Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Android TV blir Google TV

Googles nya TV-plattform kommer till Sony och andra Android-modeller 2021.

Av / 2020-10-01 - 11:32
Android TV blir Google TV

I samband med höstlanseringen av nya produkter, inklusive nya Chromecast med Google TV, presenterade Google ett helt nytt användargränssnitt för TV och underhållning som heter Google TV.

Den nya plattformen kan bäst beskrivas som en komplett TV-guide där man får en fullständig översikt över underhållningen från alla tjänster man prenumererar på (till exempel Netflix, HBO, Disney+) samt YouTube och direktsända TV-kanaler. Allt ligger organiserat efter vad man gillar att titta på. Google TV kommer också att integreras med Google Assistant, så att man kan använda rösten för att söka efter filmer och serier.

Läs också Ny Android-TV från … Panasonic? Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
Google TV fungerar som en startskärm man har full koll på underhållningen från alla plattformar. (Foto: Google/YouTube)

Kommer till Android TV 2021

Den nya TV-plattformen är inte bara reserverad för den nya Chromecast-dongeln: Google meddelar på sin blogg att de även kommer att rulla ut Google TV till befintliga Android-TV-apparater från Sony och andra tillverkare, med början 2021. Philips, TCL, Panasonic och andra som använder Android-operativsystemet kommer också att kunna utnyttja Googles uppdatering.

Med Google TV ska det vara enkelt att söka efter innehållet man vill titta på (Foto: Google/YouTube)

Obs! Enligt vad Ljud & Bild erfar ska inte nuvarande Android-operativsystemet försvinna. Google TV körs enligt uppgift ovanpå operativsystemet Android OS 10, men lanseringen kan tolkas som att framtida Android-TV-apparater kan kallas Google TV. Under alla omständigheter tycks den nya plattformen vara ett steg i rätt riktning när det gäller användarvänlighet. Dagens Android TV-plattform har blivit relativt bra men har tidigare fått kritik för att vara väldigt Google- och YouTube-inriktad.

Introduktionen av Google TV kan tolkas som att att Google på allvar vill in på TV-marknaden och fungera som ”nav” för alla typer av underhållning, oavsett om det är spel, streaming eller direktsänd TV, nyheter eller sport.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen