TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Panasonics 2021-TV-modeller stöder VRR

Panasonic har släppt en uppdatering som stöder viktiga spelfunktioner.

forfatter
Publicerad 2021-11-24 - 14:22

Panasonics TV-apparater briljerar ofta med tjusig bildkvalitet: Vi har bland annat blivit imponerade av flaggskeppsmodellen JZ2000, som är en av de häftigaste OLED-skärmarna man kan köpa i år. Men en viktig spelfunktion har lyst med sin frånvaro i 2021-modellerna: stöd för VRR (Variable Refresh Rate) och HFR (High Frame Rate) i 4K-upplösning.

Det ska det bli ändring på nu: Panasonic meddelar i dag att de släpper en firmware-uppdatering till 2021-modellerna som ger stöd för både VRR och HFR i 4K-upplösning.

Panasonic JX940E är en av modellerna som utnyttjar VRR-uppdateringen. (Foto: Panasonic)

Panasonics 2021-modeller får VRR-stöd

De nya funktionerna gör att TV:n kan justera skärmfrekvensen kontinuerligt (48–120 Hz) efter videokällan och är viktiga för att ge en sömlös visning av snabb och dynamisk spelgrafik. Samma uppdatering inkluderar även Dolby Vision VRR upp till 60 Hz. Därmed är Panasonics TV-modeller bättre rustade för krävande spel.

Firmware-uppdateringen lägger också till ett nytt ”4K120Hz Bypass Mode” i bildmenyn. När detta är aktiverat stöder TV:n 4K VRR genom att stänga av olika bildbehandlingsfunktioner.

Läs också Disney+ finns nu till Panasonic-TV Dagens goda nyhet för Panasonic-ägare: Nu får TV-apparaten stöd för Disney+.

Uppdateringen gäller för alla Panasonic 2021-modeller med HDMI 2.1-stöd (JZ OLED-modeller samt JX940 och högre) och ska gå att ladda ner nu.

Källa: Panasonics pressmeddelande

 

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skulpturen är en lyx-TV Om du har en strikt estetisk smak - och en galen summa pengar för att förverkliga den - kan C Seed N1 ge dig en "osynlig" 165-tums TV i vardagsrummet.
Stranger Things får rumsligt ljud Den fjärde säsongen av Stranger Things kommer strax att låta ännu bättre.
Vi testar den nya 2022-versionen av The Frame Årets version av Samsung The Frame ser ännu mer ut som en tavla tack vare en mattare skärmyta. Och så kan den ställas på högkant!
Nya QLED-TV-apparater från... Sharp?! Sharp är tillbaka i Norden och presenterar en ny Android TV-serie med QLED-teknik och inbyggt ljud från Harman Kardon!
TCL lanserar 98-tummare till rekordpris Drömmer du om en riktig biograf hemma? TCL slår ett slag för de riktigt stora TV-skärmarna med 98C735.
LG avslöjar ny design-TV En potentiell utmanare till Samsung The Frame?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend