Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan Googles AI Bard besvara frågor om Youtube-videor

Bard är på väg att lära sig förstå innehållet i videon så att den kan besvara frågor om det.

Av / 2023-11-27 - 15:33
Nu kan Googles AI Bard besvara frågor om Youtube-videor

Redan i september kom det första steget när Google lät Bard interagera med dina Google-appar som Gmail, Docs, Maps och Youtube. Då var dock förståelsen om videor väldigt begränsad. Den kunde bara hjälpa dig att hitta en viss typ av videor, som roliga videor.

Foto: Google

Men nu kommer en betydligt förbättrad version som faktiskt analyserar videons innehåll och lyssnar på ljudet. På uppdateringssidan för Bard berättar Google att ”om du exempelvis letar efter videor med recept på bakverk kan du nu fråga hur många ägg som behövs i den första videons recept.

 

We’ve heard you want deeper engagement with YouTube videos. So we’re expanding the YouTube Extension to understand some video content so you can have a richer conversation with Bard about it.

 

Ett annat exempel på hur Bard kan hjälpa dig när du tittar på Youtube är om du kollar på en resevideo och ser något du gillar, så kan du fråga AI:n om var någonstans det är filmat.

Läs också Google Assistant får AI-motor Nu flyttar Googles AI-chattbott Bard in även i Google Assistant, som verkar på dekis.

Google har nyligen också börjat experimentera med att låta Bard hjälpa videomakare att hålla koll på kommentarerna till deras videor. Nu kan den sammanfatta vad som skrivs så att kreatören inte måste sitta och läsa igenom varenda kommentar.

 

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nu kan du prata med ChatGPT

NASA:s robottåg på Månen

Google Gemini blir mer allsmäktig

Skärmen gör allt utom att läsa tankar!

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

Ljud & Bild
Rulla till toppen