Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sony BDV-F500

Inträdesbiljetten

BDV-F500 är en billig 2.1-anläggning. Ändå kan den visa 3D-bild – och ljudet är inte fy skam heller.
Ljud & Bild tycker
Bra ljud. Billig.
Saknar en smula upplösning. Saknar HDMI-ingång.
Specifikationer
Sony BDV-F500 2.1-anläggning 3D-klar Blu-ray-spelare Alla HD-ljudformat Subbas Pris: 5 500 kr

BDV-F500 är en liten 2.1-anläggning som är gjord för att vara enkel och för att passa dem som har krav på funktionalitet.
Precis som flera andra modeller kan Sonys system kopplas till hemnätverket, antingen med kabel eller via en USB-adapter som köps separat. Sedan kan man spela musik eller visa video från datorer som är anslutna till nätverket. Man får också tillgång till internet via portalen Bravia Internet Video, där det finns ett urval av videor. En kul funktion för dem som har flera Sony-anläggningar hemma är att de kan kopplas ihop med Party Streaming, vilket innebär att en anläggning agerar huvudenhet och de övriga spelar exakt samma sak via nätverket.
En annan kul detalj är att den inbyggda BD-spelaren enkelt kan uppgraderas så att den visar 3D-material. Vi saknar dock HDMI-ingångar för den som vill koppla in spelkonsoler och mottagarboxar.
 
Prestanda
Sony-anläggningen är både enkel att koppla in och att sköta. I likhet med Philips ljudlimpa har BDV-F500 en enkel installationsmeny som går igenom menyspråk, TV-upplösning och så vidare. BD-spelaren är dessutom snabbare på att börja spela skivan än Panasonics och Pioneers 2.1-anläggningar.
Blu-ray-film ger ett större intryck av surround än med Pioneer, det känns som om ljudet breder ut sig runt öronen, fast kanske inte hela vägen bakifrån. Klangbalansen är också lite naturligare än hos Panasonic. Fast ljudet är en smula pressat och överfokuserat i nedre mellanregistret, vilket gör att ljudbilden färgas. Detta hörs särskilt i skådespelarnas och sångarnas röster.
När surroundeffekten aktiveras dämpas dialogen, vilket är typiskt för 2.1-anläggningar med ”kvasisurround”. 
Dynamiken är bra, detta är som natt och dag jämfört med vanligt TV-ljud. Det låter dock en gnutta konstlat eftersom det verkar som om det nedre diskantregistret är något förstärkt för att pressa fram fler detaljer.

Också i detta test:

Pioneer BCS-FS505

Billigt och bra ljud

Pioneers smala BD-anläggning stöder bluetooth-överföring av ljud och subbasen är tillräckligt smal för att få plats under många soffor.

Bra ljud. Lättmöblerad subbas.
Saknar HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Panasonic SC-BTX77

Läcker lösning

Den här Blu-ray-anläggningen är elegant, praktisk och har en smart iPod-docka.

Bra ljud. Läcker iPod-docka.
Ingen HDMI-ingång. Inte 3D-kompatibel.

Philips HTS9140

Större ljud

Philips nya ljudlimpa har BD-spelare och blir enkelt 3D-klar. Dessutom ger den nästan surroundljud.

Bra filmljud. Strålande surroundkänsla. 3D-klar.
Saknar HDMI-ingång. Pillig fjärrkontroll.

LG HLB54S

Med trådlös subbas

LG:s ljudlimpa har inbyggd Blu-ray-spelare och är alltså en helt komplett anläggning. Men den är för djup för att hänga på väggen.

Briljant ljud. Välutrustad. Enkel att sköta.
Bör ha subbas.

Yamaha YSP-5100

”Äkta” surround

Yamahas dyraste ljudlimpa är utrustad med mikrofon och en drös element som pekar åt olika håll, allt för att den ska kunna ge ett ”äkta” surroundljud.

Briljant ljud. Välutrustad. Enkel att sköta.
Bör ha subbas.

Panasonic SC-HTB10

Enkel panel med 3D

Den här ljudlimpan från Panasonic är den allra enklaste ljudförbättringen en TV kan få.

Billig.
Tunn bas. Ingen subbasutgång. Ingen display.

Yamaha YHT-S400

Världens tunnaste limpa

Yamaha hävdar att YHT-S400 är tunnast i världen, och det tror vi säkert stämmer. Dessutom ger den ifrån sig ett större ljud än vi räknade med.

Bra surroundillusion. Låter större än den ser ut.
Saknar tyngd.
forfatter
Av

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.