Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Undvik till varje pris butikerna på Black Friday

Tre berättelser som visar varför du bör göra din Black Friday-shopping hemma i soffan!

Skrivet av / 2023-11-23 - 17:02
Undvik till varje pris butikerna på Black Friday

Black Week pågår för fullt och i morgon är det dags för Black Friday. Vi brukar rekommendera dig att köpa dina fyndvaror online. Om du inte är säker på varför, har vi hittat några berättelser som tydligt illustrerar varför man bör undvika fysiska butiker till varje pris den här dagen.

Och naturligtvis kommer alla berättelser från Reddit, så ta allt med en nypa salt. 😉

Läs också Black Week: Gå inte i fällan! Snart är Black Friday här igen, många butiker har redan tjuvstartat. Så här förbereder du dig.

Slog en snubbe i ansiktet när han försökte stjäla en Xbox 360 från en 11-åring

”Jag har slagit en annan människa en gång i mitt liv. Det var på Black Friday.

Det var samma år som 360:an kom ut. Jag stod i kö för att köpa en extern hårddisk bredvid videospelen. Där stod en 11-årig pojke tillsammans med en kvinna i 60-årsåldern. Han väntade på sin 360-kartong. Kvinnan före honom hade ”fått den sista” och alla suckade. Då säger expediten ”nej, en till” och börjar ge den till pojken, men då kommer en typ från ingenstans och knuffar till den äldre kvinnan och pojken.

Pojken slog ansiktet i kanten på en videospelhylla, ni vet, en sådan där med mellanväggar av metall och plast. Som 19-åring vet jag inte vad som flög i mig, men jag slog omedelbart till snubbens huvud, träffade honom rakt i tinningen och skickade honom in i ett torn av staplade varor mitt på golvet. Alla stelnade till, inklusive jag. Killen tappade 360:n, reste sig upp och gick därifrån. Jag puttade den med foten till killen och han sa inte heller någonting.

Det bästa var att eftersom jag fortfarande ville ha hårddisken vände jag mig om för att återvända till slutet av kön. Samtidigt frågade kassörskan vem som stod på tur. De två första i kön pekade bara på mig, vilket fick mig att hoppa fram fem platser i kön.”

– Ruckus55

Tuff mormor

”Jag jobbade på RadioShack i ett år när jag gick på universitetet. Under Black Friday var en av rea-artiklarna en miniräknare för 10 dollar som var nedsatt till 5 dollar. Två rara, äldre kvinnor kom in i butiken och letade efter dem. När jag berättade för dem att det bara fanns en kvar i butiken blev de helt galna.

Det blev en geriatrisk version av roller derby utan skridskor. Den ena tanten kallade den andra för ”fucking bitch” när hon triumferande stod i kassakön med ett fast grepp om sin 5-dollarstrofé.

Jag har alltid föreställt mig ett litet barn som öppnar julklapparna på julafton och får en fånig miniräknare för 5 dollar som han egentligen inte vill ha och inte har en aning om historien bakom, medan hans mormor dricker sitt te och tittar på med en triumferande glimt i ögat.”

– Jsquaw

Läs också Black Week för hemelektronik Vilka butiker har egentligen rea på hemelektronik under Black Week? Här är listan.

Kunden försökte spola ner kameran i toaletten

”Jag jobbade i detaljhandeln i många år och Black Friday var den stora dagen för försäljning av digitalkameror när de var riktigt populära. En kille kom in med sin 10-åriga son och tog en skitkamera som vi hade larmat, men han tog den från hyllan och gick runt i hela butiken under en väldigt lång tid utan att köpa något. Han gick bara runt med kameran medan hans barn spelade videospel. Till slut gick han till toaletten och smög in med kameran.

Vår butikskontrollant såg honom direkt och gick genast in på kundtoaletten. Mannen var kvar i båset ett tag, så till slut började detektiven knacka på dörren till båset och sa något i stil med ”vi vet att du har en kamera!”. För att göra en lång historia kort försökte mannen spola ner kameran i toaletten!

Jag antar att han tänkte att om han lyckades spola ner kameran i toaletten skulle han kunna slita isär förpackningen och spola ner den också. Det enda problemet var att han förstörde toaletten ganska ordentligt. Till slut gav han upp och kom ut med en tom låda. En av cheferna sa att vi var tvungna att hitta kameran för att bevisa att han hade stulit den, så en annan av våra chefer sa ”fuck it” och drog upp ärmen och satte igång.

Det var jättekul att se en av arbetsledarna kräkas när han såg chefen fiska efter en digitalkamera i en toalett. Hur som helst, de hittade kameran och ringde polisen. För att göra saken värre talade mannen knappt engelska och vi behövde hjälp av hans son för att översätta. Det var ganska sorgligt att se hur det gick.”

– portkid

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

Nu ska Googles AI bli smartare - på svenska!

Hyperloop i Italien

Jorden drabbad av dubbel solstorm - mobilnät och GPS nere i en halvtimme

Imponerande resultat med Googles Video-AI

Japans månlandare är döende

Maglev-tåg på konventionell räls

Jackery vinner pris för solcellsrobot

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen