Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Detta avgör vårt tv-val

Bildkvalitet, pris och storlek är det mest avgörande när vi svenskar ska investera i ny tv.

Av / 2022-05-05 - 07:00
Detta avgör vårt tv-val

På uppdrag av Samsung Electronics har YouGov gjort en undersökning om vad vi svenskar anser är viktigt när det är dags att köpa ny tv. Ett riksrepresentativt urval på 1 006 svenskar i åldrarna 18–60+ fick svara på åtta frågor. Förutom frågor gällande sina tv-vanor och vad de anser ligger i topp när de ska investera i en ny tv fick de även svara på vilka funktioner de saknar mest i den tv de har just nu och hur ofta de använder skärmen till annat än att titta på tv.

29 procent tycker att bildkvaliteten är det absolut viktigaste och 24 procent anser att priset spelar stor roll. 16 procent menar att storleken på skärmen är det avgörande när de ska välja ny tv.

En tv är inte bara en tv

Vidare visade undersökningen att många använder skärmen till helt andra saker än att titta på tv-program. 18 procent tittar på tv nästan varje dag medan 26 procent nöjer sig med några gånger i veckan. Vanligast är att man lyssnar på musik, spelar spel och använder tv:n som datorskärm.

Fler än var femte uppger även att ljudkvaliteten är väldigt viktig och närmare 40 procent av de tillfrågade vill ha en ljudkraftig ljudplanka om den skulle köpa en.

2022 neo qled tv f04 2 gallery pc
Neo QLED8K-serien

Inte helt förvånande anser Samsung att deras skärmar i Neo QLED8K-serien passar som handen i handsken för dessa önskemål. Skärmarna är mellan 55 och 85 tum och varierar i djup, från 15,2 mm till 18,1 mm, med detaljer i rostfritt stål.

”- Den kraftfulla processorn i Samsungs QLED 8K-serie gör att bilden är fantastiskt detaljrik och verklighetstrogen. Kontrasten och ljusstyrkan är också enastående. Dessutom är ljudet i de här nya modellerna riktigt bra och det kan förhöjas ytterligare om man parar ihop tv:n med en Samsung Soundbar”, säger Magnus Nilsson, produktchef på Samsung Electronics Nordic.

”- Det finns en Samsung-skärm för alla. Panelen på Neo QLED 8K är otroligt tunn och skärmen med den unika Infinity One-designen är verkligen imponerande”, fortsätter Magnus Nilsson.

Vad tycker du är det viktigaste när du ska lägga dina pengar på en ny tv? Fyll gärna på i kommentarsfältet nedan!

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

2 reaktioner på ”Detta avgör vårt tv-val”

    1. Åsa Warme Hallén

      God tanke Patrick och jag är själv benägen att hålla med 😉
      Hälsningar Åsa

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen