Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Yamaha YHT-S400

Världens tunnaste limpa

Yamaha hävdar att YHT-S400 är tunnast i världen, och det tror vi säkert stämmer. Dessutom ger den ifrån sig ett större ljud än vi räknade med.
Ljud & Bild tycker
Bra surroundillusion. Låter större än den ser ut.
Saknar tyngd.
Specifikationer

Yamaha YHT-S400
TV-storlek: 32 tum och över
3D-förberedd
Alla HD-ljudformat
3 HDMI-ingångar
Subbas med kabel
Pris: 6 000 kr

Den här ljudpanelen är bara 80 cm bred, 5 cm hög och 7 cm djup. Det gör den till en av få som kan ställas framför en TV som står på en bänk, eftersom den varken ser klumpig ut eller täcker nederdelen av TV:n.
För att limpan ska bli extra kompakt sitter subbasen och receivern i samma låda. Rent praktiskt betyder det att subbasen placeras smart i TV-hyllan, där den spelar med 100-watts förstärkare och ett 5-tums nedåtriktat baselement. Dessutom har receivern 3 x 50 watt till ljudlimpans tre små mellanregisterdiskanter.
Tre HDMI-ingångar innebär att man kan koppla in BD-spelare, dekoderbox och exempelvis en spelkonsol. Om enheten inte är 3D-kompatibel direkt ur kartongen så kan styrprogrammet uppdateras så att den blir det. YHT-S400 använder sig av Yamahas egen metod för att övertyga öronen om att ljudet är i surround. Man kan också välja ett Extended Stereo-läge som simulerar två högtalare som står ungefär två meter från varandra.
Limpan kan kompletteras med extratillbehör som iPod-docka eller blåtandsmottagare, vilket förvandlar mobilen till en musikspelare.

Prestanda
Ljudlimpan har grundläggande funktioner och därmed bara en liten och bra fjärr. Den är enkel att använda och gör en bruksanvisning överflödig.
På film är ljudbilden större än förväntat. Ljudeffekter som ska komma bakifrån kommer åtminstone långt mer utifrån rummet än frontljuden, så att man får ett större intryck av surround än med vanlig stereo. Med en del ljudlimpor påverkar detta centerkanalen, som blir dämpad och gör dialogen tunnare. Om rösterna känns tunna kan centerkanalen höjas med Yamaha-limpan.
Dialogen är lite tunn och filmmusiken är lite tam om man jämför med större modeller. Men ljudbildens sammanhållning är god och subbasen integreras väl – även om den inte tillför den allra mest slagkraftiga basen.
Ljudet saknar lite fyllighet i det nedre mellanregistret, det hörs inte mycket pondus i dialogen. Men YHT-S400 är ändå ett bra alternativ för alla som vill ha något litet och nätt.
Musik är inte den här limpans favoritsysselsättning, det saknas luft. Men ett plus i kanten för att det inte är våldsamt uppenbart att basen kommer från en separat högtalare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Sony BDV-F500

Inträdesbiljetten

BDV-F500 är en billig 2.1-anläggning. Ändå kan den visa 3D-bild – och ljudet är inte fy skam heller.

Bra ljud. Billig.
Saknar en smula upplösning. Saknar HDMI-ingång.

Pioneer BCS-FS505

Billigt och bra ljud

Pioneers smala BD-anläggning stöder bluetooth-överföring av ljud och subbasen är tillräckligt smal för att få plats under många soffor.

Bra ljud. Lättmöblerad subbas.
Saknar HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Panasonic SC-BTX77

Läcker lösning

Den här Blu-ray-anläggningen är elegant, praktisk och har en smart iPod-docka.

Bra ljud. Läcker iPod-docka.
Ingen HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Philips HTS9140

Större ljud

Philips nya ljudlimpa har BD-spelare och blir enkelt 3D-klar. Dessutom ger den nästan surroundljud.

Bra filmljud. Strålande surroundkänsla. 3D-klar.
Saknar HDMI-ingång. Pillig fjärrkontroll.

LG HLB54S

Med trådlös subbas

LG:s ljudlimpa har inbyggd Blu-ray-spelare och är alltså en helt komplett anläggning. Men den är för djup för att hänga på väggen.

Briljant ljud. Välutrustad. Enkel att sköta.
Bör ha subbas.

Yamaha YSP-5100

”Äkta” surround

Yamahas dyraste ljudlimpa är utrustad med mikrofon och en drös element som pekar åt olika håll, allt för att den ska kunna ge ett ”äkta” surroundljud.

Briljant ljud. Välutrustad. Enkel att sköta.
Bör ha subbas.

Panasonic SC-HTB10

Enkel panel med 3D

Den här ljudlimpan från Panasonic är den allra enklaste ljudförbättringen en TV kan få.

Billig.
Tunn bas. Ingen subbasutgång. Ingen display.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.