Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Beovision Harmony 88 är B&O:s nya flaggskepps-TV

Bang & Olufsens nya OLED-TV är två meter bred och kostar en halv miljon!

Bang & Olufsen är kända för sina extrema TV-apparater och nu tar de verkligen ut svängarna med ett nytt flaggskepp! Den exotiska OLED-skärmen Beovision Harmony, som tidigare funnits i 65 och 77 tum, kommer nu i en större modell: 88 tum med knivskarp 8K-upplösning.

Beovision Harmony 88: OLED-TV med 8K

Precis som sina mindre syskon bygger Beovision Harmony 88 på LG:s OLED-teknik. Själva bildpanelen kommer från den helt nya 2020-modellen LG OLED88ZX, som är integrerad i den skräddarsydda ljudsektionen/golvbasen från B&O. Man får dessutom den lyxiga aluminiumfjärren BeoRemote One.

Detta är en effektiv metod för att åstadkomma hög kvalitet på alla nivåer: med en färdig TV från LG kan B&O koncentrera sig på vad de bäst kan, nämligen att skapa bästa möjliga ljud och vacker design. Något de lyckats väl med tidigare, bland annat i modeller som Beovision Eclipse.

Beovision Harmony 88 kan byggas ut till full surround. (Foto: B&O)

Med LG:s allra grymmaste OLED-skärm ”på insidan” misstänker vi att Beovision 88 kan ge bildupplevelser av sällan skådat slag. Vi har tidigare testat 2019-modellen OLED88Z9 och kan bekräfta att en OLED-TV med 8K-upplösning ser helt magisk ut!

Annons

Beovision Harmony utlovar också ett utsökt ljud. I golvstativet finns ett avancerat ljudsystem med tre kanaler (vänster, höger och center) plus två subwoofrar. Men det är bara början, eftersom systemet kan utökas med upp till åtta trådlösa Bang & Olufsen-högtalare i full surround om man vill. Vad sägs om ett par Beolab 18, Beolab 50 eller till och med de kolossala Beolab 90?

Pris

Beovision Harmony 88, inklusive golvstativ, högtalarsystem, fjärrkontroll och en optimerad version av LG 8K OLED88ZX finns i två versioner, man kan välja mellan front av textil eller ek. På prislappen står det 500 000 kronor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.