Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

HX700 är Panasonics första Android TV

Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!

Av / 2020-09-23 - 14:15
HX700 är Panasonics första Android TV

Konkurrenter som Sony och Philips har valt Google och deras Android TV som smart-plattform, men Panasonic har troget hållit fast vid sin egen. Det ursprungligen Firefox-baserade systemet MyHomeScreen har varit en naturlig följeslagare i Panasonic TV-apparater i många år. Men nu blir det ändring på den saken!

Panasonic har nämligen redan lanserat sin första TV med Android på vissa marknader och snart kommer den nya HX700-serien till Norden.

HX700: Första Panasonic TV med Android

Panasonic gillar att ha fullständig kontroll över TV-upplevelsen och att döma av våra senaste tester av HZ1000 och HZ2000 (som för övrigt har extremt bra bild) är MyHomeScreen 5.0 ett användargränssnitt som fungerar utmärkt till vardags. Däremot saknas det lite på app-fronten, till exempel lyser högaktuella strömningstjänster som Disney+ med sin frånvaro.

Att hålla systemet uppdaterat hela tiden är utan tvekan resurskrävande, och många har nog undrat när Panasonic till sist ska falla för Google och deras Android-frestelser?

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

 

 

Sagt och gjort: i och med introduktionen av den nya HX700-serien med Android 9.0 får Panasonic tillgång till Googles breda universum av appar och tjänster, inklusive regelbundna uppdateringar.

Med på köpet får man inbyggd Chromecast, som gör det enklare att styra TV:n och dela innehåll via mobil. Fjärrkontrollen ska vara Bluetooth-baserad och har en inbyggd mikrofon för Google Assistant.

På bildsidan är HX700-serien relativt ordinära 4K LCD-skärmar med LED-kantbelysning, men de utmärker sig bland annat genom stöd för Dolby Vision HDR-formatet, vilket garanterar att mycket modernt videoinnehåll kan visas från sin bästa sida.

Detta blir alltså Panasonics första TV med Android, och ännu så länge den enda. Årets övriga modeller kommer att fortsätta använda MyHomeScreen. Panasonic har inte sagt något om att de tänker ge överge den egna plattformen. Men introduktionen av Android på HX700 kan åtminstone tolkas som att de ”doppar tårna” i Googles vatten. Kanske får vi se fler Panasonic-modeller med Android nästa år?

Läs också Gillar du film? Då kommer du att älska Panasonics nya OLED Vi har testat Panasonics nya OLED-TV med ”Filmmaker mode”!

Pris och tillgänglighet

Den nya HX700-serien finns i 43, 50, 55 och 65 tum och förväntas komma till svenska butiker i början av november.

Riktpriser:

TX-65HX702/712E: 12 500 kr
TX-55HX702/712E: 9 500 kr
TX-50HX702/712E: 8 500 kr
TX-43HX702/712E: 7 000 kr

I den här videon syns det att Panasonic HX700 redan har landat i Indien!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljuv musik mellan B&O och TCL

Sov gott med LG OLED-TV

Samsung fokuserar på "supersize"-TV:s

Samsung-TV:n krossades

Ny stor och billig TV från Samsung

Apple TV med tvOS 18 får stöd för 21:9-format

Elgiganten: Nu tar TV-försäljningen fart!

Samsung: Den nya The Frame-modellen är här.

TCL lanserar ny TV-modell med bred målgrupp

Här är TCL C855

Här är TCL:s "The Frame"-konkurrent

Här är Panasonics TV-modeller för 2024

Rulla till toppen