TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonys QD-OLED kan bli billigare än förväntat

Kan det stämma att Sonys nya toppmodell, A95K, kommer starta på "endast" 3000 dollar?

forfatter
Publicerad 2022-02-16 - 13:31

QD-OLED är en av de största TV-nyheterna i år, och Sony är bland de första att använda sig av teknologin i en officiell modell. Den nya toppmodellen A95K är således en TV som kommer med höga förväntningar.

Men hur mycket ska den kosta?

Sony har inte släppt några officiella priser ännu, men eftersom vi pratar om en flaggskeppsmodell i high-end-klassen, har det förmodats att priserna kommer att bli höga – kanske även orimligt höga, då vi trots allt har med en splitter ny panelteknologi att göra. Det är inte ovanligt att ny teknik startar i det högre skiktet innan det ”droppar” ner till de mer överkomliga modellserierna.

Läs också En smygtitt på QD-OLED Vi har tagit en första titt på Sonys nya QD-OLED. Sylskarpt är bara förnamnet - och vilken insynsvinkel!
DSC 0813 scaled 1

Förmodade priser på QD-OLED

Nu spekuleras det runt om de nya QD-OLED-modellerna kan bli rimligare än man först antog. Ryktena har upphov från Sonys webbsidor i USA, där det är möjligt att förboka A95K. Webbsidan visar inga konkreta priser än – däremot avslöjas det att varje TV är värd ett bestämt antal bonuspoäng – så kallade Sony Reward Points. Och häri ligger själva ”cluet” som har fått många att börja spekulera.

Poängsystemet belönar normalt ett poäng per använd dollar, som senare kan lösas in på andra produkter. En 55-tums XR-55A95K kommer enligt webbsidorna att ge 3000 poäng, medan 65-tummaren XR-A95K kommer ge 4000 poäng. Om dessa poäng kan konverteras direkt till dollar som normalt, pratar vi om respektive 3000 och 4000 dollar. Vilket motsvarar cirka 32 000 respektive 43 000 kronor med dagens valutakurser, inklusive svensk moms.

Det är fortsatt en väl tilltagen prislapp, dock inte dramatisk för en modell i high-end-klassen – så länge prestandan visar sig att hålla sig innanför det som utlovas!

Sony har ännu inte önskat kommentera ryktena, så än så länge ska vi nog ta prisspekulationerna med en nypa salt. Men om de visar sig att stämma kommer Sony A95K bara vara lite dyrare än vad dagens toppmodell, A90J, kostade då den lanserades i 2021.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments

Finns det alls tv apparater idag med funktionen tvillingbild

Bara när man är på fyllan!

Samsungs neo qled…. Qn90a qn95a har både multiview och pip (picture in picture)

Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend