Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny billigare Chromecast med Google TV i HD-version

Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.

Skrivet av / 2022-09-23 - 16:49
Ny billigare Chromecast med Google TV i HD-version

Har du en äldre TV med anständig bildkvalitet, men där användargränssnittet börjar halta lite? Kanske kan några av de mest populära apparna inte uppdateras längre eller helt enkelt slutat fungera? I så fall kan den här nya prylen från Google vara en välkommen uppgradering. Chromecast HD med Google TV är en uppdaterad version av den populära smarta prylen, som Google har sålt massvis av i åratal. Syftet är att erbjuda en billig uppgradering till äldre TV-apparater.

Chromecast HD med Google TV

Förvirrad? Tja, Google lanserade nyligen sin Chromecast med Google TV, som vi redan har testat med bra resultat. Nu finns det en enklare och billigare version – Chromecast med Google TV (HD), där den största skillnaden är att videoupplösningen reduceras från 4K (3840 x 2160) till HD (1920 x 1080). Lillebror kan alltså vara en vettig uppgradering till äldre HD-tv-apparater som ändå inte stöder 4K eller HDR.

Chromecast med Google TV. (Foto: Google)

Chromecast ansluts enkelt till TV:n via HDMI-ingång samt till Wi-Fi-nätverk, vilket ger bred tillgång till strömning och andra smarta tjänster. Med det nya användargränssnittet på Google TV kan du logga in med din egen användarprofil och få skräddarsydda, anpassade rekommendationer för underhållning att titta på. Nästan alla de senaste streamingtjänsterna är tillgängliga, inklusive Netflix, HBO Max, Disney+ och Amazon Prime Video. Och naturligtvis YouTube. Man kan också ”casta” och dela innehåll från mobil till TV-skärmen.

Läs också Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.

Pris och tillgänglighet

Chromecast med Google TV (HD) finns nu och kostar 469 kronor, 300 kronor billigare än 4K-versionen.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen