Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 06Delta

Guide

Så förbereder du dig för Black Week

Snart är Black Friday här igen, många butiker har redan tjuvstartat. Så här förbereder du dig.

Skrivet av / 2023-11-17 - 14:30
Så förbereder du dig för Black Week

Det är inte längre bara Black Friday du behöver tänka på när du ska spara pengar på julklappar. Många butiker satsar på Black Week, eller till och med Black November, vilket innebär att erbjudandena börjar långt före fredagen. Det är redan många som har tjuvstartat. Ditt jobb är att vara förberedd. Då riskerar du att inte råka ut för samma sak som Bengt.

Bengt hade köat i timmar utanför elektronikbutiken på Black Friday-morgonen för att vara säker på att få tag i en kaffemaskin på rea. När dörrarna äntligen slogs upp rusade han in, navigerade genom folkmassorna och nådde köksavdelningen, bara för att inse att han hade glömt vilken modell han var där för att köpa. Överväldigad av valmöjligheterna och i tidspress slutade det med att han köpte en helt annan kaffemaskin än den han ursprungligen hade planerat – och den han köpte var inte ens på rea! Bengt kände sig blåst.

Okej, hela den historien är lögn och förbannad dikt – så vitt vi vet – men poängen är relevant. Det handlar om att göra de allra bästa klippen, men det måste göras på ett smart sätt.

Innan du ger dig ut på shopping så finns det förberedelser du bör göra redan nu. Här är våra 8 tips.

black week black friday budget
Illustration: AI-genererad

1. Sätt en budget

Det är lätt att bli lockad att köpa mer än du egentligen behöver under Black Week. Sätt en budget innan du börjar handla och håll dig till den.

2. Gör en inköpslista

Ta dig tid att titta igenom önskelistor från dina nära och kära och fundera på vad du behöver och vill ha innan du börjar shoppa. Håll impulsköpen till ett minimum!

Illustration: Skärmdump

3. Använd vårt testarkiv!

L&B Home-redaktionen arbetar outtröttligt för att hitta de bästa produkterna i en uppsjö av olika kategorier. Vi testar både billiga och dyrare produkter under hela året. Undrar du vilken robotdammsugare du ska skaffa? Läs våra tester. Vill du ge bort ett träningsarmband eller en mobiltelefon i julklapp så har vi testat många sådana också. Vill du ha samma gaminghörlurar som din kollega? Det är inte säkert att vi håller med om att de är bäst, hur mycket beröm de än får av sin ägare.

En sak du kan vara säker på är att vi ger dig vår ärliga åsikt om alla produkter. Om det finns ett erbjudande som du undrar över så ta en titt i vårt testarkiv för att se om vi har testat produkten, sedan kan bestämma dig för om det är något du vill köpa.

4. Kolla våra Årets bästa-listor

L&B Home utsåg nyligen de allra bästa produkterna bland dem som vi har testat under det gångna året. Oavsett vad du letar efter bör du kunna hitta DIN perfekta produkt bland våra vinnare av ”Årets bästa”.

Den här Black Friday-videon av våra norska kollegor är tre år gammal, men fortfarande relevant.

5. Leta efter erbjudanden i förväg

Det är vanligt att butikerna annonserar sina Black Week-erbjudanden i förväg. Du kan hitta bra klipp genom att kolla på webbplatser, sociala medier och butikskataloger. Börja med Elgiganten, Power och Komplett.

6. Registrera dig för nyhetsbrev från dina favoritbutiker

Då får du information om nya erbjudanden så fort de publiceras.

Illustration: Skärmdump

7. Jämför priser

Håll koll på sajter som Prisjakt och Pricerunner. Dessa sidor samlar erbjudanden från olika butiker så att du enkelt kan jämföra priser. Sätt prisbevakning på de produkter du vill ha.

8. Använd nätbutikerna!

Vi rekommenderar definitivt att du handlar så lite i fysiska butiker som möjligt. De flesta erbjudanden som finns i fysiska butiker finns också online. Det pågår ett regelrätt priskrig på de flesta intressanta saker och bara i undantagsfall behöver du gå till närbutiken. Glöm att ställa klockan 05.00 för att hinna köa framför svängdörren till köpcentret den sista fredagen i november. Onlineshopping är både enklare och bekvämare – och inte minst säkrare!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen