TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung lanserar The Frame i 85 tum

Samsungs populära tavel-TV kommer nu i en riktig storskärmsversion.

forfatter
Publicerad 2021-09-05 - 08:00

Försäljningsstatistiken visar att vi nordbor köper allt större TV-skärmar. Och nu utökar Samsung en av sina mest populära modellserier med en extra skärmstorlek. Den är inte speciellt liten heller …

Läs också Ny 2021-modell av The Frame Samsungs populära tavel-TV är tillbaka i en ny, smalare version: 2021-modellen är en praktisk och lättmöblerad TV med vass bildkvalitet.

The Frame i 85 tum

The Frame finns redan i många olika skärmstorlekar, från 32 och ända upp till 75 tum. Nu kommer det alltså en ny 85-tummare ovanpå alltihop.

85-tums The Frame QE85LS03A vänder sig till de som vill ha en ordentlig storskärm på väggen, men samtidigt vill ha ett diskret utseende. En 85-tums storskärm kan knappast göras osynlig, men med en tjusig inramning och passande motiv på skärmen kan den åtminstone harmoniera bättre med inredningen.

The Frame QE85LS03A
Foto: Samsung

85-tummet har samma funktioner som resten av Frame-familjen, inklusive tillgång till Samsungs stora digitala konstgalleri. Skärmen levereras med ett specialanpassat väggfäste som gör att den hänger tätt intill väggen. Den kan också kläs med ramar i olika färger (tillval).

Paneltekniken som används är LCD, med så kallad Dual LED-kantbelysning som är känd för att ge bra kontrast och färgåtergivning. Den kan dock inte mäta sig med Samsungs Neo QLED-toppmodeller, som använder den nya MiniLED-bakbelysningen för att få bättre kontrast. Å andra sidan kan The Frame säkert vara intressant för de som vill ha en så diskreta storskärm som är möjlig i vardagsrummet?

Obs! Förutom The Frame i 8 tum är Samsung på gång med en större, 65-tumsversion av designmodellen The Serif.

Pris och tillgänglighet

Samsung The Frame QE85LS03A kommer till butikerna i början av oktober och kostar 33 000 kronor.

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend