Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Gott nytt TV-år!

April är månaden när TV-tillverkarna släpper sina nya modeller, med bättre bild och en hel drös nya finesser. Kolla in vår guide till årets TV-nyheter!

Av / 2013-04-18 - 06:00
Gott nytt TV-år!

Just när vårsolen tittar fram släpps det massor av nya TV-modeller. Många av prototyperna som visades upp på Consumer Electronics Show i januari har äntligen satts i produktion. Sista resterna av ”mellandagsrean” är definitivt över och de flesta butikskedjorna har tömt sina lager på utgående modeller från förra året. Det betyder att du som funderar på att skaffa en ny TV snart har splitter nya modeller och serier att välja mellan. 2012 blev ett slags ”mellanår” för vissa märken men 2013 verkar bli desto mer spännande. Här ska vi gå igenom några av de viktigaste trenderna!

Smartare 
Det har pratats om ”Smart TV” länge men i år har tekniken äntligen mognat. TV-apparaterna håller på att blir tvättäkta datorer! Tack vare inbyggda processorer med flera kärnor (dualcore eller quadcore) har skärmarna tillräckligt med beräkningskraft för att hantera allt mer avancerade uppgifter. Det betyder att funktioner går fortare och att du kan göra flera saker samtidigt, till exempel titta på två kanaler samtidigt eller surfa på internet med frukost-TV uppe i ena hörnet.

Uppkopplingen till internet innebär också att du kan strömma filmer och TV-serier direkt till TV:n. YouTube finns alltid, men även filmtjänster som Netflix och HBO finns numera i de allra flesta smarta TV-apparater.

Dela med mobil och surfplatta
Alla smarta TV-apparater har trådlös nätverksanslutning och kan kommunicera med handhållna enheter. Förhållandet mellan TV, surfplatta och smartmobil blir allt närmare. Ledordet är delning av material åt båda håll. Du kan använda appar för att strömma TV-program till surfplattan eller visa bilder och video från mobilen på TV-skärmen – trådlöst.

Dessutom har de flesta märken fjärrkontroll-appar som låter dig styra TV:n från surfplattan. I många fall innebär det att du kan stoppa undan fjärrkontrollen och styra allting från pekskärmen. Tvåvägskommunikation öppnar också för att du kan surfa runt i kanalutbudet på surfplattan innan du byter kanal på TV:n. Du kan också göra inställningar från appen och slippa irriterande menyer på skärmen.

Dubbla mottagare
Även om TV:n numera kan hämta program från många olika källor via nätet så får vi inte glömma vanliga TV-sändningar. Flera märken har dubbla TV-mottagare, vilket ger flera möjligheter, till exempel att titta på en kanal och spela in en annan. Eller varför inte titta på två kanaler samtidigt på skärmen, eller titta på TV på två olika skärmar samtidigt – skärm nummer två kan vara en surfplatta eller en mobiltelefon, eller till och med en TV i ett annat rum. Ny trådlös teknik gör det möjligt att dela TV-program mellan två apparater, utan att båda behöver vara anslutna till ett antennuttag.

Än så länge är det dock för tidigt att säga hur tekniken kommer att fungera eftersom parabol- och kabelföretagen garanterat vill ha ett ord med i laget när det gäller delning av TV-signaler. Sådant brukar de som bekant vilja ta betalt för i form av extra mottagarboxar. Men allt fler TV-apparater får nu dubbla kortplatser så att man kan stoppa programkorten rakt i TV:n utan att behöva någon separat box alls. Det ska bli intressant att se vad TV-bolagen tycker om det …

4K och OLED
När det gäller bildkvalitet fortsätter tillverkarna att klämma ut allt högre prestanda ur den traditionella LCD- och plasmatekniken. Trots detta förväntar vi oss inga kvantsprång i bildkvalitet från de ”vanliga” LCD- och plasmaskärmarna. Den riktiga revolutionen i bildkvalitet kommer först i de sofistikerade OLED- och 4K-skärmarna. Men även om både 4K och OLED representerar nästa generations TV-apparater så finns det ett par viktiga skillnader: även om OLED är en avancerad panelteknik som har otroligt hög bildkvalitet så är 4K (eller Ultra-HD som det också kallas) ett nytt bildformat med upplösningen 3840 x 2160 bildpunkter, alltså fyra gånger så mycket som dagens full-HD.

