Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Coboc Kallio CMF Komfort

Fungerar fantastiskt med och utan ström

Även när elmotorn inte är påslagen är den stilrena lättviktscykeln en dröm att köra.

Av / 2023-04-27 - 09:42
Coboc Kallio CMF Komfort
Rasmus Elm Rasmussen

Elcyklar är ofta betydligt tyngre än vanliga cyklar, och ett vanligt problem är att de är svåra att trampa när elmotorn är avstängd.

Inget av detta kan man beskylla lyxcykeln Coboc Kallio Komfort för.

Vikten är 17,2 kg. Det är inte tyngre än många cyklar utan elmotor. Att släpa cykeln upp och ner för trappor om den ska på tåget eller ner i källaren är därför inga problem.

Kallio Comfort är genomgående konstruerad i kvalitetsmaterial och exceptionellt bra hopskruvad. Växlar, bromsar, pedaler och sadel är av bästa kvalitet, medan de halvbreda däcken, den solida fjädringen, öppna drivningen och det låga insteget ger en fin balans mellan avslappnad komfort och en sportig körupplevelse.

Coboc-cykeln har ett lågt insteg, vilket gör det lätt att kliva på cykeln. (Foto: Coboc)

Oavsett elmotor är det en utmärkt cykel att köra. Så det är ingen katastrof om du glömde att ladda batteriet en morgon när ska till jobbet, eller om du får slut på ström på din söndagsutflykt. Du kommer fortfarande att ha en bättre cykeltur än de flesta andra.

Dold teknik

Om du behöver en extra knuff är motorn redo att hjälpa till. Motorn är av bakhjulsmonterad typ, vilka kan ha en tendens till ojämn drivning, men Kallio kör lika smidigt som cyklar med centermotor. Det ser ett system med avancerade sensorer till. Den elektriska framdrivningen känns som en naturlig förlängning av ditt trampande på pedalerna.

Det faktum att det är en elcykel är inte lätt att se. Batteriet är gömt i ramen, och det finns ingen display eller annan synlig elektronik som kan leda tankarna åt det hållet.

Det är de externa växlarna av hög kvalitet som gör det smidigt att cykla även utan el. (Foto: Coboc)

En liten panel på ramen gör att du kan använda grundläggande funktioner, visa batteristatus, körläge och mer. Via enkla tryckkommandon kan du aktivera motorn, tända lampor, starta Bluetooth-parning och mer. Fem färgade prickar ger visuell indikation, men de visas bara när du aktivt använder panelen.

Mer avancerade funktioner får du genom att ansluta din mobil till cykeln via Bluetooth. Coboc-appen ger tillgång till finjustering av hur motorn presterar i de två grundläggande körlägena, Regular och Power. Det finns 10 nivåer av assistans att välja mellan. Du har också möjlighet att se aktuell hastighet samt batteristatus och körsträcka. Slutligen kan du göra firmwareuppdateringar av cykeln från appen.

Designen är elegant och sportig. (Foto: Coboc)

Rimlig räckvidd

Om du cyklar med full effekt ska du inte förvänta dig mer än 50 kilometer räckvidd, vilket är bra för en så lätt cykel. Vid lägre effekt kan du nå över 100 kilometer på en laddning. Laddaren ansluts direkt till cykeln med en smart magnetkontakt. Batteriet kan inte tas bort. Det betyder att du måste dra ut en sladd från huset, eller ha cykeln inomhus, vilket inte är något problem när den inte är tyngre än den är.

Slutsats

Även utan elmotorn aktiverad ger den en körupplevelse som slår de flesta vanliga cyklar. I sin design och konstruktion, märks inte den inbyggda smarta tekniken av. Men det märks också på prislappen – det är en dyr cykel som kommer att vara långt över budgeten för många cyklister.

Karakter
Coboc Kallio CMF Komfort
High End

Home tycker

En fantastisk cykel, helt enkelt. Det faktum att den också har en bra elmotor och många avancerade funktioner inbyggda i den stilrena lättviktsdesignen gör den bara ännu läckrare. Svindyr.

Också i detta test:

4 elcyklar

Cowboy 4

För den stilsäkra urbana cowboyen

Cowboy 4 har en förstklassig design, är smidig att köra och har intuitiv mobilstyrning. Men den är inte för cowboys i alla storlekar.

Smidig och responsiv körupplevelse. Lätt och snygg design. Elektroniskt lås och GPS-spårning. Smart mobilintegration.
Styret kan inte höjas. Duger inte till mycket utan mobilen.
Läs hela testet

Mate X

Alltför snabb bredhjulig elcykel

En solid cruiser för de breda cykelvägarna, men inte den mest raffinerade när det gäller körupplevelse, konstruktion eller smarta funktioner: Risken att köra olagligt är också hög.

Ligger stabilt på vägen.
Maxhastigheten är långt över det tillåtna. Motorprestanda är mycket ojämn. De åtta utanpåliggande växlarna är meningslösa och kommer kräva underhåll. Cykeln är tung som en tank.
Läs hela testet

Harley Davidson Serial 1 Mosh/Cty 1

En Harley utan buller och bensinlukt

Serial 1 Mosh Cty 1 är en lättkörd och extremt enkel elcykel som går långt på en laddning och kräver ett minimum av underhåll.

Ligger bra på vägen. Jämn och behaglig körupplevelse. Härligt enkel. Lång räckvidd. Relativt lätt.
Inga smarta funktioner. Ganska dyr.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Bakhjulsdriven Model 3: Här får du mycket för pengarna

När körglädje är viktigare än räckvidd

F-150 Lightning: Mäktig och läcker

Ett kanonbra bilköp

Kia EV9: Vilken SUV!

Familjevänlig AMG-raket

Smart ström till elbilen

Bekväm långfärdsexpress

Fisker Ocean: Potentialen finns där – om företaget finns kvar

Kinesen som är bättre än rivalerna

Långfärdsexpressen

Mycket körglädje med mindre budget

Rulla till toppen