TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Loewe iconic är en stentuff (!) OLED-TV

Solida nyhet från den tyska TV-tillverkaren.

forfatter
Publicerad 2022-12-13 - 14:28

Den tyska TV-tillverkaren Loewe är tillbaka på den nordiska marknaden efter en längre dvala, och strax efter nyåret kommer det några efterlängtade och till synes solida nyheter därifrån: Loewe iconic är en ny OLED-designmodell med inbyggt ljudsystem, som kommer att finnas i två skärmstorlekar (55 och 65), två olika färgvarianter och spännande materialval.

Läs också TV-comeback för Loewe Det tyska kvalitetsmärket Loewe meddelar att de är på gång med nya TV-modeller och ljudprodukter.
Loewe TV

Loewe iconic

Den nya modellserien är tillverkad av ett starkt ytmaterial som heter Syno-Stone. Materialet är återvinningsbart och liknar cement, men har en icke-porös, jämn yta. Loewe är enligt uppgift den första tillverkaren som använder materialet i tv-sammanhang, där det används som en del av inramningen av TV:n. Den är utformad för att hängas upp eller ställas mot väggen.

Loewe iconic. (Foto: Loewe)

Iconic-serien har också en integrerad ”soundbar” som en del av sin konstruktion, som är dold bakom ett elegant tygöverdrag. Själva högtalarsystemet har en 3.1-konfiguration och 360 watt uteffekt, med stöd för ljudformat som Dolby Atmos, DTS: X och Play-fi multirum. Det kan också utökas till 5.1 surroundljud med Loewes trådlösa högtalare. Då fungerar TV-högtalarna som mittkanal.

Bildpanelerna är av typen 4K OLED, och ska komma färdigkalibrerade från fabriken, som ligger i Kronach, Tyskland. Trogen traditionen erbjuder Loewe modeller i två olika chassivarianter, SL5 och SL7, med bland annat en 1 terabyte hårddisk, en dubbel TV-mottagare med avancerade inspelningsfunktioner.

Läs också Loewe är tillbaka Loewe visar sina nya produkter på IFA 2020.

Pris och tillgänglighet

Loewes iconic-serien kommer att finnas hos auktoriserade återförsäljare från januari 2023.

Rekommenderade butikspriser:

Loewe iconic.55: 6 499 euro (ca 71 000 kr)

Loewe iconic.65: 7 999 euro (ca 87 000 kr)

youtu.be/XfMx7lv8VkE

 

 

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Nu kan du titta på TikTok på Samsung TV Nu är TikTok-appen tillgänglig på svenska Samsung-skärmar.
Bild av studiokvalitet Panasonic LZ1500E ger imponerande hög kontrast och färgexakta bilder, och är något av det närmaste vi kan komma en studiomonitor för hemmabruk. En TV för den riktigt kräsna!
Samsung Relumino Ett nytt bildläge för Samsung TV-apparater ska göra bilden lättare att tyda för personer med nedsatt syn.
Trådlös OLED-TV från LG Ny toppmodell med trådlös videoöverföring.
Nu kan Samsung TV styra Philips Hue Ny app från Samsung och Signify erbjuder överraskande möjligheter - en slags "Ambilight" för Samsung TV?
Följ Ljud & Bild