TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Philips lanserar miniLED-TV

Nytt för i år: Philips bästa LCD-skärmar utrustas med avancerad MiniLED-bakbelysning!

forfatter
Publicerad 2021-01-27 - 14:21

Flera tillverkare, bland annat Samsung, LG och TCL, har meddelat att de ska släppa LCD-TV-apparater med den nya MiniLED-tekniken i år. Philips vill naturligtvis också vara med i kapplöpningen och planerar sina första MiniLED-TV-apparater till första halvåret 2021. Båda modellerna kommer att vara baserade på det nya Android 10-gränssnittet och har fyrsidig Ambilight.

Philips PUS9636 med MiniLED. (Foto: Philips)

Philips 9636 Premium MiniLED TV

9636 använder sig av en MiniLED-baserad bakbelysning med så många som 1024 zoner i kombination med Philips Micro Dimming Premium-teknik för att skapa imponerande bra kontrast. Maximal ljusstyrka ska vara hela 2 000 nits!

9636 har den nya 5:e generationen P5 AI-processor, komplett med filmdetektering och ”intelligent” ljussensor för att leverera klassledande bildkvalitet, hävdar Philips.

HDMI 2.1-funktionalitet, inklusive e-Arc och VRR för 4K från 48 Hz till 120 Hz, finns också på plats.

Utöver kompatibilitet med Dolby Vision, HLG, HDR10 och HDR10+ stöder 9636 HDR10+ Adaptive som kombinerar HDR10+:s dynamisk metadata med realtidsinformation om omgivande ljus, så att ljusstyrkan i varje scen automatiskt optimeras för visningsmiljön.

Ljudet tas om hand av en 3.1.2-soundbar från Bowers & Wilkins, som mycket påminner om den vi redan har sett i modellen OLED935. Den kombinerar Dolby Atmos Elevation-högtalare med B&W: s välkända unika Tweeter-on-Top. Högtalarsystemet fungerar som bordsstativ men kan också monteras på väggen hängande under TV:n.

9636 har DTS Play-Fi-kompatibilitet för multiroom-ljud av hög kvalitet.

Philips PUS9506 med MiniLED. (Foto: Philips)

Philips 9506 Premium MiniLED TV

Lillebror 9506 får klara sig utan B&W-soundbar, men har i övrigt mycket gemensamt med sin storebror, inklusive MiniLED-bakbelysning. Även denna har 1024 zoner, fast en något lägre lusstyrka på 1 500 nits.

Pris och tillgänglighet

Philips 9636 och 9506 kommer under sommaren 2021, i 65- och 75-tums skärmstorlekar. Svenska priser är inte satta ännu.

Artikeln uppdateras!

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend