TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Blixtsnabba TV-apparater från TCL

144 Hz gör TCL:s nya mini-LED-skärmar tillräckligt snabba för professionell gaming.

forfatter
Publicerad 2022-01-05 - 11:50

På CES har TCL visat upp sina första mini-LED-modeller med 144 Hz, vilket betyder att TV-apparaterna är tillräckligt snabba för datorspel på professionell nivå. 120 Hz är en mer än tillräcklig uppdateringshastighet för att de flesta av oss (du kommer knappast att se skillnaden mellan 120 och 144 Hz till vardags), men professionella spelare hävdar att varje bildruta räknas och att en ännu snabbare skärm innebär att du inte behöver förlora värdefull tid när du ska skjuta ner fienden som lurar runt hörnet.

Med andra ord är det sådana gamers som TCL riktar sig mot.

Läs också Billig OLED-utmanare? Highend-teknik i en budget-TV verkar onekligen spännande.

TCL vill bli störst på mini-LED

Den nya generationen mini-LED-TV, som bygger på TCL:s egen mini-LED-teknik, ska ge en bättre visuell upplevelse av spel och annat actioninnehåll. Tack vare fler än 1 000 dimningszoner reduceras artefakter i bilden, särskilt i mörka områden. TCL utlovar ”enastående ljusstyrka, slående kontrast och supersmidig grafik utan hackningar”.

Läs också Vi har testat PlayStation 5! Sonys fullmatade spelkonsol har blixtrande prestanda och knivskarp grafik – skräddarsydd för nästa generation avancerade spel.

TCL har satt som mål att bli den ledande aktören inom mini-LED-TV de kommande åren, ”med högre produktionsstandard, högre energieffektivitet och förstklassiga bildprestanda.”

Läs också Träffsäker ljuskanon Samsung QN90A är en gnistrande ljusstark TV som ger full kontroll över spelupplevelsen.

Inga konkreta modeller

TCL avslöjade inga specifika TV-modeller, så vi känner inte till några priser. De nya modellerna kommer att presenteras när de blir tillgängliga i Norden längre fram i vår.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

OLED plus Ambilight = större inlevelse! Philips är tillbaka med ännu en färgsprakande OLED-TV: Med saftig kontrast och Ambilight är allt dukat för härliga filmupplevelser.
YouTube kör vertikalt på TV-skärmen Nu kan du snart se de vertikala videoklippen i YouTube-appen i din smarta tv.
Största TV:n vi har testat någonsin Glöm 85 tum, nu är det 98 tum som gäller om du vill ha en större TV än alla dina grannar! TCL 98C735 är en riktig monster-TV – och bildkvaliteten överraskar.
Samsung TV-ägare? Då ska du läsa detta! Apple TV-appen för Samsung TV strömmar nu innehåll i det öppna HDR10+ formatet som ett alternativ till Dolby Vision.
MiniLED ger bättre kontrast Sony har uppgraderat en av sina bästa LCD-skärmar med finmaskig MiniLED-bakbelysning. Den ger imponerande exakt kontrast och ljusstyrka, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar ...
Kan 8K TV förbjudas? Strängare EU-krav på energieffektivitet kan sätta stopp för knivskarpa men energikrävande 8K-TV-apparater.
Följ Ljud & Bild