Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Loewe lanserar egen produktionslinje för OLED-TV-apparater

Loewe är stolta över sin tyska produktionskompetens och kommer nu att tillverka sina egna OLED-TV-apparater i sin hemstad Kronach.

Av / 2024-05-02 - 15:26
Loewe lanserar egen produktionslinje för OLED-TV-apparater

Tyska Loewe är känt för hög kvalitet, smakfull design och innovativa tekniska lösningar, och produkterna har i allmänhet alltid tillverkats i samma fabrik i Tyskland, med vissa undantag. Det är därför med viss stolthet som Loewe nu meddelar att man även har öppnat en egen produktionslinje för OLED-TV-skärmar.

Från och med maj 2024 kommer all design- och mjukvaruutveckling, konstruktion av prototyper och montering av TV-apparaterna att ske i Kronach i södra Tyskland.

Läs också Lyxig OLED-TV från Loewe Loewe iconic är en av de läckraste TV-apparaterna vi har sett, innan vi ens har slagit på den.

TV-produktion i Tyskland

Huvudkontoret och produktionsanläggningen i Kronach har 200 anställda, som alla är dedikerade till att tillverka produkter av högsta kvalitet. Framöver kommer även OLED-TV-apparaterna – inklusive modeller som Loewe iconic – att tillverkas i denna fabrik.

Viktiga råmaterial, som själva OLED-panelen, köps fortfarande in från underleverantörer som LG Display – men nu sker alltså slutmonteringen och kvalitetskontrollen hos Loewe i Tyskland. Detta ger också bättre kontroll över slutprodukten.

Foto: Loewe

Den nya produktionsanläggningen sägs vara en av de mest avancerade i Tyskland när det gäller montering av skärmar, med ett antal automatiserade lösningar som komplement till de mänskliga händerna. Loewe betonar att produktionen sker med hjälp av precisionsutrustning, inklusive noggrann färgkalibrering av varje enskild TV-apparat.

Genom att flytta verksamheten närmare huvudkontoret kan varumärket snabbare anpassa sig till marknadsförhållandena och feedback från kunder runt om i världen. Allt för att säkerställa bästa möjliga användarupplevelse, vilket är särskilt viktigt för en leverantör av lyxvaror.

Vi är otroligt stolta över denna utveckling, som är Loewes unika försäljningsargument på marknaden och som ytterligare förankrar vårt “Made in Germany”-budskap, som alltid har varit en del av vårt DNA och som kommer att fortsätta att vara det i framtiden. Denna expansion är också ytterligare en komponent i vårt engagemang för hållbarhet.

(Christian Alber, COO Loewe Technology)

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Loewes OLED-TV-apparater är nu "Made in Germany"

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Rulla till toppen