annons
annons
annons
annons

Ultra Series – nya SVS-högtalare

Amerikanska SVS har både en hög kunskapsnivå och ett stort intresse för bas, något som resulterat i en rad häftiga subbasar. Mest beryktade är Ultra-subbasarna som är väldigt uppskattade av hemmabiofantaster.

Nu utökar SVS sin Ultra-serie med egna front-, center- och bakhögtalare så att den som vill kan skaffa en komplett SVS-hemmabio.

Precis som subbasarna är Ultra-högtalarna byggda får att tåla omild behandling. Målet har varit att skapa en dynamisk och kraftfull ljudkaraktär som passar lika bra i vardagsrummet som i hemmabion.


Flaggskeppet är den smala och högresta Ultra Tower, en fullregisterhögtalare med dedikerade element för diskant, mellanregister och bas. Kabinettet är svagt pyramidformat för att motverka stående vågor och baselementen sitter på sidan för att undvika vibrationer. Basporten mynnar ut på kabinettets baksida.

Centerhögtalaren är som bekant den viktigaste högtalaren i en hemmabio eftersom mycket av det som händer på skärmen kommer därifrån. Det verkar SVS också ha insett. Ultra Center är en 3-vägshögtalare med basreflex som ska klara höga ljudtryck.


Sist men inte minst hittar vi bakhögtalarna i serien, Ultra Surround, som kan användas både som dipol och bipol. Och inte nog med det, eftersom högtalarna är tudelade kan de simulera ett 7.1-system med olika signaler till var och en av halvorna. En smart och intressant lösning!

lsound.no

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Läs också

Pioneer första 4K Blu-ray-spelare dryper av kvalitet

Pioneer första 4K Blu-ray-spelare dryper av kvalitet

UDP-LX500 och UDP-LX800 är byggda för att minimera brus och ge bästa möjliga bild och ljud.
Vad i hela friden är IMAX Enhanced?

Vad i hela friden är IMAX Enhanced?

För några dagar fick vi reda på att ”IMAX kommer till hemmet”. Denon och Marantz är först med certifierade förstärkare och ljudprocessorer. Men betyder det egentligen?
Tre äkta 4K-projektorer från JVC

Tre äkta 4K-projektorer från JVC

... och toppmodellen har 8K eShift
Soundbar ... från Sennheiser!

Soundbar … från Sennheiser!

Ja, du läste rätt. Sennheiser visade upp sin första Soundbar på IFA-mässan.
LG SK10Y

LG SK10Y

Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

Sony HT-ZF9

Sony HT-ZF9

Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

6 bärbara projektorer

6 bärbara projektorer

Man behöver inte stanna hemma för att titta på film. Man behöver inte ens vara inomhus. Allt som behövs är en fickprojektor.

Allians i lyxklassen

Allians i lyxklassen

Steinway Lyngdorf och Samsung har en anläggning för dig som har vunnit på Lotto en gång till.
annons
Stäng meny