Beovision Harmony 88 är B&O:s nya flaggskepps-TV

Bang & Olufsens nya OLED-TV är två meter bred och kostar en halv miljon!
Annons
Annons
forfatter

Bang & Olufsen är kända för sina extrema TV-apparater och nu tar de verkligen ut svängarna med ett nytt flaggskepp! Den exotiska OLED-skärmen Beovision Harmony, som tidigare funnits i 65 och 77 tum, kommer nu i en större modell: 88 tum med knivskarp 8K-upplösning.

Beovision Harmony 88: OLED-TV med 8K

Precis som sina mindre syskon bygger Beovision Harmony 88 på LG:s OLED-teknik. Själva bildpanelen kommer från den helt nya 2020-modellen LG OLED88ZX, som är integrerad i den skräddarsydda ljudsektionen/golvbasen från B&O. Man får dessutom den lyxiga aluminiumfjärren BeoRemote One.

Detta är en effektiv metod för att åstadkomma hög kvalitet på alla nivåer: med en färdig TV från LG kan B&O koncentrera sig på vad de bäst kan, nämligen att skapa bästa möjliga ljud och vacker design. Något de lyckats väl med tidigare, bland annat i modeller som Beovision Eclipse.

Beovision Harmony 88 kan byggas ut till full surround. (Foto: B&O)

Med LG:s allra grymmaste OLED-skärm ”på insidan” misstänker vi att Beovision 88 kan ge bildupplevelser av sällan skådat slag. Vi har tidigare testat 2019-modellen OLED88Z9 och kan bekräfta att en OLED-TV med 8K-upplösning ser helt magisk ut!

Beovision Harmony utlovar också ett utsökt ljud. I golvstativet finns ett avancerat ljudsystem med tre kanaler (vänster, höger och center) plus två subwoofrar. Men det är bara början, eftersom systemet kan utökas med upp till åtta trådlösa Bang & Olufsen-högtalare i full surround om man vill. Vad sägs om ett par Beolab 18, Beolab 50 eller till och med de kolossala Beolab 90?

Annons

Pris

Beovision Harmony 88, inklusive golvstativ, högtalarsystem, fjärrkontroll och en optimerad version av LG 8K OLED88ZX finns i två versioner, man kan välja mellan front av textil eller ek. På prislappen står det 500 000 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Den kinesiska elektronikjätten har meddelat sina leverantörer att de förväntar sig en markant nedgång i beställningarna av komponenter till mobiltelefoner i år.
Läsplatta för färgglada illustrationer.
Motorola Moto G30 har 64 Mp-kamera och 90 Hz-skärm.
Galaxy A52 och Galaxy A72 får 90 Hz och skärmen på Galaxy A52 5G kommer upp i hela 120 Hz.
Kom bara ihåg att välja versionen med stereoljud.
Samsung släpper många nya TV-modeller under mars/april.
0-100 km/h på mindre än 5 sek, fyrhjulsdrift och 420 km räckvidd.
Nu kan Lyngdorfs flaggskeppsförstärkare spela högupplösta MQA-ljudfiler från bland annat Tidal.
Billig entrébiljett till analog fotografering.
Historisk Golden Globe till avliden stjärna.
Amazons strömningstjänst erbjuder mer exklusivt innehåll till nordiska kunder och påbörjar ett samarbete med ErosSTX.
Over-the-air gör det enklare att fixa småfel i XC40 Pure Electric P8.
Efter ett långt corona-uppehåll är väntan (snart) över – här är trailern till den fjärde säsongen.
Mobilen är stor och läcker – och vi får nog aldrig se den i Sverige.
Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
De första exemplaren av Volkswagen ID.4 har dykt upp hos nordiska bilhandlare. Vi har tagit en snabbtitt – och lyssning – på infotainment-systemet.