TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Beovision Harmony i 83 tum

B&O har uppdaterat sin bästa TV med en helt ny OLED-panel från LG. Och prislappen blir ... häftig.

forfatter
Publicerad 2022-05-07 - 12:15

Bang & Olufsen är kända för att ha några av de lyxigaste TV-apparaterna på marknaden. Toppmodellen BeoVision Harmony betraktas lika mycket som en möbel som en TV-skärm – för att inte tala om ett ljudsystem! Nu får Harmony-familjen ett nytt tillskott i form av en ny 83-tums OLED-TV, Beovision Harmony 83.

När TV:n är avstängd eller bara spelar musik vilar den motoriserade OLED-skärmen på golvet, dold bakom frontpaneler av ek och aluminium. När du vill titta på TV höjs skärmen upp till synhöjd samtidigt som frontpanelerna öppnar sig elegant.

Sound And Vision For Your Home Beovision Harmony Beolab 28 0017 Interior Shot 1
Beovision Harmony 83. (Foto: Bang & Olufsen)
Läs också En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
LG OLED G2 Max Verstappen F1 Champion

Beovision Harmony 83″

Beovision Harmony har tidigare funnits i 65 och 77 tum, samt en extra häftig 88-tummare med 8K-upplösning. Den nya 83-tummaren är byggd efter samma recept och har samma ljuddel och motoriserade skärmfäste som resten av familjen. Detta är en ganska så piffig lösning som även gör det möjligt att byta ut och uppdatera TV:n till senaste generationen – till och med en större skärmstorlek om man vill!

I det här fallet är TV-delen baserad på LG:s nya 4K-toppmodell OLED G2, som vi nyligen har testat i 65 tum. Lägg till ljud, design och styrning från Bang & Olufsen så har du en mycket lyxig helhetslösning med bild och ljud av högsta klass.

Och om du inte är nöjd med ljudet från det inbyggda trekanaliga högtalarsystemet så går det även att utöka till full 5.1- eller 7.1-surround med extra B&O-högtalare runtom. Till exempel en uppsättning Beolab 28, som vi testade nyligen. Fast det är klart, smakar det så kostar det!

Läs också Bang & Olufsen för designmedvetna musikälskare Bang & Olufsen Beolab 28 ser inte ut som ett råskinn, men överraskar med en ovanligt potent och välbalanserad ljudbild.
Beolab 28

Pris och tillgänglighet

Bang & Olufsen Beovision Harmony 83 går att köpa nu, på prislappen står det 207 000 kronor. Träpaneler och fästanordningar tillkommer.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Första testet av QD-OLED Sonys nya toppmodell A95K är en av de första TV-apparaterna som har den nya QD-OLED-tekniken. Och en bildkvalitet vi knappt sett maken till!
Panasonic avslöjar årets tv-modeller Introducerar en rad uppgraderade OLED- och LCD-modeller skräddarsydda för spel.
Ny OLED-TV från Bang & Olufsen B&O har uppdaterat sin bästa TV med en helt ny OLED-panel från LG. Och prislappen blir ... häftig.
Så väljer vi tv Bildkvalitet, pris och storlek är det mest avgörande när vi svenskar ska investera i ny tv.
På jakt efter en ny TV? Kolla vår topp 10-lista! Här hittar du de 10 bästa TV-modellerna just nu!
En av de bästa OLED-skärmarna vi har testat LG:s stilfulla OLED-TV med galleridesign är tillbaka i ny 2022-årgång. OLED G2 har en gnistrande bra bildkvalitet!
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend