Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Samsungs nya soundbar-högtalare kommer i juni

Med Dolby Atmos, DTS:X, Q Symphony och mycket annat.

Av / 2020-05-25 - 20:03
Samsungs nya soundbar-högtalare kommer i juni

Redan på CES-mässan i Las Vegas i januari presenterade Samsung årets nya soundbar-högtalare, men sedan dess har det varit tämligen tyst om företagets 2020-modeller.

Förseningar på grund av corona, kanske?

Hur som helst meddelar Samsung nu att de nya modellerna är satta i produktion och kan förväntas dyka upp i butikerna i juni. På Samsungs hemsida går det också att förboka vissa modeller. I år har Samsung tre olika modellserier (Q, S och T), med ett brett urval av högtalare i olika storlekar och prisklasser.

Samsung HW-Q800T: Ny highend-modell

Samsung HW-Q800T. (Foto: Samsung)

Kanske mest intressant för oss ljud- och filmentusiaster är den nya highend-modellen HW-Q800T, som får tvättäkta Dolby Atmos 3D-ljud med integrerade höjdkanaler (3.1.2) och trådlös 8-tums subwoofer. Bakhögtalare ingår inte, men Samsung har ett Wireless Surround Kit som tillbehör (modellbeteckning SWA-9000S)

(Obs! Samsung har inte bekräftat det ännu, men det förmodligen kommer vi att få se en ännu påkostad Q900T/Q950T-flaggskeppsmodell i höst, som efterträdare till flaggskeppet HW-Q96R, en av våra favoriter från förra året.)

Q800T stöder för övrigt HDMI eARC så att den kan ta emot högupplösta ljudsignaler via HDMI-ingången när den är ansluten till en kompatibel TV.

Samsung HW-Q800T. (Foto: Samsung)

Q800T har även Q-Symphony, som är en ny funktion på årets Samsung-modeller. När du ansluter Q800T till en kompatibel Samsung-TV 2020 kan du använda TV:ns inbyggda högtalare för att utöka ljudbilden! Den här finessen finns dock bara i Samsungs dyrare TV-apparater med extra höjdhögtalare (Object Tracking Sound).

Q800T får så småningom sällskap av lillebror Q76T, som har många liknande funktioner men en något enklare högtalarlösning och en mindre 6,5-tums subwoofer.

Minstingen i Q-serien heter HW-Q66T. Det får klara sig utan Dolby Atmos, men stöder å andra sidan Q Symphony och DTS Virtual:X som ger virtuellt surroundljud.

S-serien

Samsung HW-S66T. (Foto: Samsung)

Utöver Q-serien släpper Samsung också nya modeller i S-serien: S66T och S46T. Dessa har ett mer inredningsvänligt och kompakt utseende och är klädda i tyg från danska Kvadrat. Kanske en bra matchning till The Frame? Högtalarna använder Samsungs Acoustic Beam-teknik och påstås ha en godkänd basåtergivning på egen hand men kan också kompletteras med en trådlös subwoofer (extrautrustning).

T-serien

Samsung HW-T550. (Foto: Samsung)

Detta är Samsungs nya budgetserie. T660 har 3.1.2-kanalsljud (dedikerad vänster-, center- och högerkanal) och T560 är tvåkanalig. Båda stöder DTS Virtual: X som simulerar 3D-ljud utan särskild höjdkanaler.

Pris och tillgänglighet

Samsungs nya soundbar-högtalare av årsmodell 2020 finns i butik från juni/juli.

Samsung HW-Q800T: 8 000 kr
Samsung HW-Q66T: 6 000 kr
Samsung HW-S66T: 4 000kr

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen