TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Här är årets design-TV-nyheter från Samsung

2022-modellerna av The Frame, The Serif och The Sero har bland annat fått en ny, supermatt skärmbeläggning.

forfatter
Publicerad 2022-03-28 - 23:53

Samsungs nya TV-modeller i Lifestyle-segmentet är precis runt hörnet, och förväntas ankomma butikerna under våren. Bland dessa hittar vi nya utgåvor av designmodellen The Serif, The Sero med den vändbara skärmen, och inte minst bildramen The Frame. Samtliga serier har uppdaterats med nya funktioner och bättre prestanda – men framför allt händer det något spännande på panelhållet!

Samsung The Frame LS03B 2022
Samsung The Frame 2022. (Foto: Samsung)

Samsung The Frame 2022 (LS03B)

Samsungs bildrams-TV The Frame är en särskilt populär modell här i Norden, och har redan nått 1 miljon sålda exemplar globalt. Årets modell är den sjätte i ordningen: Den kommer som tidigare med en slank formfaktor, integrerat väggfäste och utbytbara ramar i olika färger – allt för att imitera en äkta tavla.

Bland de största nyheterna hos 2022-modellerna är något Samsung kallar Matte Display. Det är ett speciellt skärmfilter som motverkar reflektioner från omgivningarna och ger skärmen en matt, pappersliknande yta. Om det fungerar som utlovat, kan det bidra till att Frame ser ännu mer trovärdig ut som måleri, men även som TV: Spegelblanka skärmar kan vara ganska besvärligt – särskilt om du har fönster eller andra ljuskällor mittemot TV-hörnan.

The Frame kan också kombineras med Samsungs nya Auto Rotate-tillbehör: ett motoriserat väggfäste, som enkelt låter dig växla mellan horisontal och vertikal TV-position. Samsungs digitala konstgalleri har också uppdaterats med vertikala bildval: Art Store rymmer nu 1600 konstverk från bland andra Tate, Louvre och Albertina (obs, kräver prenumeration).

De större modellerna från 55 tum och uppåt har dessutom uppdaterats rent ljudmässigt, med bl.a stöd för Dolby Atmos surroundljud och Samsungs Object Tracking Sound, där ljudet matchar bättre med dialogen och det som händer på skärmen.

Rent tekniskt är The Frame fortfarande en relativt traditionell QLED LCD-TV med LED-bakgrundsbelysning. Men om Samsung nu har fått bukt med ljusreflektionen, och samtidig levererar hög bildkvalitet, kan detta vara en mycket bra allround-TV. Testexemplar har redan beställts!

samsung 21 07 tv serif 044 x1 scaled 1
The Serif 2022. (Foto: Samsung)

Samsung The Serif 2022 (LS01B)

En annan TV som nu levereras med matt skärm är design-TV:en The Serif. Den linjeläckra modellen har nu uppdaterats med Samsungs nya Smart Hub 2022 användargränssnitt, och har en vit solcellsdriven fjärrkontroll. Den kommer i färgerna Cloud White och Cotton Blue.

Samsung 21 04 TV Sero 067 x1 989x660 1 Samsung 21 04 TV Sero 073 x1 989x660 1
<
>
Samsung The Sero 2022 kan växla mellan stående och liggande skärmläge. (Foto: Samsung)

Samsung The Sero 2022 (LS05B)

Den vridbara skärmen The Sero har, även den, uppdaterats i år. Vi testade första generationen när den kom i 2020, och tyckte då att detta var en förfriskande ny idé. Den kan växla mellan porträtt- och landskapsläge, så att du kan se exempelvis TikTok-videos – och annat innehåll som filmats med mobilen – i sitt rätta format. Nytt på årets modell är att det vertikala läget även kan visa flera skärmar samtidigt (Multiview/bild i bild). Därmed kan du till exempel titta på YouTube och mobilen eller spelkonsolen samtidigt.

Pris och tillgänglighet

Samsungs Lifestyle TV-modeller kommer finnas tillgängliga i butikerna under våren/sommaren 2022.

Prisexempel:

Samsung The Frame 65”: ca 19 900 kr

Samsung The Serif 65”: ca 19 900 kr

Samsung The Sero 43” : ca 15 500 kr

Läs också Samsungs QD-OLED: Nu vet vi vad den kostar Samsungs nya OLED-TV är snart här och nu vet vi vad det står på prislappen!
2022 S95B OLED PC 02 989x556 1

 

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
LG:s 2023 OLED-TV redo för Norden Släpps i butik den 13 mars - kan förbeställas redan nu.
lbpluss
Sony satsar mer på QD-OLED Sony har hållit knäpptyst om årets nya TV-apparater, men nu har de äntligen tagit bladet från munnen. De nya toppmodellerna A95L och A80L äntrar scenen.
lbpluss
Kolla in 98-tummaren från Sony! Sony lanserar sin första 98-tums 4K-TV med buller och bång! Det kommer dock inga nya 8K-TV-apparater i år.
lbpluss
Här är Samsungs nya 8K-flaggskepp, QN900C Ett nytt bildläge är räddningen för strömslukande 8K TV-apparater.
lbpluss
Här är Samsungs TV-modeller 2023 – för första gången i Europa De nya 55", 65" och 77"modellern I S95C-serien från Samsung är precis runt hörnet, tillsammans med en mängd andra 2023-modeller.
Följ Ljud & Bild