Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Philips lanserar miniLED-TV

Nytt för i år: Philips bästa LCD-skärmar utrustas med avancerad MiniLED-bakbelysning!

Flera tillverkare, bland annat Samsung, LG och TCL, har meddelat att de ska släppa LCD-TV-apparater med den nya MiniLED-tekniken i år. Philips vill naturligtvis också vara med i kapplöpningen och planerar sina första MiniLED-TV-apparater till första halvåret 2021. Båda modellerna kommer att vara baserade på det nya Android 10-gränssnittet och har fyrsidig Ambilight.

Philips PUS9636 med MiniLED. (Foto: Philips)

Philips 9636 Premium MiniLED TV

9636 använder sig av en MiniLED-baserad bakbelysning med så många som 1024 zoner i kombination med Philips Micro Dimming Premium-teknik för att skapa imponerande bra kontrast. Maximal ljusstyrka ska vara hela 2 000 nits!

9636 har den nya 5:e generationen P5 AI-processor, komplett med filmdetektering och ”intelligent” ljussensor för att leverera klassledande bildkvalitet, hävdar Philips.

HDMI 2.1-funktionalitet, inklusive e-Arc och VRR för 4K från 48 Hz till 120 Hz, finns också på plats.

Annons

Utöver kompatibilitet med Dolby Vision, HLG, HDR10 och HDR10+ stöder 9636 HDR10+ Adaptive som kombinerar HDR10+:s dynamisk metadata med realtidsinformation om omgivande ljus, så att ljusstyrkan i varje scen automatiskt optimeras för visningsmiljön.

Ljudet tas om hand av en 3.1.2-soundbar från Bowers & Wilkins, som mycket påminner om den vi redan har sett i modellen OLED935. Den kombinerar Dolby Atmos Elevation-högtalare med B&W: s välkända unika Tweeter-on-Top. Högtalarsystemet fungerar som bordsstativ men kan också monteras på väggen hängande under TV:n.

9636 har DTS Play-Fi-kompatibilitet för multiroom-ljud av hög kvalitet.

Philips PUS9506 med MiniLED. (Foto: Philips)

Philips 9506 Premium MiniLED TV

Lillebror 9506 får klara sig utan B&W-soundbar, men har i övrigt mycket gemensamt med sin storebror, inklusive MiniLED-bakbelysning. Även denna har 1024 zoner, fast en något lägre lusstyrka på 1 500 nits.

Annons

Pris och tillgänglighet

Philips 9636 och 9506 kommer under sommaren 2021, i 65- och 75-tums skärmstorlekar. Svenska priser är inte satta ännu.

Artikeln uppdateras!

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.