TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonys QD-OLED kan bli billigare än förväntat

Kan det stämma att Sonys nya toppmodell, A95K, kommer starta på "endast" 3000 dollar?

forfatter
Publicerad 2022-02-16 - 13:31

QD-OLED är en av de största TV-nyheterna i år, och Sony är bland de första att använda sig av teknologin i en officiell modell. Den nya toppmodellen A95K är således en TV som kommer med höga förväntningar.

Men hur mycket ska den kosta?

Sony har inte släppt några officiella priser ännu, men eftersom vi pratar om en flaggskeppsmodell i high-end-klassen, har det förmodats att priserna kommer att bli höga – kanske även orimligt höga, då vi trots allt har med en splitter ny panelteknologi att göra. Det är inte ovanligt att ny teknik startar i det högre skiktet innan det ”droppar” ner till de mer överkomliga modellserierna.

Läs också En smygtitt på QD-OLED Vi har tagit en första titt på Sonys nya QD-OLED. Sylskarpt är bara förnamnet - och vilken insynsvinkel!
DSC 0813 scaled 1

Förmodade priser på QD-OLED

Nu spekuleras det runt om de nya QD-OLED-modellerna kan bli rimligare än man först antog. Ryktena har upphov från Sonys webbsidor i USA, där det är möjligt att förboka A95K. Webbsidan visar inga konkreta priser än – däremot avslöjas det att varje TV är värd ett bestämt antal bonuspoäng – så kallade Sony Reward Points. Och häri ligger själva ”cluet” som har fått många att börja spekulera.

Poängsystemet belönar normalt ett poäng per använd dollar, som senare kan lösas in på andra produkter. En 55-tums XR-55A95K kommer enligt webbsidorna att ge 3000 poäng, medan 65-tummaren XR-A95K kommer ge 4000 poäng. Om dessa poäng kan konverteras direkt till dollar som normalt, pratar vi om respektive 3000 och 4000 dollar. Vilket motsvarar cirka 32 000 respektive 43 000 kronor med dagens valutakurser, inklusive svensk moms.

Det är fortsatt en väl tilltagen prislapp, dock inte dramatisk för en modell i high-end-klassen – så länge prestandan visar sig att hålla sig innanför det som utlovas!

Sony har ännu inte önskat kommentera ryktena, så än så länge ska vi nog ta prisspekulationerna med en nypa salt. Men om de visar sig att stämma kommer Sony A95K bara vara lite dyrare än vad dagens toppmodell, A90J, kostade då den lanserades i 2021.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

3 svar på ”Sonys QD-OLED kan bli billigare än förväntat”

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Följ Ljud & Bild