TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Panasonics 2021-TV-modeller stöder VRR

Panasonic har släppt en uppdatering som stöder viktiga spelfunktioner.

forfatter
Publicerad 2021-11-24 - 14:22

Panasonics TV-apparater briljerar ofta med tjusig bildkvalitet: Vi har bland annat blivit imponerade av flaggskeppsmodellen JZ2000, som är en av de häftigaste OLED-skärmarna man kan köpa i år. Men en viktig spelfunktion har lyst med sin frånvaro i 2021-modellerna: stöd för VRR (Variable Refresh Rate) och HFR (High Frame Rate) i 4K-upplösning.

Det ska det bli ändring på nu: Panasonic meddelar i dag att de släpper en firmware-uppdatering till 2021-modellerna som ger stöd för både VRR och HFR i 4K-upplösning.

Panasonic JX940E är en av modellerna som utnyttjar VRR-uppdateringen. (Foto: Panasonic)

Panasonics 2021-modeller får VRR-stöd

De nya funktionerna gör att TV:n kan justera skärmfrekvensen kontinuerligt (48–120 Hz) efter videokällan och är viktiga för att ge en sömlös visning av snabb och dynamisk spelgrafik. Samma uppdatering inkluderar även Dolby Vision VRR upp till 60 Hz. Därmed är Panasonics TV-modeller bättre rustade för krävande spel.

Firmware-uppdateringen lägger också till ett nytt ”4K120Hz Bypass Mode” i bildmenyn. När detta är aktiverat stöder TV:n 4K VRR genom att stänga av olika bildbehandlingsfunktioner.

Läs också Disney+ finns nu till Panasonic-TV Dagens goda nyhet för Panasonic-ägare: Nu får TV-apparaten stöd för Disney+.

Uppdateringen gäller för alla Panasonic 2021-modeller med HDMI 2.1-stöd (JZ OLED-modeller samt JX940 och högre) och ska gå att ladda ner nu.

Källa: Panasonics pressmeddelande

 

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Följ Ljud & Bild