Nyhet

Panasonics 2021-TV-modeller stöder VRR

Panasonic har släppt en uppdatering som stöder viktiga spelfunktioner.
forfatter

Panasonics TV-apparater briljerar ofta med tjusig bildkvalitet: Vi har bland annat blivit imponerade av flaggskeppsmodellen JZ2000, som är en av de häftigaste OLED-skärmarna man kan köpa i år. Men en viktig spelfunktion har lyst med sin frånvaro i 2021-modellerna: stöd för VRR (Variable Refresh Rate) och HFR (High Frame Rate) i 4K-upplösning.

Det ska det bli ändring på nu: Panasonic meddelar i dag att de släpper en firmware-uppdatering till 2021-modellerna som ger stöd för både VRR och HFR i 4K-upplösning.

Panasonic JX940E är en av modellerna som utnyttjar VRR-uppdateringen. (Foto: Panasonic)

Panasonics 2021-modeller får VRR-stöd

De nya funktionerna gör att TV:n kan justera skärmfrekvensen kontinuerligt (48–120 Hz) efter videokällan och är viktiga för att ge en sömlös visning av snabb och dynamisk spelgrafik. Samma uppdatering inkluderar även Dolby Vision VRR upp till 60 Hz. Därmed är Panasonics TV-modeller bättre rustade för krävande spel.

Firmware-uppdateringen lägger också till ett nytt ”4K120Hz Bypass Mode” i bildmenyn. När detta är aktiverat stöder TV:n 4K VRR genom att stänga av olika bildbehandlingsfunktioner.

Disney+ finns nu till Panasonic-TV Dagens goda nyhet för Panasonic-ägare: Nu får TV-apparaten stöd för Disney+.

Uppdateringen gäller för alla Panasonic 2021-modeller med HDMI 2.1-stöd (JZ OLED-modeller samt JX940 och högre) och ska gå att ladda ner nu.

Källa: Panasonics pressmeddelande

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.