Beovision Harmony 88 är B&O:s nya flaggskepps-TV

Bang & Olufsens nya OLED-TV är två meter bred och kostar en halv miljon!

Bang & Olufsen är kända för sina extrema TV-apparater och nu tar de verkligen ut svängarna med ett nytt flaggskepp! Den exotiska OLED-skärmen Beovision Harmony, som tidigare funnits i 65 och 77 tum, kommer nu i en större modell: 88 tum med knivskarp 8K-upplösning.

Beovision Harmony 88: OLED-TV med 8K

Precis som sina mindre syskon bygger Beovision Harmony 88 på LG:s OLED-teknik. Själva bildpanelen kommer från den helt nya 2020-modellen LG OLED88ZX, som är integrerad i den skräddarsydda ljudsektionen/golvbasen från B&O. Man får dessutom den lyxiga aluminiumfjärren BeoRemote One.

Detta är en effektiv metod för att åstadkomma hög kvalitet på alla nivåer: med en färdig TV från LG kan B&O koncentrera sig på vad de bäst kan, nämligen att skapa bästa möjliga ljud och vacker design. Något de lyckats väl med tidigare, bland annat i modeller som Beovision Eclipse.

Beovision Harmony 88 kan byggas ut till full surround. (Foto: B&O)

Med LG:s allra grymmaste OLED-skärm ”på insidan” misstänker vi att Beovision 88 kan ge bildupplevelser av sällan skådat slag. Vi har tidigare testat 2019-modellen OLED88Z9 och kan bekräfta att en OLED-TV med 8K-upplösning ser helt magisk ut!

Beovision Harmony utlovar också ett utsökt ljud. I golvstativet finns ett avancerat ljudsystem med tre kanaler (vänster, höger och center) plus två subwoofrar. Men det är bara början, eftersom systemet kan utökas med upp till åtta trådlösa Bang & Olufsen-högtalare i full surround om man vill. Vad sägs om ett par Beolab 18, Beolab 50 eller till och med de kolossala Beolab 90?

Pris

Beovision Harmony 88, inklusive golvstativ, högtalarsystem, fjärrkontroll och en optimerad version av LG 8K OLED88ZX finns i två versioner, man kan välja mellan front av textil eller ek. På prislappen står det 500 000 kronor.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Slutet för Europas största fotomässa.
  Parlamentet vill skapa bättre hållbarhet genom att främja återvinning och reparation och genom att bekämpa metoder som förkortar enheternas livslängd.
  AKM:s DAC-fabrik nedbrunnen, vilket lamslår tillverkarna i månader. Så reagerar hi-fi-branschen.
  Duon bakom The Rain får förnyat förtroende.
  Risken att bli lurad är större än chansen att göra ett klipp.
  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  De bästa TV-apparaterna till PS5 och Xbox Series X

  Riktpris: kr Spelarnas TV-favorit

  Samsung Q80T (QE55Q80T)

  Riktpris: 15000 kr Smidig och bra!

  Sony XH9005 (KD-55XH9005)

  Riktpris: 13000 kr Nära de bästa

  LG NANO99 vs Sony ZH8

  Riktpris: kr Knivskarp 8K-duell
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.