Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

LG HLB54S

Med trådlös subbas

LG:s ljudlimpa har inbyggd Blu-ray-spelare och är alltså en helt komplett anläggning. Men den är för djup för att hänga på väggen.
Ljud & Bild tycker
Briljant ljud. Välutrustad. Enkel att sköta.
Bör ha subbas.
Specifikationer

LG HLB54S
TV-storlek: 40 tum och över
Blu-ray-spelare
Alla HD-ljudformat
2 HDMI-ingångar
Trådlös subbas
Pris: 7 000 kr

HLB54S har inbyggd Blu-ray-spelare som sprutar in högupplöst video direkt in i TV-skärmen. Tack vare två HDMI-ingångar kan extra bildkällor kopplas in, till exempel spelkonsol och TV-box, och den inbyggda processorn avkodar HD-ljudformaten direkt. Har du en iPod kan LG sprida glädje med en medföljande krubba där den kan dockas, varpå iPoden styrs med fjärrkontrollen som ingår.
Subbasen är dessutom trådlös, vilket gör det otroligt enkelt att placera den. Något annat som är trådlöst är internetuppkoppling för BD-Live, vilket utökar innehållet på BD-skivor.
LG-limpan kan dessutom spela av film och musik trådlöst direkt från en dator eller en hårddisk som är ansluten till hemnätverket. Alternativt kan USB-porten användas till samma sak från ett USB-minne eller en extern USB-hårddisk.
HLB54S skulle egentligen ha varit med i februarinumrets test av ljudlimpor, men har blivit försenad. Den är äldst av alla modeller i detta test och följaktligen inte 3D-kompatibel.

Prestanda
Blu-ray-spelaren laddar snabbt och ger en knivskarp bild med BD-skivor. En HD-TV förtjänar verkligen att matas med sådana här signaler.
Subbasen och avspelningsenheten synkroniseras automatiskt och utan problem. Dialogen framträder tydligt och ljudbilden är bred. Vi luras aldrig att tro att det är äkta surroundljud, men det låter tillräckligt stort för att vi ska få fina upplevelser i TV-soffan. Det är ont om övertoner, både röster och filmmusik saknar lite luftighet. Det är även lite tunt i övre basregistret, som är viktigt för att manliga skådespelare ska få naturlig pondus.
Vi får ett bra intryck av dynamik, även om detta inte är någon macho-anläggning. Jämfört med en riktig hemmabio är ljudet nedskalat, och i förhållande till den största Yamaha-limpan är det en hel del svagare. Men allt är proportionellt, ingenting låter för starkt eller för svagt.
Musik i stereo är inte det främsta användningsområdet. Det låter lite hermetiskt, har en för enkel övertonstruktur och en smula ont om detaljer. Kvinnoröster framträder inte med alla söta detaljer som gör att de kryper in under huden, och gitarrer saknar nerv. Stereoperspektivet är inte heller så brett som vi vill ha det. Anläggningen är dock så förhållandevis billig och har så pass roliga finesser att den tryggt kan rekommenderas för alla som inte har enorma krav på ljudkvalitet.

Också i detta test:

Sony BDV-F500

Inträdesbiljetten

BDV-F500 är en billig 2.1-anläggning. Ändå kan den visa 3D-bild – och ljudet är inte fy skam heller.

Bra ljud. Billig.
Saknar en smula upplösning. Saknar HDMI-ingång.

Pioneer BCS-FS505

Billigt och bra ljud

Pioneers smala BD-anläggning stöder bluetooth-överföring av ljud och subbasen är tillräckligt smal för att få plats under många soffor.

Bra ljud. Lättmöblerad subbas.
Saknar HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Panasonic SC-BTX77

Läcker lösning

Den här Blu-ray-anläggningen är elegant, praktisk och har en smart iPod-docka.

Bra ljud. Läcker iPod-docka.
Ingen HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Philips HTS9140

Större ljud

Philips nya ljudlimpa har BD-spelare och blir enkelt 3D-klar. Dessutom ger den nästan surroundljud.

Bra filmljud. Strålande surroundkänsla. 3D-klar.
Saknar HDMI-ingång. Pillig fjärrkontroll.

Yamaha YSP-5100

”Äkta” surround

Yamahas dyraste ljudlimpa är utrustad med mikrofon och en drös element som pekar åt olika håll, allt för att den ska kunna ge ett ”äkta” surroundljud.

Briljant ljud. Välutrustad. Enkel att sköta.
Bör ha subbas.

Panasonic SC-HTB10

Enkel panel med 3D

Den här ljudlimpan från Panasonic är den allra enklaste ljudförbättringen en TV kan få.

Billig.
Tunn bas. Ingen subbasutgång. Ingen display.

Yamaha YHT-S400

Världens tunnaste limpa

Yamaha hävdar att YHT-S400 är tunnast i världen, och det tror vi säkert stämmer. Dessutom ger den ifrån sig ett större ljud än vi räknade med.

Bra surroundillusion. Låter större än den ser ut.
Saknar tyngd.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.