Trots att om OLED-tekniken har varit ”the next big thing” i åratal verkar det alltjämt som om OLED-revolutionen dröjer. Tillverkarna har problem med att få igång en kostnadseffektiv produktion och det är fortfarande ingen som vet när vi verkligen får se den första OLED-modellen till salu ute i butikerna.

Vill du köpa en riktigt grym TV redan i år så är det en 4K-TV du ska ha. De första modellerna har redan lanserats av Sony och LG, fast med 84 tum och ännu fler tusenlappar på prislappen är de inte något för alla. Däremot är det glädjande att det dyker upp mindre (och framför allt billigare) 55- och 65-tummare längre fram i år som kommer att kosta från ungefär 50 000 kronor.

samsung

Samsung

Koreanska Samsung en av de största trendsättarna inom TV, både när det gäller design och funktioner. Årets TV-modeller är både större och smartare än förra årets.

Samsung är ett av de mest populära TV-märkena och det som har störst sortiment av alla. Gemensamt för alla 2013-modeller är att de blir större och smartare. Flera av serierna finns i storlekar ända upp till 75 tum!

Quadcore-processorer
De finare modellerna är utrustade med en superkraftfull Quadcore-processor som ska köra alla TV-finesser både bättre och snabbare. Quadcore innebär att processorn har fyra kärnor och kan utföra fler olika arbetsuppgifter parallellt än de enklare dubbelkärniga processorerna (dualcore). Samsung hävdar att detta gör den nya generationen hela tre gånger så snabb som 2012-modellerna!

Smart Recommendation
Mer processorkraft betyder att smarttjänsterna kan bli bättre och Samsung har passat på att ge smartportalen SmartHUB en ansiktslyftning. En ny finess i årets generation är vad Samsung kallar ”S-Recommendation with Voice Interaction”, som är en röststyrd funktion som kan rekommendera filmer, TV-serier och andra program baserat på vad du gillat tidigare. Med hjälp av ett gränssnitt som är indelat i fem delar – en för VOD-filmer, en för media (till exempel dina bilder och din musik), en för appar, en för sociala medier och en för vad du tittar på för tillfället, så ska det vara enkelt att hitta något du gillar.

Här krävs det antagligen ett visst mått av samarbete mellan programleverantörerna för att det ska fungera, det ska bli spännande att se funktionen när den släpps i Sverige.

Dubbla mottagare
Flera av de nyare Samsung-modellerna, inklusive 8000- och 7000-serien, har dubbla TV-mottagare för satellit, kabel och marknät. Det betyder att man både kan titta på och spela in olika TV-program samtidigt, vilket man tidigare har behövt särskilda PVR-boxar för att göra. Dessutom kan man streama TV-program direkt till surfplattor och smartmobiler. Båda delar kräver att du har två programkort från en leverantör som stöder inbyggda kort i TV:n.

Bättre bild
F8000-serien har precis som tidigare generationer LCD-paneler med LED-kantbelysning. Panelerna använder Samsungs Micro Dimming Ultimate-teknik som ger en viss grad av lokal styrning av ljuset. 2013-modellerna har dessutom en bättre bildbehandling med nya bildförbättringskretsar som tar hänsyn till att en stor andel (61 % enligt Samsung) smart-TV-användare brukar streama video från nätet. De nya TV-apparaterna påstås kunna förbättra bilden även från sådana komprimerade videokällor. De nya Samsung-skärmarna stöder bland annat den nya videokodeken HEVC (High Efficiency Video Codec/H.265) som är en ny komprimeringsstandard som ska ge en bättre bild även med låg överföringshastighet.

Modellserier

8000-serien
Samsung är kända för sina designade TV-apparater, i synnerhet den läckra 8000-serien som har blivit en storsäljare här hemma. Årets nya serie heter F8000 och fortsätter trenden med allt tunnare design. Den har en trådsmal ram runt panelen och en ny bågformad sockel som gör att det nästan ser ut som om TV:n svävar i luften.

Den största förbättringen finns dock på insidan: Samsung har utrustat F8000-serien med superkraftfulla quadcore-processorer som gör alla TV-finesser både bättre och snabbare. Samsung hävdar som nämnts ovan att den nya processorn gör den nya generationen tre gånger snabbare än förra årets modeller.

F8000-serien finns i storlekar från 46 till 75 tum.

F8500
Utöver den ”vanliga” F8000-modellen finns en särskild designmodell som heter F8500. Den har samma teknik men ett ännu mer påkostat utseende. TV:ns rekordtunna ram och det välvda bordsstativet är av aluminium och går i ett med varandra. Skärmen har dessutom en heltäckande bakplatta av aluminium som gör att den faktiskt ser riktigt läcker ut bakifrån också. Där finns även ett lock som döljer alla anslutningar.

Designmodellen F8500 börjar säljas under andra kvartalet och finns i 46 och 55 tum.

F7000
Traditionsenligt är 7000-serien en nedskalad version av F8000-serien, med något enklare design och mindre fashionabel fot, men med många likadana tekniska lösningar fast till ett lägre pris. Det mest väsentliga är att även F7000-serien får quadcore-processor så att smart-finesserna går extra snabbt.

F7000-serien finns i 46, 55 och 60 tum

85-tums Ultra High Definition
Du får ha gott om plats i vardagsrummet om du ska klämma in Samsungs nya toppmodell 85S9000. Den är 85 tum stor och har ett koncept som kallas ”Gallery Design”. TV hänger i en speciell ram som även huserar högtalarna.

Plasma
Utöver det stora urvalet av LED/LCD-baserade skärmar har Samsung förnyat sitt plasmasortiment. Plasmaserien PDP8500 är utrustad med precis samma smarta finesser som Samsungs LED-serier, inklusive kraftfulla quadcore-processorer och förbättrade smarttjänster. Utseendet påminner om den nya F8500-LED-serien, men eftersom det bara är bilden som ska vara i fokus har plasmaversionerna ett mer diskret, mörkgrått utförande. Sockeln är en integrerad del av TV:n men kan tas bort om skärmen ska hänga på väggen.

Samsung tycks ha satsat stenhårt på att göra plasmabilden så bra som möjligt. De säger sig ha lyckats med en ljusstyrka som är i klass med LED-tekniken, plus en väsentligt förbättrad svärta. Det första påståendet om ljusstyrkan ska vi nog ta med en nypa salt men det ska bli intressant att testa hur F8500-serien står sig mot Panasonics 2013-plasmamodeller.

PDP8500 finns i 51 och 64 tum.

lg

LG

Sydkoreanska LG är en viktig TV-tillverkare som utmärker sig med att snabbt ta till sig ny teknik. Årets modeller fokuserar precis som tidigare på smartfunktioner, ögonvänlig Cinema 3D – och inte minst design.

LG fortsätter att vara en tuff rival till ”det andra” koreanska märket, och ligger ständigt på med nya och aggressivt prissatta modeller. Nästan samtliga av LG:s TV-apparater har i år dualcore-processorer vilket innebär att även de billigare varianterna är väl rustade för krävande smart-applikationer. Hur LG:s dualcore står sig mot Samsungs quadcore vet vi inte förrän vi har testat dem mer ingående.

När det gäller design satsar LG på vad de kallar för Cinema Screen Design, vilket kort och gott betyder mer bild och mindre ram.

Bättre fjärrkontroll
Fjolårets modeller hade den kanske bästa smarta fjärrkontrollen på hela marknaden, pekkontrollen Magic Remote. Årets toppmodell får en förbättrad version som dessutom går att styra med rösten. En inbyggd mikrofon lyssnar efter olika kommandon som styr TV-funktioner. Det ska bli intressant att se hur LG har utvecklat den här finessen jämfört med Samsungs röststyrning.

