TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

LG lanserar Google Stadia till nyare TV-modeller

Nu finns Googles molnbaserade speltjänst i LG:s senaste TV-modeller.

forfatter
Publicerad 2021-12-08 - 14:29

Om du har en LG-TV som kör operativsystemet webOS 5.0 eller senare kan du ladda ner Googles egen speltjänst, Google Stadia!

Stadia är en molnbaserad speltjänst där man ”streamar” spelen direkt till TV-skärmen via internet, utan att ha en separat spelkonsol. Allt man behöver göra är att koppla in en kompatibel spelkontroll. Den kan vara en Playstation- eller Xbox-kontroll du redan har – eller så kan du beställa Googles egen Stadia-kontroll. (Här kan du se listan över kompatibla kontroller.)

Google Stadium på LG TV

Google Stadium för LG TV går att ladda ner i 22 länder, inklusive Norden. Tjänsten är kompatibel med LG:s TV-modeller som kör operativsystemen WebOS 5.0 eller 6.0: I praktiken betyder det 2020-modeller och nyare. Vi kollade och hittade snabbt appen på redaktionens LG OLED55CX från 2020.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
<
>
Googles Stadia finns till LG:s smarta TV-apparater med webOS 5.0 eller senare: Vi hittade Stadia-appen på redaktionens OLED55CX, i LG:s Content Store. (Foto: Audun Hage)

Fler än 200 spel

Googles speltjänst har en rad populära spel som Cyberpunk 2077, Resident Evil Village, Assassin’s Creed: Valhalla, Hitman 3 och Baldur’s Gate 3, som alltså går att spela direkt utan att behöva ladda ner något.

Om man abonnerar på Stadia Pro får man även tillgång till premiuminnehåll med 4K/60fps HDR-grafik och 5.1-surroundljud, vilket så klart ser extra bra ut på en kompatibel 4K-TV. Ett abonnemang på Stadia Pro kostar 99 kronor i månaden per månad. Mer information finns på stadia.google.com/

I pressmeddelandet från LG står det också att märkets OLED-modeller är idealiska för både skjutaspel, strategi och racing, tack vare den kontrastrika bildkvaliteten och snabba responstiden.

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild