TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Ny billigare Chromecast med Google TV i HD-version

Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.

forfatter
Publicerad 2022-09-23 - 16:49

Har du en äldre TV med anständig bildkvalitet, men där användargränssnittet börjar halta lite? Kanske kan några av de mest populära apparna inte uppdateras längre eller helt enkelt slutat fungera? I så fall kan den här nya prylen från Google vara en välkommen uppgradering. Chromecast HD med Google TV är en uppdaterad version av den populära smarta prylen, som Google har sålt massvis av i åratal. Syftet är att erbjuda en billig uppgradering till äldre TV-apparater.

Chromecast HD med Google TV

Förvirrad? Tja, Google lanserade nyligen sin Chromecast med Google TV, som vi redan har testat med bra resultat. Nu finns det en enklare och billigare version – Chromecast med Google TV (HD), där den största skillnaden är att videoupplösningen reduceras från 4K (3840 x 2160) till HD (1920 x 1080). Lillebror kan alltså vara en vettig uppgradering till äldre HD-tv-apparater som ändå inte stöder 4K eller HDR.

blank
Chromecast med Google TV. (Foto: Google)

Chromecast ansluts enkelt till TV:n via HDMI-ingång samt till Wi-Fi-nätverk, vilket ger bred tillgång till strömning och andra smarta tjänster. Med det nya användargränssnittet på Google TV kan du logga in med din egen användarprofil och få skräddarsydda, anpassade rekommendationer för underhållning att titta på. Nästan alla de senaste streamingtjänsterna är tillgängliga, inklusive Netflix, HBO Max, Disney+ och Amazon Prime Video. Och naturligtvis YouTube. Man kan också ”casta” och dela innehåll från mobil till TV-skärmen.

Läs också Nu får du Google TV på alla skärmar Google Chromecast ger TV:n nytt liv och nu har den fått både fjärrkontroll, Google TV – och 4K. Men ett problem också.
Chromecast with Google TV Lifestyle Panasonic GeirNordby

Pris och tillgänglighet

Chromecast med Google TV (HD) finns nu och kostar 469 kronor, 300 kronor billigare än 4K-versionen.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
blank
Mästarklass från Panasonic Panasonics bästa OLED-TV är tillbaka i full vigör – och nu finns den äntligen storformat! LZ2000E har helt enkelt en strålande bild.
blank
Google släpper ny version av Chromecast Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.
blank
Knivskarp 8K-OLED från LG OLED-teknikens alla välkända kvaliteter, kombinerat med knivskarp 8K-upplösning, gör denna toppmodell från LG till något av det häftigaste vi har sett!
Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!
blank
Glöm 85" nu är det 98" som gäller Stort och läckert ska det vara. Men det behöver inte kosta en förmögenhet!
Följ Ljud & Bild