Cinema 3D
LG var de som först satsade på den passiva, polariserande 3D-tekniken som både är billigare och mer skonsam för ögonen än den aktiva tekniken. Cinema 3D, som LG kallar den, är numera standard i nästan samtliga modeller. Nackdelen är att den vertikala upplösningen halveras till 1920 x 540 bildpunkter (enda undantaget är Ultra-HD-modellerna som kan visa full 1920 x 1080-upplösning till båda ögonen).

Flera 4K-modeller
LG hann först med en produktionsklar 4K/Ultra-HD-skärm, stora 84LM960W som vi berättade om i förra numret av Ljud & Bild. Den är en bildmässig njutning som dessvärre är alldeles för stor och dyr för att passa vanliga dödliga.

Några av LG:s mest spännande nyheter är därför två mindre 4K-modeller. De har också en gnistrande Ultra-HD-upplösning (3840 x 2160) fast i mer lättmöblerade storlekar på 55 respektive 65 tum. Priserna är också åtskilligt trevligare än 84-tumsmodellen och börjar troligtvis på under 50 000 kronor.

Modellserier

LA960W
Alldeles under 4K-modellerna kommer 47LA960W och 55LA960W, som är toppmodellerna bland de ”vanliga” full-HD-skärmarna. Detta är ”designmodellen” i LG-sortimentet som har en trådsmal ram som bara är 2,8 millimeter tjock! Skärmen har äkta LED-bakbelysning i stället för den så vanliga kant-LED-tekniken. Med hjälp av tusentals lysdioder indelade i 80 zoner bakom bildpanelen har LG-skärmen en suverän kontrast och tack vare den speciella Nano-LED-tekniken är en smal formfaktor ändå bevarad. LA960W är inte väsentligt tjockare än en vanlig kant-LED-TV – och den har dessutom plats för inbyggd kamera för Skype-samtal. LA960W finns i storlekarna 47 och 55 tum och kostar från strax över 25 000 kronor.

LA860W
Under toppmodellen finns LA860W. Här är Nano-LED-tekniken utbytt mot vanlig LED-kantbelysning. Bonusen är att 860W-serien finns i betydligt fler storlekar, från 47 ända upp till 70 tum, även dessa med inbyggd Skype-videokamera. Vi misstänker att detta kan bli en storsäljare från LG, med priser från ungefär 15 000 kronor.

Övriga serier är LA790W, LA740V samt LA690 och LA660 som alla har dualcore-Smart TV och Cinema 3D, fast enklare bildpaneler.

philips

Philips

Philips är ett TV-märke med fina anor, som fortsätter att presentera innovativa modeller med extra hög bildkvalitet.

Philips TV-division har genomgått flera förändringar de senaste åren. Holländska Philips flyttade först TV-avdelningen till ett eget bolag, för att sedan sälja det helt och hållet. Utvecklingsavdelningen och rättigheterna till att sälja Philips-TV tillhör nu det nya företaget TP Vision. Tekniken och märkesnamnet lever dock vidare och årets sortiment verkar faktiskt bli det mest spännande på länge!

Miracast
En av de coolaste finesserna verkar vara den trådlösa Miracast-tekniken som gör att man kan strömma bilden från TV-skärmen direkt till Android-baserade smartmobiler och surfplattor, samt till andra TV-skärmar i huset (Apple-produkter stöder inte Miracast eftersom det konkurrerar med deras AirPlay). Detta gäller allt TV-material, inklusive kopieringsskyddat videomaterial (DRM) som tidigare bara var förbehållet en enda skärm. TV nummer 1 fungerar som ”server” och TV nummer två som ”klient”. Philips TV-apparater har mottagare för kabel, parabol och marknät, beroende på modell.

Keyboard Remote/Pointing Remote
Förra året lanserade Philips sin så kallade Keyboard Remote, en dubbelsidig fjärrkontroll med tangentbord på baksidan – praktiskt när man ska knappa in sökord, lösenord och liknande när man navigerar runt i smart-portalen. Årets modell har dessutom en förbättrad pekkontroll som förenklar navigering i menyer och på webbsidor.

Modellserier

9008-serien
Philips toppmodeller brukar sitta högt på TV-tronen. I skrivande stund vet vi inte så mycket om Philips toppserie men det är ganska så säkert att den kommer att innehålla både Full-HD-skärmar med LED-bakbelysning och Moth Filter-kontrastfilm, samt 4K-modeller med kant-LED. Dessa är det fortfarande dåligt med information om, och vi får förmodligen inte veta så mycket förrän på IFA-mässan i Berlin i september.

8908 DesignLine
Philips nya designmodell är gjord av en enda sömlös glasplatta som kan hängas på väggen, stå på stativ eller helt enkelt lutas mot väggen. Nederdelen är genomskinlig och TV:n har Ambilight-omgivningsljus på tre sidor. 8908-serien finns i 47 och 55 tum och kostar lite drygt 15 000 respektive 20 000 kronor – definitivt en intressant prisklass för att vara design-TV.

8008-serien
Philips 8008-serie är redan släppt och är en välutrustad modell med ram av rostfritt stål och en U-formad sockel som är gjord i ett stycke. 8008-serien har kant-LED-paneler samt tresidig Ambilight, som är en finess Philips varit ensamma om i många år. När det gäller funktioner har TV-apparaterna mottagare för marknät, parabol och kabel samt en dubbelsidig fjärrkontroll med pekfunktion. 8008-serien finns i 40, 46 och 55 tum.

sony

Sony

Sony hade några av förra årets bästa TV-apparater, speciellt toppmodellen KDL-55HX955 var en av våra stora favoriter. I år förnyas sortimentet med en rad nya och förbättrade modeller, inklusive två 4K-skärmar.

Sonys första och största 4K-TV, 84X9000, får nu sällskap av ytterligare två modeller. 55X9000 och 65X9000 gör 4K-upplevelsen tillgänglig i något mindre format och i en smalare form. De stora ”påhängshögtalarna” vid sidan av 84-tummaren har ersatts av inbyggda högtalare som sitter kant i kant med den ultra-högupplösta panelen.

Precis som LG använder sig Sony av polariserande 3D-teknik och kan alltså erbjuda 3D i Full-HD-upplösning med passiva glasögon. Sony-skärmarna har det sofistikerade 4K X-Reality Pro-bildchipet som vi med egna ögon har sett göra smärre underverk när det gäller att skala upp vanlig blu-ray och full-HD till 4K-upplösning.

Modellserier

Bravia W900
Ett snäpp under den kostsamma 4K-serien ligger 900-serien som antagligen är bättre att sikta in sig på för oss vanliga löntagare. Förra årets toppmodell KDL-55HX955 är en av de bästa LCD-LED-skärmarna som finns, så det ska bli intressant att se vilka förbättringar Sony har hittat på. Bland annat skryter de med en ny bildpanel som heter TRILUMINOUS och som sägs få en större färgpalett genom att ha en ny typ av lysdioder från QD Vision som heter Color IQ.

Årets modeller har ett uppgraderat X Reality Pro-chip med en uppdaterad databas som gör att TV:n kan känna igen filmer, jämföra bilden med originalet och sedan utjämna eventuella brister.

900-serien har aktiv 3D-teknik med batteridrivna slutarglasögon.

Sony är inte den tillverkare som slår sig hårdast för bröstet när det gäller nya smart-tjänster, men årets modeller kan överföra bildmaterial till smartmobiler och surfplattor samt fjärrstyras med hjälp av Android- och iOS-appen TV Sideview.

W900-serien kommer i första vändan i 40, 46 och 55 tum, eventuellt tillkommer en 65-tummare senare i år.

Bravia W800
Strax under 900-serien hittar vi 800-serien. Även dessa TV-apparater har X Reality Pro men får nöja sig med aningen enklare bildpaneler utan TRILUMINOUS-teknik. 800-serien finns i 42, 47 och 55 tum och har passiv 3D-teknik.

panasonic

Panasonic

Japanska Panasonic är framför allt kända för sina briljanta plasmaskärmar men de har också många fina LED-baserade TV-apparater. I år händer det mycket på smart-fronten.

I 2013 års modeller har menysystemet fått sig en ordentlig genomgång. När man sätter på TV:n möts man av sidan My Home Screen som går att anpassa med det material man är mest intresserad av. Panasonic-skärmarna har inbyggd kamera med ansiktsigenkänning och byter profiler automatiskt efter vem som sitter framför TV:n och tittar!

Menysidan kan skräddarsys helt och hållet, man kan alltså lägga in sina personliga TV-kanaler och genvägar till appar (YouTube, Netflix, Facebook, etc), och bokmärken till de mest besökta webbplatserna. Det går också att lägga in en egen bakgrundsbild som laddas upp till TV:n från ett SD-minneskort.

En annan sak som är förbättrad är Panasonics fjärrkontroll-app för iPad och iPhone. Med hjälp av appen gör man inställningar och väljer i menyer utan att krångla med stora menyrutor på skärmen. Detta är särskilt praktiskt om man vill ändra bildinställningar. Appen ger tillgång till alla avancerade bildparametrar och alla ändringar syns direkt på skärmen i full storlek, vilket är extra praktiskt när man vill fintrimma bilden,

Dubbla mottagare
En annan stor nyhet i 2013 års toppmodeller är dubbla TV-mottagare. Årets ST-, GT-, VT-, WT- och DT-modeller har två mottagare för både parabol (DVB-S2), kabel (DVB-C2) och marknät (DVB-T2), och två CI+-kortläsare. Det ger oss TV-tittare flera intressanta möjligheter som redan nämnts i artikeln. Det går också att spela in och lagra TV-program på en krypterad hårddisk som kan delas med andra Panasonic-TV-ägare via ett nätverk med DLNA-gränssnitt.

Modellserier

ZT60
Detta är den nya och exklusiva toppmodellen, med vad Panasonic kallar för Studio Master-bildpanel. På den här skärmen saknas luftlagret mellan bildpanelen och frontglaset vilket gör att TV:n släpper in mindre ljus men ut mer ljus. Resultatet är bättre kontrast samtidigt som man slipper ”dubbelbild” som beror på reflektioner. Vi har sett ZT60 sida vid sida med 65VT50 och Pioneers gamla toppmodell KRP60 och det är ingen tvekan om att bildkvaliteten tillhör toppklassen, med rekordmörk svärta.
ZT60 finns bara i 60-tumsversion och byggs i första hand som en ”Limited Edition” i 20 000 exemplar. Priset är inte satt men det ryktas om runt 50 000 kronor.

VT60
Strax under toppserien finns Panasonics ”vanliga toppserie”, den naturliga efterträdaren till VT50-serien. Nya VT60 tycks ha stora likheter med sin föregångare och har samma typ av Infinite Black Ultra-panel, men får dessutom inbyggd Skype-kamera och en touch-fjärrkontroll med röststyrning. VT60-serien finns i 55, 60 och 65 tum.

ST60
Panasonics budgetvänliga ST50-serie har varit otroligt populär och vi belönade nyligen den största av dem alla, 65ST50, med utmärkelsen Årets bästa plasma-TV 2012. Årets ST60-serie är Panasonics billigaste med 3D och tar vid där den förra serien slutade, med en plasmapanel av typen Infinite Black Pro. Det blir intressant att se var den nya serien hamnar i pris i förhållande till den gamla. ST60 finns i storlekarna 50, 55, 60 och 65 tum.

WT60
LED LCD-toppserien finns i 47 och 55 tum och har 200 Hz-panelfrekvens och scanning backlight som arbetar med en frekvens på hela 3 600 Hz! WT60 har en smal design med genomskinlig fot. En nyhet är ett särskilt fasfilter som förbättrar färg och kontrast helt oberoende av synvinkel. WT60 är fullproppad med finesser som Skype-videokamera och dubbla HD-mottagare med två inbyggda CI+-kortläsare för parabol, satellit och marknät

DT60
DT60 ersätter storsäljaren DT50 och blir Panasonics ”bang for the buck”-serie i LCD-klassen. Precis som WT60 har den dubbla TV-mottagare med allt vad det innebär. Skillnaden är en något enklare bildpanel med 100 Hz-panelfrekvens och 1600 Hz scanning backlight, samt att det saknas Skype-kamera.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Enorm 3D-skärm från LG

Här är Samsungs nya TV-modeller 2024: Fulla av AI-funktioner

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen