Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Loewe iconic är en stentuff (!) OLED-TV

Solida nyhet från den tyska TV-tillverkaren.

Av / 2022-12-13 - 14:28
Loewe iconic är en stentuff (!) OLED-TV

Den tyska TV-tillverkaren Loewe är tillbaka på den nordiska marknaden efter en längre dvala, och strax efter nyåret kommer det några efterlängtade och till synes solida nyheter därifrån: Loewe iconic är en ny OLED-designmodell med inbyggt ljudsystem, som kommer att finnas i två skärmstorlekar (55 och 65), två olika färgvarianter och spännande materialval.

Läs också TV-comeback för Loewe Det tyska kvalitetsmärket Loewe meddelar att de är på gång med nya TV-modeller och ljudprodukter.

Loewe iconic

Den nya modellserien är tillverkad av ett starkt ytmaterial som heter Syno-Stone. Materialet är återvinningsbart och liknar cement, men har en icke-porös, jämn yta. Loewe är enligt uppgift den första tillverkaren som använder materialet i tv-sammanhang, där det används som en del av inramningen av TV:n. Den är utformad för att hängas upp eller ställas mot väggen.

Loewe iconic. (Foto: Loewe)

Iconic-serien har också en integrerad ”soundbar” som en del av sin konstruktion, som är dold bakom ett elegant tygöverdrag. Själva högtalarsystemet har en 3.1-konfiguration och 360 watt uteffekt, med stöd för ljudformat som Dolby Atmos, DTS: X och Play-fi multirum. Det kan också utökas till 5.1 surroundljud med Loewes trådlösa högtalare. Då fungerar TV-högtalarna som mittkanal.

Bildpanelerna är av typen 4K OLED, och ska komma färdigkalibrerade från fabriken, som ligger i Kronach, Tyskland. Trogen traditionen erbjuder Loewe modeller i två olika chassivarianter, SL5 och SL7, med bland annat en 1 terabyte hårddisk, en dubbel TV-mottagare med avancerade inspelningsfunktioner.

Läs också Loewe är tillbaka Loewe visar sina nya produkter på IFA 2020.

Pris och tillgänglighet

Loewes iconic-serien kommer att finnas hos auktoriserade återförsäljare från januari 2023.

Rekommenderade butikspriser:

Loewe iconic.55: 6 499 euro (ca 71 000 kr)

Loewe iconic.65: 7 999 euro (ca 87 000 kr)

 

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen