TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Blixtsnabba TV-apparater från TCL

144 Hz gör TCL:s nya mini-LED-skärmar tillräckligt snabba för professionell gaming.

På CES har TCL visat upp sina första mini-LED-modeller med 144 Hz, vilket betyder att TV-apparaterna är tillräckligt snabba för datorspel på professionell nivå. 120 Hz är en mer än tillräcklig uppdateringshastighet för att de flesta av oss (du kommer knappast att se skillnaden mellan 120 och 144 Hz till vardags), men professionella spelare hävdar att varje bildruta räknas och att en ännu snabbare skärm innebär att du inte behöver förlora värdefull tid när du ska skjuta ner fienden som lurar runt hörnet.

Med andra ord är det sådana gamers som TCL riktar sig mot.

Billig OLED-utmanare? Highend-teknik i en budget-TV verkar onekligen spännande.

TCL vill bli störst på mini-LED

Den nya generationen mini-LED-TV, som bygger på TCL:s egen mini-LED-teknik, ska ge en bättre visuell upplevelse av spel och annat actioninnehåll. Tack vare fler än 1 000 dimningszoner reduceras artefakter i bilden, särskilt i mörka områden. TCL utlovar ”enastående ljusstyrka, slående kontrast och supersmidig grafik utan hackningar”.

TCL har satt som mål att bli den ledande aktören inom mini-LED-TV de kommande åren, ”med högre produktionsstandard, högre energieffektivitet och förstklassiga bildprestanda.”

Inga konkreta modeller

TCL avslöjade inga specifika TV-modeller, så vi känner inte till några priser. De nya modellerna kommer att presenteras när de blir tillgängliga i Norden längre fram i vår.

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.