TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsung lanserar The Frame i 85 tum

Samsungs populära tavel-TV kommer nu i en riktig storskärmsversion.

Försäljningsstatistiken visar att vi nordbor köper allt större TV-skärmar. Och nu utökar Samsung en av sina mest populära modellserier med en extra skärmstorlek. Den är inte speciellt liten heller …

Ny 2021-modell av The Frame Samsungs populära tavel-TV är tillbaka i en ny, smalare version: 2021-modellen är en praktisk och lättmöblerad TV med vass bildkvalitet.

The Frame i 85 tum

The Frame finns redan i många olika skärmstorlekar, från 32 och ända upp till 75 tum. Nu kommer det alltså en ny 85-tummare ovanpå alltihop.

85-tums The Frame QE85LS03A vänder sig till de som vill ha en ordentlig storskärm på väggen, men samtidigt vill ha ett diskret utseende. En 85-tums storskärm kan knappast göras osynlig, men med en tjusig inramning och passande motiv på skärmen kan den åtminstone harmoniera bättre med inredningen.

The Frame QE85LS03A
Foto: Samsung

85-tummet har samma funktioner som resten av Frame-familjen, inklusive tillgång till Samsungs stora digitala konstgalleri. Skärmen levereras med ett specialanpassat väggfäste som gör att den hänger tätt intill väggen. Den kan också kläs med ramar i olika färger (tillval).

Paneltekniken som används är LCD, med så kallad Dual LED-kantbelysning som är känd för att ge bra kontrast och färgåtergivning. Den kan dock inte mäta sig med Samsungs Neo QLED-toppmodeller, som använder den nya MiniLED-bakbelysningen för att få bättre kontrast. Å andra sidan kan The Frame säkert vara intressant för de som vill ha en så diskreta storskärm som är möjlig i vardagsrummet?

Obs! Förutom The Frame i 8 tum är Samsung på gång med en större, 65-tumsversion av designmodellen The Serif.

Pris och tillgänglighet

Samsung The Frame QE85LS03A kommer till butikerna i början av oktober och kostar 33 000 kronor.

 

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.