritid, välfungerande brusreducering och omgivningsljud. Ultrakompakta!
Kan uppfattas lite som hårda i övre mellanregistret, särskilt med vissa kvinnoröster. Locket sitter inte fast på laddfodralet.
Läs hela testet

1 reaktion på ”OnePlus Buds Pro”

  1. Alexander M

    Hur bra är brusreduseringen jämfört med t.ex. AirPods Pro? Jag har bara hittat en video som jämför testet men från det jag kan läsa fungerar det ”bra” men utan referenspunkt, t.ex. till AirPods Pro.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

ANC-hörlurar med ett extra trick

Ungdomliga hörlurar gör rent bord

Yamaha håller inte hela vägen

Bäst ljud för pengarna

Köp föregångaren i stället

Så enkelt – så mästerligt!

Äntligen ”lossless” från Bose

Guldljud

Riktigt bra från Bose

Hör musiken för första gången

B&W höjer ribban – igen

Sagolikt bra för lite pengar

Rulla till toppen