Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Företaget Humanes AI-assistent med projektor

Röstigenkänning, gester, kamera och högtalare, men ingen skärm. Är detta hur mobila enheter kommer se ut i framtiden?

Av / 2023-04-30 - 14:57
Företaget Humanes AI-assistent med projektor

Tech-startup företaget Humane höll nyligen en TED-föreläsning där de demonstrerade en intressant AI-assistent. Det är en självständig apparat, det vill säga inte beroende av en mobil, som man kommunicerar med via gest- eller röstkommandon. Och om den behöver visa någonting projicerar den bilden på valfri yta.

En av grundarna, Imran Chaudhri, förklarar att det är en apparat som passar i en bröstficka.

You don’t need a smartphone or any other device to pair with it. It interacts with the world the way you interact with the world, hearing what you hear, seeing what you see, while being privacy first, and safe, and completely fading into the background of your life.

I demonstrationen ber Chaudhri om en sammanfattning av ett möte han deltagit i och enheten ger honom några punkter med fakta. Han får ett samtal och han använder en projektion av informationen om uppringaren i handen innan han svarar. Men mest imponerande är att han håller upp en godisbit och frågar AI:n ”kan jag äta den här?” och den varnar honom att den innehåller ett ämne han är allergisk mot.

Företaget är på inget sätt några duvungar. Det grundades 2018 av Imran Chaudhri och Bethany Bonggiorno, med en bakgrund hos Apple inom hårdvara och design. Bara under mars drog de in hundra miljoner dollar i finansiering för att utveckla produkten klart.

Imran Chaudhri och Bethany Bongiorno (Foto: Humane)

Humane säger sig även jobba tillsammans med LG Electronics för nästa generations produkter. Samt med Volvo Cars Tech Fund för ett potentiellt framtida samarbete om produkter för bilindustrin.

Den fullständiga videon ska enligt uppgift publiceras på TED Talks när som helst.

Läs även:

Urspårad AI-chatbot

I kriget om AI-sökning letar Bing Search och roboten ChatGPT efter koderna för atomarsenalen.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AI planerar svenskars semester

Styr datorn med hjärnan

Solpaneler i ögonen?

Googles AI fantiserar fram spel

Ny AI utmanar GPT-4

Google släpper mini-AI

Kinas superdator slår rekord

AI-generator skapar realistiska videor

ChatGPT får minne – som kan stängas av

Kan det här pannbandet styra drömmar?

Googles chattbot byter namn till Gemini

ISS får uppgraderad dator

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen