Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nordisk comeback för Loewe-TV

Det tyska kvalitetsmärket Loewe meddelar att de är på gång med nya TV-modeller och ljudprodukter.
Loewe TV

Loewe har varit mer eller mindre frånvarande på den nordiska TV-marknaden ett tag, men nu är det tyska lyxmärket på väg tillbaka med ett helt nytt sortiment förstklassiga TV-modeller och ljudprodukter – som fortfarande ska tillverkas i Tyskland. Detta meddelar Loewe och den danska distributören Nordio i ett pressmeddelande.

Loewe Bild 7 Hur mycket lyx-OLED får man för 54 000 kronor – och hur smart är det?

– Vi är stolta över att meddela att ett avtal har ingåtts med LOEWE Technology GmbH och Nordio Agency ApS, som tack vare välkända branschpersoner som redan har en lång historia och bakgrund från LOEWE kommer att kunna säkerställa rätt väg på marknaden, säger José Barreiro-Lopez, Loewe VP for Global Sales.

Efter att ha haft det svårt ekonomiskt i flera år fick Loewe nya ägare 2019/2020. Den nya ägaren Skytec har etablerat ett nytt huvudkontor på 25 000 kvadratmeter i Kronach, Tyskland. Det nya företaget Loewe Technology GmbH har 150 anställda och har en egen produktionslinje för OLED-TV. Loewe har länge haft ett samarbete med LG Display om att använda deras OLED-paneler i sina TV-modeller.

– Vi är helt enkelt stolta över att skandinaviska konsumenter återigen kan lära känna LOEWE, som står för allt vi gillar här i Norden. Enkel design, användarvänlighet och kvalitet, och fortfarande ska de flesta produkterna tillverkas i Kronach, Tyskland, säger Brian Larsen, som är grundare av Nordio Agency ApS.

Tyska kvalitetsprodukter

Enligt planerna skulle Loewe ha introducerat ett antal nya produkter på IFA 2020, men Covid-19 satte käppar i hjulen för den nya lanseringen. Men nu händer det saker och ting, enligt Brian Larsen kan vi se fram emot uppdaterade versioner av de nuvarande modellerna Bild S och Bild V, med bland annat nya chassin och snabbare processorer. Dessutom nämns de nya ljudprodukterna Klang S1 och S3. Loewe har också antytt att det ska komma nya livsstilsprodukter under namnet WE.

Annons

Loewe har brukat ha en storslagen TV-monter på IFA-mässan i Berlin, och enligt Brian Larsen kan vi förvänta oss ”en lång rad nya TV- och ljudprodukter” på IFA 2021, som i år (förhoppningsvis) ska arrangerade fysiskt igen. Helt klart något att se fram emot!

loewe.tv

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.