Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nordisk comeback för Loewe-TV

Det tyska kvalitetsmärket Loewe meddelar att de är på gång med nya TV-modeller och ljudprodukter.

Av / 2021-05-07 - 16:39
Nordisk comeback för Loewe-TV

Loewe har varit mer eller mindre frånvarande på den nordiska TV-marknaden ett tag, men nu är det tyska lyxmärket på väg tillbaka med ett helt nytt sortiment förstklassiga TV-modeller och ljudprodukter – som fortfarande ska tillverkas i Tyskland. Detta meddelar Loewe och den danska distributören Nordio i ett pressmeddelande.

Läs också Loewe Bild 7 Hur mycket lyx-OLED får man för 54 000 kronor – och hur smart är det?

– Vi är stolta över att meddela att ett avtal har ingåtts med LOEWE Technology GmbH och Nordio Agency ApS, som tack vare välkända branschpersoner som redan har en lång historia och bakgrund från LOEWE kommer att kunna säkerställa rätt väg på marknaden, säger José Barreiro-Lopez, Loewe VP for Global Sales.

Efter att ha haft det svårt ekonomiskt i flera år fick Loewe nya ägare 2019/2020. Den nya ägaren Skytec har etablerat ett nytt huvudkontor på 25 000 kvadratmeter i Kronach, Tyskland. Det nya företaget Loewe Technology GmbH har 150 anställda och har en egen produktionslinje för OLED-TV. Loewe har länge haft ett samarbete med LG Display om att använda deras OLED-paneler i sina TV-modeller.

– Vi är helt enkelt stolta över att skandinaviska konsumenter återigen kan lära känna LOEWE, som står för allt vi gillar här i Norden. Enkel design, användarvänlighet och kvalitet, och fortfarande ska de flesta produkterna tillverkas i Kronach, Tyskland, säger Brian Larsen, som är grundare av Nordio Agency ApS.

Tyska kvalitetsprodukter

Enligt planerna skulle Loewe ha introducerat ett antal nya produkter på IFA 2020, men Covid-19 satte käppar i hjulen för den nya lanseringen. Men nu händer det saker och ting, enligt Brian Larsen kan vi se fram emot uppdaterade versioner av de nuvarande modellerna Bild S och Bild V, med bland annat nya chassin och snabbare processorer. Dessutom nämns de nya ljudprodukterna Klang S1 och S3. Loewe har också antytt att det ska komma nya livsstilsprodukter under namnet WE.

Loewe har brukat ha en storslagen TV-monter på IFA-mässan i Berlin, och enligt Brian Larsen kan vi förvänta oss ”en lång rad nya TV- och ljudprodukter” på IFA 2021, som i år (förhoppningsvis) ska arrangerade fysiskt igen. Helt klart något att se fram emot!

loewe.tv

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Rulla till toppen