test: Beoplay M3

Beoplay ger Sonos One stryk

Trots ett något högre pris är Beoplay M3 den seriösaste rivalen till Sonos One.
Ljud & Bild tycker
Beoplay M3 är vacker att titta och låter imponerande trots sin ringa storlek.
Det går inte att koppla ihop två högtalare till ett stereopar och det finns ingen röststyrning.
Specifikationer
  • Element: 3,75-tums bas, 0,75-tums diskant
  • Klass D-förstärkare: 40 watt (bas), 40 watt (diskant)
  • Effektivt frekvensomfång: 65–22 000 Hz
  • Linjeingång för externa musikkällor
  • Trådlöst: 802.11 a/b/g/n (2,4/5 GHz), Bluetooth 4.2 (alltid öppen)
  • Chromecast built-in for audio, Apple AirPlay, TuneIn
  • Mått/vikt: 14,0 x 11,2 x 15,1 cm/1,5 kg
  • Webb: beoplay.com
Annons
Annons
forfatter

Vi blev väldigt förtjusta när vi testade Beoplay M5. Ljudet var brett, varmt och luftigt. Det enda som egentligen talade emot den var de ganska så höga priserna som B&O Play har för vana att vilja ha för sina produkter. Just därför blev vi väldigt nyfikna när en mindre och billigare högtalare, Beoplay M3, presenterades.

Beoplay vs. Sonos

Både prislappen och storleken är halverad. Av den anledningen passar det bra att jämföra den direkt med Sonos One, som vi också gillar. Båda högtalarna passar fint att ställa i en hylla eller på köksbänken, dit man sedan kan strömma musiken trådlöst.

Sonos spelar i sitt eget slutna ekosystem medan M3 har inbyggt Chromecast och Apple AirPlay. Det senare uppdateras snart till AirPlay 2.0. Beroende på hur man använder sina högtalare kan Beoplays variant vara att föredra.

Perfekt till fönsterbänken i sovrummet.

 

Annons

Elegantare

Design är naturligtvis en smaksak, men vad man argumentera för är att M3 har ett något mer elegant utseende. Däremot saknar vi ett par lättåtkomliga knappar, när volymen ska ändras eller musiken startas eller stoppas. Sådana sitter på ovansidan av Sonos One. På Beoplay M3 är de undangömda på baksidan. sidan. Å andra sidan ger det ett strömlinjeformat utseende, som också har sin charm. Sonos One har till skillnad från Beoplay M3 inbyggd röststyrning och en möjlighet att koppla ihop två högtalare i ett stereopar. Den första gör kanske inte så mycket ännu så länge, men stereoparningen känns som ett ”missed opportunity” från B&O:s sida.

Så här ser knapparna ut på baksidan.

 

Betydligt bättre ljud

Men design, ekosystem och anslutningar kan göra detsamma om ljudet inte är bra. Här överraskar Beoplay, som förväntat, positivt. Trots högtalarens storlek är ljudet riktigt imponerande. Basen är precis som i M5 dominerande, men det är också något som går att justera i Beoplay-appen. När det är gjort finns det plats för både bra bas och diskant och mellanregister. Jämför vi med Sonos Ones så har den inte en chans. M3 spelar mycket djupare och mer detaljerat.

Annons

Slutsats

Med Beoplay M3 tar B&O Play på allvar upp kampen med Sonos, och framför allt Sonos One. De två högtalarna är mycket lika varandra och är ungefär lika stora. Friheten är lite större hos B&O Play, där man kan strömma via Chromecast och Apple AirPlay. Men det som gör att Beoplay M3 verkligen drar ifrån är ljudkvaliteten, som har mycket mer luft och tyngd. Har du vare sig Sonos eller Beoplay sedan tidigare så bör du därför välja M3, som är både lätt att använda och låter utmärkt.

Har du den här produkten?
Sätt ditt betyg.

0 / 5. Antal röster: 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Mikael Hansen


Senaste artiklar:

Annons
Annons

Läs också

Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.
JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!
Trådlösa hörlurar med aktiv brusreducering brukar kosta mer än de här.
Det är Marshall Mode II man ska ha om man älskar att det trycker till lite i öronen när man spelar musik. Högt, så klart.
Old school-tekniken har aldrig varit bättre än i vår tid. McIntosh MC1502 är beviset för de som tvivlar.
SU-R1000 är en av de mest unika förstärkarna vi har sett – och hört – i highend-klassen.
Sonos första bärbara högtalare imponerar med sin integration och bekvämlighet.
Klipschorn fyller 70 år i år. Det firar vi genom att förvandla vårt testrum till ett inferno.
Asus ROG Flow X13 är smidig nog för att bara stoppas ner i väskan och kan dessutom användas som surfplatta. Men den har grafikmuskler i tungviktsklassen.
Den bästa kameran vi har testat har kommit i en mer kompakt version, till ett lägre pris.
Tangents lilla trådlösa förstärkare är perfekt till en liten nybörjarstereo i hobbyrummet eller barnrummet.
Ska du ha hifi i studentrummet eller ett par fina högtalare på skrivbordet så kommer du långt för lite pengar med de här.
2021 års Mercedes S-klass är full av innovativa och lysxiga lösningar för både ögon och öron. Vi har tillbringat ett par dagar bakom ratten för att se och höra vad nykomlingen har att erbjuda!
Focal har överträffat vad vi trodde var möjligt från slutna hörlurar i den här prisklassen.
JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!
Xiaomi Mi 11 är den första mobilen med Qualcomms nya Snapdragon 888-processor. Det är den du ska köpa om du vill ha mest för pengarna.