Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Pioneer BCS-FS505

Billigt och bra ljud

Pioneers smala BD-anläggning stöder bluetooth-överföring av ljud och subbasen är tillräckligt smal för att få plats under många soffor.

Publicerad 2010-10-19 - 07:07
Pioneer BCS-FS505
Marius Senaste artiklar:
Marius

BCS-FS505 är en smal och käck 2.1-anläggning med inbyggd Blu-ray-avspelning. Subbasen ser inte ut som subbasar brukar utan är så smal att man kan placera den nästan var som helst – till och med under soffan.
Anläggningen har inbyggd bluetooth-mottagare vilket innebär att du kan spela musik direkt från mobilen och få ut ljudet ur högtalarna. För ljudets skull rekommenderar vi dock att du använder USB-porten och spelar musiken från en hårddisk eller ett USB-minne – eller från iPod-dockan som ingår om du har en iPod eller en iPhone.
Kopplar du in systemet till nätverket kan du använda onlinetjänster YouTube och Picasa.
Den finns bara HDMI-utgång, ingen ingång. Ska du koppla in ett PS3 eller en TV-box får du göra det med någon av de två optiska digitalingångarna eller den analoga stereoingången.
 
Prestanda
Blu-ray-skivor laddas snabbt och hela anläggningen är överlag enkel att sköta. På film är dialogen ren och röster har fin pondus. Ljudet har dessutom ett bättre grepp om dynamiken än Panasonics 2.1-system, även om ljudbilden inte känns lika rymlig rent psykoakustiskt. BCS-FS505 simulerar inte surroundljud som de andra anläggningarna, detta påminner mer om ren stereo även med 5.1-ljudsignaler.
Den platta subbasen integreras väl i ljudbilden och har en bra tonkvalitet. Inte heller denna är särskilt slagkraftig om man jämför med modeller som köps separat för två- eller tretusen kronor, men den är inte heller spinkigare än rivalerna i de andra anläggningarna i testet. Ur det perspektivet är den en bra kompromiss.
Musik i stereo och surround låter bättre än med Panasonic SC-BTX77. Dynamiken är bättre och ljudet är fylligare, samtidigt som upplösningen längre upp i registret är betydligt luftigare. Subbasen hänger ihop bättre med resten av ljudbilden. Instrumenten känns spänstigare och luftigare, Pioneer-anläggningen är helt enkelt mer musikalisk.

Ljud & Bild tycker

Bra ljud. Lättmöblerad subbas. Saknar HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen