HX700 är Panasonics första Android TV

Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!

Konkurrenter som Sony och Philips har valt Google och deras Android TV som smart-plattform, men Panasonic har troget hållit fast vid sin egen. Det ursprungligen Firefox-baserade systemet MyHomeScreen har varit en naturlig följeslagare i Panasonic TV-apparater i många år. Men nu blir det ändring på den saken!

Panasonic har nämligen redan lanserat sin första TV med Android på vissa marknader och snart kommer den nya HX700-serien till Norden.

HX700: Första Panasonic TV med Android

Panasonic gillar att ha fullständig kontroll över TV-upplevelsen och att döma av våra senaste tester av HZ1000 och HZ2000 (som för övrigt har extremt bra bild) är MyHomeScreen 5.0 ett användargränssnitt som fungerar utmärkt till vardags. Däremot saknas det lite på app-fronten, till exempel lyser högaktuella strömningstjänster som Disney+ med sin frånvaro.

Att hålla systemet uppdaterat hela tiden är utan tvekan resurskrävande, och många har nog undrat när Panasonic till sist ska falla för Google och deras Android-frestelser?

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

 

 

Sagt och gjort: i och med introduktionen av den nya HX700-serien med Android 9.0 får Panasonic tillgång till Googles breda universum av appar och tjänster, inklusive regelbundna uppdateringar.

Med på köpet får man inbyggd Chromecast, som gör det enklare att styra TV:n och dela innehåll via mobil. Fjärrkontrollen ska vara Bluetooth-baserad och har en inbyggd mikrofon för Google Assistant.

På bildsidan är HX700-serien relativt ordinära 4K LCD-skärmar med LED-kantbelysning, men de utmärker sig bland annat genom stöd för Dolby Vision HDR-formatet, vilket garanterar att mycket modernt videoinnehåll kan visas från sin bästa sida.

Detta blir alltså Panasonics första TV med Android, och ännu så länge den enda. Årets övriga modeller kommer att fortsätta använda MyHomeScreen. Panasonic har inte sagt något om att de tänker ge överge den egna plattformen. Men introduktionen av Android på HX700 kan åtminstone tolkas som att de ”doppar tårna” i Googles vatten. Kanske får vi se fler Panasonic-modeller med Android nästa år?

Läs också Gillar du film? Då kommer du att älska Panasonics nya OLED Vi har testat Panasonics nya OLED-TV med ”Filmmaker mode”!

Pris och tillgänglighet

Den nya HX700-serien finns i 43, 50, 55 och 65 tum och förväntas komma till svenska butiker i början av november.

Riktpriser:

TX-65HX702/712E: 12 500 kr
TX-55HX702/712E: 9 500 kr
TX-50HX702/712E: 8 500 kr
TX-43HX702/712E: 7 000 kr

I den här videon syns det att Panasonic HX700 redan har landat i Indien!

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.
  Ratched är en av Netflix största succéer någonsin.
  Den framgångsrika norska författare Jo Nesbø slår sina påsar ihop med HBO för ett kommande serieprojekt.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Riktpris: 32000 kr En riktig färgbomb

  TCL C815 (65C815)

  Riktpris: 12000 kr Fräck och fräsch budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Riktpris: 45000 kr Mästarnas mästare

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.