Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beovision Harmony 88 är B&O:s nya flaggskepps-TV

Bang & Olufsens nya OLED-TV är två meter bred och kostar en halv miljon!

Skrivet av / 2020-05-28 - 14:21
Beovision Harmony 88 är B&O:s nya flaggskepps-TV

Bang & Olufsen är kända för sina extrema TV-apparater och nu tar de verkligen ut svängarna med ett nytt flaggskepp! Den exotiska OLED-skärmen Beovision Harmony, som tidigare funnits i 65 och 77 tum, kommer nu i en större modell: 88 tum med knivskarp 8K-upplösning.

Beovision Harmony 88: OLED-TV med 8K

Precis som sina mindre syskon bygger Beovision Harmony 88 på LG:s OLED-teknik. Själva bildpanelen kommer från den helt nya 2020-modellen LG OLED88ZX, som är integrerad i den skräddarsydda ljudsektionen/golvbasen från B&O. Man får dessutom den lyxiga aluminiumfjärren BeoRemote One.

Detta är en effektiv metod för att åstadkomma hög kvalitet på alla nivåer: med en färdig TV från LG kan B&O koncentrera sig på vad de bäst kan, nämligen att skapa bästa möjliga ljud och vacker design. Något de lyckats väl med tidigare, bland annat i modeller som Beovision Eclipse.

Beovision Harmony 88 kan byggas ut till full surround. (Foto: B&O)

Med LG:s allra grymmaste OLED-skärm ”på insidan” misstänker vi att Beovision 88 kan ge bildupplevelser av sällan skådat slag. Vi har tidigare testat 2019-modellen OLED88Z9 och kan bekräfta att en OLED-TV med 8K-upplösning ser helt magisk ut!

Beovision Harmony utlovar också ett utsökt ljud. I golvstativet finns ett avancerat ljudsystem med tre kanaler (vänster, höger och center) plus två subwoofrar. Men det är bara början, eftersom systemet kan utökas med upp till åtta trådlösa Bang & Olufsen-högtalare i full surround om man vill. Vad sägs om ett par Beolab 18, Beolab 50 eller till och med de kolossala Beolab 90?

Pris

Beovision Harmony 88, inklusive golvstativ, högtalarsystem, fjärrkontroll och en optimerad version av LG 8K OLED88ZX finns i två versioner, man kan välja mellan front av textil eller ek. På prislappen står det 500 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

Så är Panasonics nya "Fire TV"

Möt nästa generations MiniLED-teknik från Sony.

Är den här teven tillräckligt stor?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen