Search
Generic filters

HP Envy 4500

 itemprop
HP Envy 4500

Skrivare till mobilen

Skriv ut direkt från mobil eller surfplatta.

Det är både enkelt och vanebildande att kunna skriva ut direkt från mobilen. Dubbelsidiga utskrifter är en stor fördel och inte någon självklarhet i den här prisklassen.
Vi har sett bättre utskriftskvalitet för pengarna och pappersfacket borde ha varit större. En enda gemensam patron för färgutskrifter betyder dålig bläck-ekonomi.
Bästa priser

Här i Ljud & Bild skriver vi massor om smarta mobiler och surfplattor och om hur enkelt det är att använda dem för att surfa, ta bilder och skriva mail. Men någon gång emellanåt behöver man få en ”hardcopy” av dokumenten, i stället för att bara titta på dem på skärmen. Då behöver man en skrivare. HP Envy 4500 är en sådan allt-i-ett-skrivare med trådlöst nätverk för både datorer och mobiler/surfplattor.

Envy 4500 är inte den första skrivaren i världen som kan skriva ut från mobila enheter, men däremot den mest okomplicerade jag har stött på hittills. Det tog bara ett par minuter att få den att fungera ihop med min iPhone – och lika lång tid för den att börja prata Android-surfplatta och PC flytande. Skrivaren fungerar med hjälp av HP:s eget ePrint-system, samt med Apples AirPrint, och kan skriva ut från Android, iOS och Windows Phone. Och – om behovet skulle uppstå – från Symbian- och Blackberry-mobiler.

Precis som flertalet allt-i-ett-skrivare för hemmabruk har Envy 4500 inbyggd skanner. Den sätter vare sig några hastighets- eller skärperekord, men med tanke på priset har man svårt att klaga. Skannern tar hand om de flesta behov man kan ha när det gäller att få in en teckning eller en bild i datorn. Och den här journalisten har faktiskt haft separata, renodlade skannrar som inte varit bättre.

En positiv överraskning är att skrivaren klarar duplex-utskrifter – alltså dubbelsidiga utskrifter. Det tar lite längre tid eftersom varje sida ska ut i pappersfacket och sedan tillbaka in i skrivaren igen för andra sidan. Men det fungerar och ger färdiga rapporter ett proffsigare utseende när sidorna binds ihop och sedan läses som en bok.

Papperskassetten är inte Envy 4500:s starkaste kort. Det är svårt att få alla ark att ligga helt rakt och det finns ingen tydlig markering som talar om när alla papper är intryckta tillräckligt långt – men inte för långt – in. De utskrivna sidorna ligger löst ovanpå papperskassetten. Separata kassetter hade varit att föredra, men på grund av duplex-funktionen är det förmodligen bäst att ha det på detta sätt.

En del av dokumenten från bärbara enheter är bilder och Envy 4500 utlovar en upplösning på 4800 x 1200 DPI. På papperet är det tillräckligt mycket för vad som helst. I praktiken går det utmärkt att skriva ut en trave inbjudningskort, men om det viktigaste är att kunna ”framkalla” sina digitala bilder så bör man leta efter en riktig fotoskrivare – som förmodligen kostar en del mer än Envy 4500.

Slutsats
HP Envy 4500 är en billig allt-i-ett-skrivare som gör det enkelt att skriva ut från alla husets datorer och mobila enheter. Den är inte skarpast i världen men är hyfsat snabb och skriver till och med ut på båda sidor av papperet. Om du inte är storkonsument av fotoutskrifter så täcker den förmodligen alla dina behov på ett utmärkt sätt.

annons

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Provprenumeration
3 veckor för 3 kr
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 3 veckor
6 månader
Endast 53 kr/mån
Få tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 6 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.
12 månader
Endast 49 kr/mån
Tillgång till alla tester och nyheter på Ljud & Bild i 12 månader
Tillgång till vår köpguide bestående av tusentals av produkter.

Fakta

 • Dubbelsidiga utskrifter
 • Två bläckpatroner (svart + trefärgad)
 • Hastighet: 8 sidor per minut svartvit, 6 sidor per minut färg
 • Upplösning, utskrifter: 1200 x 600 DPI svart/4800 x 1200 DPI foto
 • Upplösning, skanner: 1200 x 2400 DPI
 • Anslutning: USB 2.0, Wi-Fi
 • Pris: 900 kr
 • hp.se

Pris

900 :-

Bästa priser

  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til HP Envy 4500

  (Foto: Tillverkare)

  Hoppa över multiskrivaren om du vill ha stora fotoutskrifter av hög kvalitet.

  (Foto: Tillverkare)

  Slipp tänka på kostnader för bläck det närmaste året eller två.

  (Foto: Tillverkare)

  Slipp bläckräkningen i två år. Du får nämligen mer än en kvarts liter bläck på köpet!

  (Foto: Tillverkare)

  Stora bilder är mycket roligare att titta på. Men man behöver ett ordentligt redskap.

   data-srcset

  Fotografier som ska ramas in bör göras med riktiga redskap och nu kan amatörer hänga proffskvalitet på väggarna.

   data-srcset

  Skriv ut direkt från mobil eller surfplatta.

   data-srcset

  Undvik de billigaste skrivarna om du är intresserad av hög kvalitet i fotoutskrifter. Välj hellre en mer påkostad modell, gärna med wifi.

   data-srcset

  Papperskopior i valfritt format med utmärkt kvalitet direkt i handen. Fotoskrivarna blir allt billigare, bättre och mer uppkopplade.

   data-srcset

  Hur bra är egentligen en billig skrivare på fotoutskrifter jämfört med dubbelt så dyra lyxmodeller?

  När de bärbara datorerna och trådlösa nätverken tar över hemmen är det bara naturligt att fotoskrivarna följer efter. Vi har testat åtta trådlösa modeller.

  Multifunktionsskrivarna tar hand om kamerans minneskort, kopierar dina papperskopior och ger gnistrande resultat från bildredigeringsprogrammet.

  Många av oss har foton från den fördigitala eran liggande i lådorna. Ju förr man räddar dem genom att skanna in film och diabilder desto bättre.

  Prova  LB+ i 3 veckor
  3 VECKOR FÖR 3 KR
  Tillgång till alla tester och nyheter
  PROVA LB+
  Ingen bindningstid
  Stäng
  Scroll to Top