TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny billigare Chromecast med Google TV i HD-version

Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.

forfatter
Publicerad 2022-09-23 - 16:49

Har du en äldre TV med anständig bildkvalitet, men där användargränssnittet börjar halta lite? Kanske kan några av de mest populära apparna inte uppdateras längre eller helt enkelt slutat fungera? I så fall kan den här nya prylen från Google vara en välkommen uppgradering. Chromecast HD med Google TV är en uppdaterad version av den populära smarta prylen, som Google har sålt massvis av i åratal. Syftet är att erbjuda en billig uppgradering till äldre TV-apparater.

Chromecast HD med Google TV

Förvirrad? Tja, Google lanserade nyligen sin Chromecast med Google TV, som vi redan har testat med bra resultat. Nu finns det en enklare och billigare version – Chromecast med Google TV (HD), där den största skillnaden är att videoupplösningen reduceras från 4K (3840 x 2160) till HD (1920 x 1080). Lillebror kan alltså vara en vettig uppgradering till äldre HD-tv-apparater som ändå inte stöder 4K eller HDR.

Chromecast med Google TV. (Foto: Google)

Chromecast ansluts enkelt till TV:n via HDMI-ingång samt till Wi-Fi-nätverk, vilket ger bred tillgång till strömning och andra smarta tjänster. Med det nya användargränssnittet på Google TV kan du logga in med din egen användarprofil och få skräddarsydda, anpassade rekommendationer för underhållning att titta på. Nästan alla de senaste streamingtjänsterna är tillgängliga, inklusive Netflix, HBO Max, Disney+ och Amazon Prime Video. Och naturligtvis YouTube. Man kan också ”casta” och dela innehåll från mobil till TV-skärmen.

Läs också Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast with Google TV Lifestyle Panasonic GeirNordby

Pris och tillgänglighet

Chromecast med Google TV (HD) finns nu och kostar 469 kronor, 300 kronor billigare än 4K-versionen.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

lbpluss
Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
lbpluss
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
lbpluss
Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.
lbpluss
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Följ Ljud & Bild