HX700 är Panasonics första Android TV

Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
Annons
Annons
forfatter

Konkurrenter som Sony och Philips har valt Google och deras Android TV som smart-plattform, men Panasonic har troget hållit fast vid sin egen. Det ursprungligen Firefox-baserade systemet MyHomeScreen har varit en naturlig följeslagare i Panasonic TV-apparater i många år. Men nu blir det ändring på den saken!

Panasonic har nämligen redan lanserat sin första TV med Android på vissa marknader och snart kommer den nya HX700-serien till Norden.

HX700: Första Panasonic TV med Android

Panasonic gillar att ha fullständig kontroll över TV-upplevelsen och att döma av våra senaste tester av HZ1000 och HZ2000 (som för övrigt har extremt bra bild) är MyHomeScreen 5.0 ett användargränssnitt som fungerar utmärkt till vardags. Däremot saknas det lite på app-fronten, till exempel lyser högaktuella strömningstjänster som Disney+ med sin frånvaro.

Att hålla systemet uppdaterat hela tiden är utan tvekan resurskrävande, och många har nog undrat när Panasonic till sist ska falla för Google och deras Android-frestelser?

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

 

 

Sagt och gjort: i och med introduktionen av den nya HX700-serien med Android 9.0 får Panasonic tillgång till Googles breda universum av appar och tjänster, inklusive regelbundna uppdateringar.

Med på köpet får man inbyggd Chromecast, som gör det enklare att styra TV:n och dela innehåll via mobil. Fjärrkontrollen ska vara Bluetooth-baserad och har en inbyggd mikrofon för Google Assistant.

På bildsidan är HX700-serien relativt ordinära 4K LCD-skärmar med LED-kantbelysning, men de utmärker sig bland annat genom stöd för Dolby Vision HDR-formatet, vilket garanterar att mycket modernt videoinnehåll kan visas från sin bästa sida.

Detta blir alltså Panasonics första TV med Android, och ännu så länge den enda. Årets övriga modeller kommer att fortsätta använda MyHomeScreen. Panasonic har inte sagt något om att de tänker ge överge den egna plattformen. Men introduktionen av Android på HX700 kan åtminstone tolkas som att de ”doppar tårna” i Googles vatten. Kanske får vi se fler Panasonic-modeller med Android nästa år?

Läs också
Gillar du film? Då kommer du att älska Panasonics nya OLED Vi har testat Panasonics nya OLED-TV med ”Filmmaker mode”!

Pris och tillgänglighet

Den nya HX700-serien finns i 43, 50, 55 och 65 tum och förväntas komma till svenska butiker i början av november.

Riktpriser:

TX-65HX702/712E: 12 500 kr
TX-55HX702/712E: 9 500 kr
TX-50HX702/712E: 8 500 kr
TX-43HX702/712E: 7 000 kr

I den här videon syns det att Panasonic HX700 redan har landat i Indien!

/ registrera dig för att läsa den här artikeln gratis

Var vänlig bekräfta innan du registrerar dig

Jag accepterar Ljud & Bilds villkor. Jag vill ta emot nyhetsbrev och information, som skickas ut ett par gånger i månaden. Jag kan när som helst avregistrera mig.

eller registrera dig via e-post

Glömt lösenordet? Ange din e-postadress, så får du ett mail med en länk så att du kan ange ett nytt lösenord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Annons
Annons

Läs också

Philips har förenat sin färgstarka OLED-TV med en potent ljudlimpa från Bowers & Wilkins. Resultatet är en riktig dröm-TV!
Är du sugen på tvättäkta 8K-upplösning men vill inte betala en förmögenhet? Då kan Samsung Q700T vara rätt medicin.
Just lagt vantarna på en PlayStation 5 eller Xbox Series X? Då kanske du vill skaffa en bättre skärm också. Vi har testat de bästa TV-apparaterna för gaming!
LG:s och Sonys nya toppmodeller är proppfulla av finesser och ny teknik. Men vilken av 8K-skärmarna har bäst bild? Det ska vi testa!
Årets nya OLED-skärmar får flera uppdateringar, dessutom kommer det en ny 77-tummare med Ambilight!
Samsung har utvecklat en ny app som gör att du kan kalibrera TV:n själv med din mobiltelefon.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
LG Display har flera nya OLED-skärmstorlekar 2021, inklusive en efterlängtad 42-tummare. Frågan är bara vilken av TV-tillverkarna som hinner använda den först.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Framför allt blir OnePlus 9 en betydande uppgradering jämfört med OnePlus 8, men skärmarna är inte så annorlunda mot förra året.
Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.
Liten sub med oanade krafter.
En av Netflix mest populära filmer någonsin får snart en (eller flera) uppföljare.
Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
I framtiden ska de två kinesiska mobiltelefontillverkarna utveckla produkter gemensamt.
Nu kan du se fram emot mer pompa och ståt, intriger och sex bland societeten på 1800-talet.
Reporter-version med Kevlar.
Ännu en gång flyttas premiären av den 25:e Bond-filmen fram.
Nya smarta lås som du kan prata med – och som kan prata med dina andra smarta enheter.
Med ännu en global aktör på den nordiska marknaden hårdnar kampen om strömningsabonnenterna.