Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips OLED935: Ny toppmodell med 4-sidig Ambilight

Nu i butik! Philips nya flaggskepps-TV finns i allt från 48 till 65 tum och har ljud från Bowers & Wilkins.

Philips har officiellt lanserat sin nya topp-TV för 2020. Nya OLED935 sticker ut i mängden med Philips välkända Ambilight-ljus, som strålar ut stämningsskapande färger på alla fyra sidor av TV:n. Dessutom har den en integrerad soundbar under TV-skärmen, som utvecklats av ljudguruerna på Bowers & Wilkins, som Philips har haft ett fruktbart samarbete med de senaste åren. Sist men inte minst är detta en Android-TV med massor av appar ombord, inklusive Disney+.

Kostas Vouzas, VD för Philips TV & Sound/TP Vision presenterade OLED+935 för pressen 1 september.

Stram design med Ambilight på alla sidor

Philips är speciellt kända för sin patenterade Ambilight-bakgrundsbelysning som följer handlingen på skärmen. Den nya toppmodellen har lysdioder på fyra sidor. Dessutom kan den kommunicera med Philips Hue-glödlampor och på så sätt utvidga stämningsbelysningen till hela rummet om man vill.

Philips är den enda tillverkaren som har Ambilight och kombinationen med den kontrastrika bildkvaliteten från OLED kan vara en riktigt läcker syn. Det har vi sett när vi testat modeller som OLED805 och inte minst OLED984.

 

Annons

Kraftfull videoprocessor

Hjärnan i OLED+935 är den nyutvecklade P5 AI Intelligent Dual Picture Engine, en videoprocessor med AI-teknik som analyserar och förbättrar bildåtergivningen efter alla konstens regler.

Philips-skärmen stöder både Dolby Vision och HDR10+ och är alltså väl förberedd för modern HDR-video och kan visa tjänster som Netflix, Amazon Prime Video och Disney+ från sin bästa sida.

OLED935 verkar däremot inte stödja HDMI 2.1, vilket kommer att sörjas av de som hoppas kunna använda Philips-TV:n tillsammans med de kommande spelkonsolerna från Sony och Microsoft. Sony har till exempel meddelat att PlayStation 5 kommer att ha spelgrafik med upp till 120 bilder per sekund, men det tycks alltså Philips inte ha stöd för.

Ljud från B&W

Philips har ett fast samarbete med Bowers & Wilkins som står för ljudet i de bästa TV-apparaterna. Den integrerade soundbar-högalaren sitter monterad som en del av sockeln om TV:n står på en bänk, men kan också användas vid väggmontering.

Annons

OLED935-ljudsystemet kännetecknas av den karaktäristiska titandiskanten på ovansidan av högtalaren. Det här är en lösning som vi ser ofta på B&W:s dyrare hifi-högtalare och som är ger ett bättre ljud genom att minimera diffraktion och förvrängning från kabinettet runtomkring.

Högtalaren har en 3.1.2-konfiguration med separata kanaler för vänster, center och höger, samt extra Atmos-kanaler som är riktade upp mot taket. Elementen är placerade vid TV:ns framkant för att ge tillräckligt utrymme för att höjdeffekterna ska kunna reflekteras mot taket. TV:n har också en subwoofer-utgång, så att alla som vill kan uppgradera med en aktiv subwoofer av vilket märke som helst. Kanske en kompakt B&W-sub?

Ny skärmstorlek: 48 tum

Philips hakar på LG och Sony genom att också släppa en 48-tumsversion av OLED935, förutom de vanligare storlekarna 55 och 65 tum. Nya 48OLED935 har samma typ av högtalarsystem och fyrsidiga Ambilight som de större modellerna. Med andra ord är allt klart för häftiga bild- och ljudupplevelser även i ett kompakt format!

Pris och tillgänglighet

Philips OLED935-serie har precis landat hos nordiska återförsäljare. Här är de svenska priserna:

48OLED935/12: 25 000 kr
55OLED935/12: 30 000 kr
65OLED935/12: 37 000 kr

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.