TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny Viaplay-app till Apple TV

Strömningstjänsten Viaplay letar efter försökskaniner som vill testa den nya Apple TV-appen.

Viaplay meddelar att de snart kommer att släppa en sprillans ny app till Apple TV 4 och Apple TV 4K. Om du är abonnent och har någon av de senare Apple TV-boxarna så kan du testa appen redan nu!

Viaplay Apple TV
Den nya Apple-appen är omgjord från grunden och har ny design och påstås vara användarvänlig. (Foto: Viaplay

Ny Viaplay-app för Apple TV

För att verka lockande för dagens kräsna strömningskunder är det naturligtvis viktigt att hålla sig uppdaterad och nu har det blivit dags för den nordiska tjänsten att få en ansiktslyftning.

Här är några av de nya funktionerna:

  • Hyr och köp filmer direkt i appen.
  • Uppdaterad sportupplevelse med bland annat ny tablåvy med översikt över alla sportevent.
  • Bild i bild. Kan t.ex. användas för att se två fotbollsmatcher samtidigt. Kan även användas för att titta på något i en minimerad ruta medan man bläddrar runt i appen.
  • Lägg till/redigera profiler direkt i appen.
  • Ny upplevelse för Kanalsektionen som inkluderar TV-guide samtidigt som du tittar på kanaler och enkel kanalzappning genom att swipea på fjärrkontrollen.

Däremot ska själva bild- och ljudkvaliteten inte ha förändrats väsentligt jämfört med den gamla appen, bortsett från att menyer och bakgrundsbilder har 4K-upplpösning.

Foto: Viaplay/Apple

Betaversion för nedladdning

Den nya Viaplay-appen släpps officiellt längre fram i sommar, men betaversionen är tillgänglig nu för de som vill testa. Viaplay-abonnenter som har en Apple TV kan ladda ner testversionen här https://viaplay.se/tvos-beta

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.